Alveoli: Funksjon, strukturer og helse av lungene

Små poser for oksygen

Alveolene er små poser d’luft i lungene som absorberer oksygen som inspirerer og holder kroppen din i bevegelse. Selv om de er mikroskopiske, er alveolene kamphestene i ditt respiratoriske system.

Du har om 480 millioner Alveoli, plassert alle’slutten av bronkialrør. Når du sender inn, utvider alveolene til å absorbere oksygen. Når exhaling, krymper alveolene for å utvise karbondioksidet.

Hvordan Alveoli jobber

Det er tre generelle prosesser som er involvert i å puste:

 • Flytt luften innvendig og ut av lungene (ventilasjon)
 • Bytte oksygen-karbondioksid (diffusjon)
 • Pump blod gjennom lungene (perfusjon)

Selv om det er lite, er alveolene midt på gassutvekslingen av luftveiene. Alveoli samler innkommende energi (oksygen) som inspirerer og frigjør det utgående avfallsproduktet (karbondioksid) utløpet.

Mens du beveger seg gjennom blodkarene (kapillærer) i alveolens vegger, tar blodet ditt oksygen fra alveolene og frigjør karbondioksid til alveolene.

Disse små alveolære strukturene tatt sammen danner en veldig bred overflate for å utføre arbeidet med pusten din, både når du går enn når du trener. Alveoli dekker en overflate som måler mer enn 1.076.4 kvadratmeter (100 kvm).

Denne store overflaten er nødvendig for å behandle de store mengder luft som er involvert i å puste og # 8217; få oksygen til lungene. Lungene dine absorberer rundt 1.3 til 2.1 gallons (5 til 8 liter) av luft per minutt. Når du er i ro, sender Alveoli 10.1 gram (0.3 liter) oksygen til blodet ditt per minutt.

For å skyve luften innvendig og ut, hjelper membranen og andre muskler til å skape trykk på hele brystet i brystet. Når du sender inn, skaper musklene et negativt trykk, lavere ved atmosfærisk trykk som bidrar til å streve etter luften;. Når du exhalerer, trekker lungene og går tilbake til sin normale størrelse.

Alveoli og ditt respiratoriske system

Tenk på lungene som to grener D’vel forgrenet tre, en på hver side av brystet. Den høyre lungen har tre seksjoner (lobes) og venstre lunge har to seksjoner (over hjertet). De største grenene i hver lobe kalles bronki.

Bronkiene er delt inn i mindre grener kalt bronkioler. Og på slutten av hver bronkiolo C’det er en liten kanal (alveolar forelesning) som forbinder en gruppe tusenvis av mikroskopiske strukturer som ligner bobler, alveolene.

Ordet alveolus kommer fra det latinske ordet for små hulrom & # 8221;.

Tverrsnitt alveoli

Alveolene er organisert i bunter, hver gruppert gjeng er det som kalles alveolærpose.

Alveoli berører hverandre som druene i en smal gjeng. Antallet alveolarer og alveolære poser er det som gir lungene en svampete tekstur. Hver alveolus (singular av alveoli) handler om 0.2mm diameter (ca. 0.008 tommer).

Hver alveolus er koppformet med svært tynne vegger. Det er omgitt av nett av blodårer kalt kapillærer som også har subtile vegger.

L’oksygen som puster sprer seg inn i blodet gjennom alveolene og kapillærene. L’karbondioksid som utånder er utbredt av kapillærer til alveolene, opp for bronkialtræret og ut av munnen.

Alveolene er bare en tykkelsestell, som tillater utveksling av puste gass som foregår raskt. Veggen av en alveolus og veggen av et kapillærfartøy er hver 0.00004 Tommer (0.0001 centimeter).

Om alveolære celler

Det ytre laget av alveolene, L’epitel, består av to typer celler: type 1 og type 2.

Type 1 alveolær celle dekning 95 prosent av den alveolære overflaten og utgjør luftblodbarrieren.

Type 2-alveoleceller er mindre og ansvarlige for den overflateaktive produksjonen som dekker den indre overflaten av alveolus og bidrar til å redusere overflatespenningen. Det overflateaktive middelet bidrar til å opprettholde formen på hver alveolus når du inhalerer og utmerker.

Type også 2 alveolære celler kan de blir til stamceller. Om nødvendig for å reparere skadede aleoles, kan stamceller i alveolene bli nye alveolære celler.

Påvirkninger på alveoli

Denne tilsynelatende perfekt pustemaskinen kan bryte eller bli mindre effektiv på grunn av:

 • sykdom
 • normal aldring
 • Røyk og atmosfærisk forurensning

røyk

Ifølge amerikanske sentre for sykdommer kontroll, tobakk røyk Sår lungene og fører til lungesykdommer som kronisk obstruktiv bronkopati (COPD), L’kronisk bronkitt og kronisk bronkitt.

Røyken av tobakk irriterer bronkiolene og alveolene og ødelegger lungene.

Tobakkskader er kumulativ. År med eksponering for sigarettrøyk kan chicatrise lunge stoff, som hindrer lungene fra effektivt utarbeidet oksygen og karbondioksid. Skader fra røyking er ikke reversibel.

Forurensing

L’innendørs forurensning fra passiv røyk, mugg, støv, innenlandske kjemikalier, radon eller asbest kan skade lungene og forverre eksisterende lungesykdommer.

Også L’ekstern forurensning, som bilutslipp eller industri, er skadelig for lungene.

Sykdom

Kronisk røyk er en notat årsak til lungesykdommer. Andre årsaker inkluderer genetikk, infeksjoner eller nedsatt immunsystem. Også kjemoterapi og strålebehandling for kreft kan bidra til lunge sykdom. Noen ganger er årsaken til lunge sykdom ikke kjent.

Lungesykdom har mange typer, som påvirker pusten. Her er noen vanlige lungeykdommer:

 • Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL). Airway obstruksjon fra skadede alveolære vegger.
 • Astma. L’betennelse begrenser luftveiene og blokker.
 • Copco. Skader på alveolene forårsaker brudd, reduserer den tilgjengelige overflaten for utveksling av gass.
 • Idiopatisk pulmonal fibrose. Veggene rundt alveolen blir scarred og tykkere.
 • Lungekreft. Kreft kan starte i din alveoli.
 • Lungebetennelse. Alveolene fyller opp med væske, og begrenser oksygeninntaket.

Aldring

Den normale aldringsprosessen kan Senker Ditt respiratoriske system. Du kan legge merke til at lungekapasiteten din er redusert, eller at brystmusklene er svakere.

Eldre mennesker har også en tendens til å være mer i fare for lungebetennelse, både bakterielle og virale.

Mer informasjon om # 8217; aldring og helse av lungene.

Alveoli og lungehelse

Begrenser din eksponering for forurensende stoffer

Bruk et filter i luften eller en rensemiddel på jobben eller hjemme for å redusere støv og indre røyk. Du kan også ha en maske hvis du viser deg til støv, mugg eller overflødig allergener.

Vær oppmerksom på de dagene da den eksterne atmosfæriske forurensningen er høy. Du kan finne online-varsel for

På dager da kvalitetsindeksen til luften (AQI) er i et usunt intervall, behold den minste eksponeringsdøren og vinduene og sirkulerer luften alle & # 8217;.

Reduser frekvensen med hvilke røyk

Nummeret en av listen for å holde lungene sunne, er ikke røyking.

Hvis du er interessert i hvordan du slutter, er det nye metoder for å prøve, som nikotinutskiftningsterapi. Du kan også sjekke bloggene for folk som prøver å slutte. Eller bli med i en støttegruppe, som Avslutt nå: Frihet fra røyking, Sponset av American Lung Association.

Ta vare på helsen din

 • Sub-tar regelmessige helsekontroller for å vite hvordan din fysiske helse går generelt.
 • Opprettholde et sterkt immunsystem. Dette kan inkludere holde oppdatert med vaksinasjoner og influensavaksiner.
 • Følg et sunt kosthold med en rekke frukt, grønnsaker, frokostblandinger og proteinkilder.
 • Gjør regelmessig trening. L’Øvelse bidrar til å holde lungene i god form som gjør at de jobber mer.

L & # 8217;

L’åndedrettssystem med sine millioner av alveoli er en kompleks maskin. Men mesteparten av tiden tenker vi ikke engang på det. Inhalere og pust ut i det normale løpet av dagen vår.

Når du lærer mer om lungene, eller hvis du har et problem med lungene, vil du kanskje gjøre en PO & # 8216; arbeid & # 8221; For å hjelpe lungene dine til å fungere godt. Åndedrettsøvelser for å øke lungekapasiteten kan være et godt utgangspunkt.