Alvorlig dysplasi: behandling, årsaker, risikofaktorer, forebygging

Alvorlig dysplasi er den mest alvorlige formen for cervical dysplasi. Det er ikke kreft, men det har potensial til å bli kreft.

Vanligvis ikke forårsake symptomer, så det er nesten alltid oppdaget under rutinemessig screening. Hvis du har mottatt en seriøs dysplasi-diagnose, er det flere svært effektive måter å behandle det på.

Fortsett å lese for å finne ut hva en diagnose av alvorlig dysplasi betyr, hva årsaken og hva du kan forvente fra behandlingen.

COS’er den alvorlige dysplasien?

Hvis du har en alvorlig livmorhalsk dysplasi, betyr det at alvorlig unormale celler har blitt funnet på livmorhalsen. Du har ikke kreft og betyr ikke nødvendigvis at du vil utvikle kreft. Snarere er det en prekanisk tilstand.

Den cervical dysplasi er også kjent som cervical intraepithelial neoplasia (CIN). Det er tre kategorier av CIN:

 • CIN 1 er en liten eller lavt nivå dysplasi. Det bør overvåkes, men løser ofte alene.
 • CIN 2 er en moderat dysplasi.
 • CIN 3 er en alvorlig eller høy grad dysplasi.

CIN 2 og CIN 3 kan rapporteres som CIN 2-3 og ansett som lokking.

Ikke C’Det er måte å vite hvem som vil utvikle livmorhalskreft og de som ikke gjør det. Vi vet at alvorlige anomalier er mer sannsynlig bli kreft, spesielt hvis de ikke blir behandlet.

Hvor alvorlig dysplasi behandles?

Legen er sannsynlig å gi råd til behandling for alvorlig dysplasi. L’Målet er å fjerne unormale celler, noe som reduserer risikoen for å utvikle kreft. Det er flere måter å fjerne unormalt stoff på. Disse kirurgiske prosedyrene kan ofte utføres på ambulant basis.

Fremgangsmåte for ElectroChirgical Excision Ring (LEP)

Leep utføres på samme måte som en bekkenundersøkelse, direkte i legenes studie. Vanligvis er det ikke nødvendig for den generelle anestesien.

Prosedyren inkluderer en liten elektrisk ladet trådring som kutter det unormale stoffet vekk fra livmorhalsen. Så kan området «8217 være cauterized for å hindre blødning. Fra # 8217; ca. 30 minutter bør være nødvendig.

Når stoffet er fjernet, kan det sendes til et laboratorium for å teste tumorceller.

Du vil bli bedt om å unngå anstrengende aktiviteter i ca 48 timer og samleie opp til 4 uker. I løpet av denne tiden unngår han også:

 • tamponger
 • irrigasjon
 • Sitter på et bad

Kald knivkonstruksjon

Kaldt knivkonstruksjon er en kirurgisk prosedyre som krever regional eller generell anestesi. Ved hjelp av en skalpell, vil kirurgen fjerne et stykke kegleformet livmorhalskreft. Deretter vil en patolog undersøke ham for kreftskilt.

I maksimalt 6 uker etter prosedyren, unngå:

 • forhold
 • tamponger
 • irrigasjon

Hysterektomi

Hvis andre prosedyrer ikke fungerer, og eksamener viser en vedvarende dysplasi, kan hysterektomi være et alternativ for & 8217. Denne prosedyren innebærer å fjerne livmorhalsen og # 8217; livmor. Kan utføres abdominal, laparoskopisk eller vaginal.

PAP TEST OG HPV

Legen vil trolig foreslå å underkaste seg å følge opp PAP- og HPV-tester i 1 år for å sikre at en gjentakelse av cervikal dysplasi har skjedd.

Med behandling, mest Kvinner vil ikke utvikle livmorhalskreft.

Hva er årsakene til alvorlig dysplasi?

Selv om den eksakte årsaken ikke alltid kan bestemmes, er det store flertallet av tilfeller av cervikal dysplasi forbundet med HPV, det humane papillomavirus. Nesten 100 prosent Cervical Tumors er positivt til HPV.

Det er mange HPV-stammer. Lavrisikoptyper forårsaker kjønnsvorter, men de forårsaker ikke kreft. I det minste kan et dusin høyrisiko typer føre til livmorhalskreft. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at ca. 55-60 prosent skyldes HPV-loggen 16 og ca. 10-15 prosent er korrelert til HPV 18.

Hvem vi er 10 prosent Kvinner som utvikler den høyrisikoen HPV på livmorhalsen, vil ha en «8217; langvarig infeksjon som øker risikoen for livmorhalskreft.

Dysplasi forekommer i # 8217; cervice-området kalt transformasjonsområdet. Det er det at kjertelceller blir til squamousceller. Det er en normal prosess, men gjør dette’HPV mer sårbart område.

Vanligvis er det ingen symptomer forbundet med cervikal dysplasi, så du vet sannsynligvis ikke hvordan du skal ha det til du har en PAP-test.

Den lille cervical dysplasi krever alltid ikke behandling fordi den kan gå bort alene. Men mild dysplasiovervåking er viktig fordi den kan utvikle seg i moderat eller alvorlig dysplasi.

Hva er symptomene på alvorlig dysplasi?

Den cervical dysplasi, enda seriøs, forårsaker vanligvis ikke symptomer. Legene oppdager generelt ham når en rutinemessig paptest returnerer med unormale resultater.

Hvor alvorlig dysplasi er diagnostisert?

Dysplasien oppdages vanligvis med en PAP-test. Imidlertid betyr unormale resultater ikke alltid at du har dysplasi.

Noen unormale endringer skyldes orale prevensjonsmidler eller til og med problemer med prøven. Hvis endringene virker milde, kan legen kanskje vente og gjenta testen om noen få måneder.

Hvis cellene virker veldig unormale, er det nødvendig med en biopsi fra colposcopy. Denne prosedyren kan foregå direkte i legenes studie, uten anestesi.

Med hjelp av et spekulum og spesielle uthevende løsninger, bruker legen kolponskopet for å forstørre, se og fotografere livmorhalsen.

Samtidig vil legen fjerne en stoffprøve. De vil sende det til et laboratorium for en mikroskopundersøkelse.

Bortsett fra CIN 3, er det noen vilkår du kan finne på PAP-testen eller rapporten om biopsien:

 • Squamosa Intraepithelial skade (SIL). SCAMOUS er en type celle i stoffet som dekker livmorhalsen. Sil brukes til å beskrive resultatene av PAP-testen, men det er ikke en diagnose.
 • Atypiske squamous celler av ubestemt mening (Ascus). Dette er mer vanlig Resultat på en PAP-test. Det betyr at det er endringer i cervical celler, vanligvis resultatet av HPV-infeksjonen, men kan inkludere andre faktorer.
 • Atypiske scaly celler, kan ikke utelukke hsil (asch). Det er endringer i cervical squamous celler som kan øke pregancer eller kreftproblemer.
 • Atypiske kjertelceller (AGC) eller atypiske kjertelceller av ubestemt betydning (AGUS). Glandulære celler er en type celle i stoffet som dekker den indre livmoderne kanalen og andre deler av det kvinnelige reproduktive systemet. Endringer i disse cellene kan øke precancer eller kreftproblemer.
 • Lav klasse SIL (LSIL). Squamous celler er litt unormal. Det er vanligvis på grunn av HPV-infeksjon og kan løses alene. LSIL er sammenlignbar med CIN 1.
 • Høy kvalitet SIL (HSIL). Det er alvorlige endringer i cervical scaly celler. Det er mer sannsynlig å være forbundet med precancer eller kreft. HSIL er sammenlignbar med CIN 2 og CIN 3.
 • Adenokarcinom in situ (AIS) eller in situ karsinom (cis). Alvorlig unormale celler finnes i cervical stoff. Det har ennå ikke utbredt og regnes som en prekanisk tilstand.

Hva er risikofaktorene for utvikling av seriøs dysplasi?

De Hovedrisikofaktor Dysplasi er HPV-infeksjonen. Andre ting som kan øke risikoen er:

 • Historie om seksuelle overføringsinfeksjoner (IST)
 • Være seksuelt aktiv før 18 år
 • føde før 16 år
 • Flere sexpartnere
 • svekket immunsystem
 • Eksponering for en hormonell medisinering kalt DietilStrilbestrol (DES)
 • røyk

Du kan forhindre alvorlig dysplasi?

En måte å redusere mulighetene for å kontrahere en seriøs dysplasi er å gjennomgå vanlige PAP-tester, som kan identifisere dysplasien i en tidligere fase. Dette vil tillate en nærmere overvåking og behandling, hvis den ikke går bort alene.

Frekvensen som du bør testes, avhenger av din alder og din kliniske historie. Legen kan fortelle deg med frekvensundergående screening.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Det viser at siden pap screening tester oppdager de prekantiske forholdene, reduserte den generelle sannsynligheten for invasiv kreft.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), HPV er den vanligste TSE. Du kan redusere sjansene dine for å få den med beskyttelse når du har sex.

HPV-vaksinen beskytter mot de vanligste HPV-stammene. Det er mer effektivt i de som ikke har begynt å ha sex.

COC anbefaler vaksinen mot HPV ALL’alder på 11 eller 12 år, eller i det hele tatt opptil 26 år som ikke allerede er vaksinert. Den kan også brukes fra nr. 8217; alder av 9 år.

HPV-vaksinen er også godkjent For bruk i noen mennesker opptil 45 år. Spør legen din om HPV-vaksinen er et godt valg for deg.

Main takeaways

Alvorlig cervikal dysplasi er ikke kreft, men har potensial til å bli til kreft. Behandlingen av alvorlig cervikal dysplasi er generelt sikker og effektiv og kan forhindre kreftutvikling.