Alucitude Slutted: Symptomer, årsaker, behandling, gjenopprettingstid og mor

COS’er et slått tips?

En forvrengning er en ligamentskade, som er stoffet som forbinder beinene i leddene. Hvis du har en løs finger, betyr det at en av ligamentene i’Alluxe er revet eller langstrakt. En slostende finger er forskjellig fra en ødelagt finger, som er en beinskade, ikke et ligament.

Med unntak av’Alluce har hver finger tre ledd:

 • L’Metatarsal-Phalangea artikulasjon er det punktet hvor L’Alluxe møter foten.
 • L’proximal interphalangea artikulasjon ligger i sentrum av Dell & # 8217;.
 • L’distal Phalangea Joint er nærmest spissen av foten.

Din store tå inneholder bare en’metatarsal-phalangea artikulasjon og A’InterfalANGEA felles.

Enhver artikulasjon av føttene kan være slått. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du føler en slosset finger, som den blir behandlet og hvor lenge du trenger å gjenopprette.

Hva er symptomene på en slosset finger?

Symptomene på forvrengningen av fotfingeren kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av forvrengningen.

De viktigste symptomene er:

 • smerte, ofte i # 8217; hele fingeren av foten eller til og med i det omkringliggende området
 • ømhet
 • opphovning
 • ekkymose
 • Problemer å flytte l’Alluce
 • felles ustabilitet

Du kan også høre et snap eller tåre når forvrengningen oppstår, spesielt hvis det er alvorlig.

Hva forårsaker en sløsing av fotfingeren?

Fjærens fjærer er forårsaket av skader som kommer fra traumer eller hyperextensjon av fotfingeren. Traumatiske årsaker involverer vanligvis å treffe spissen av foten på noe, som et møbel. L’hyperextensjon refererer til forlengelsen av fotfingerenes ledd utover deres radius av naturlig bevegelse. Dette kan skje når tåen til foten henger på noe mens resten av foten fortsetter å bevege seg fremover.

Noen mennesker er mer utsatt for fotforvrengninger?

Alle kan skrånende Hallux, men idrettsutøvere driver ofte en større risiko. For eksempel er fotballspillere og andre idrettsutøvere sårbare for en skade som heter Turf Tips. Dette er en iperestension skade på den iperestension.

Hvis du trener sport regelmessig, må du sørge for at du bruker de riktige skoene og sørg for at skoene dine er riktig.

Hvordan en fotfingerforsterkning er diagnostisert?

For å diagnostisere en sløv av fotfingeren, vil legen begynne med å be om informasjon om eventuelle bevegelser som får smerten i fingeren bli verre. Pass på at du forteller dem hva du tror du forårsaket det. Dette kan hjelpe legen din til å finne nettstedet og # 8217; forvrengningsenhet.

Deretter kan legen prøve å flytte litt & # 8216; l & # 8217;. Dette vil gi dem en ide om hvor alvorlig forvrengning er, og hvis artikulasjonen din fortsatt er stabil eller ikke.

Basert på eksamenen din, kan de også bestille noen avbildningstester. En haugradiograf vil bidra til å ekskludere noen ødelagte bein, mens en magnetisk resonans av foten vil vise hvor skadet ligamentet ditt.

Forvendelsene er klassifisert i grader basert på deres alvorlighetsgrad. Legen vil etablere hvis forvrengningen din er:

 • 1 klasse. Din ligament har noen små tårer, kjent som mikrotearing.
 • Grad 2. Din ligament er delvis revet og du har en liten felles ustabilitet.
 • Grad 3. Din ligament er sterkt eller helt revet, og du har en betydelig felles ustabilitet.

Hvordan et slått tips blir behandlet?

De milde fjærene kan ikke kreve noen behandling. I andre tilfeller kan det være nødvendig å fikse fotfingeren såret til den neste, kjent som Buddy Taping. Dette bidrar til å beskytte den løse fingeren og gir stabilitet slik at det skadede ligamentet kan helbrede. Du kan bruke hvilken som helst type tape du har til fingertuppene eller kjøpe spesielle wraps på Amazon.

Mens tapingen fungerer bra for Grade 1 forvrengninger, kan Grade 2 eller 3 forvrengninger kreve bruk av en turstøvler for å gi ytterligere beskyttelse og stabilitet. Du kan også kjøpe dem på Amazon. Husk at det er viktig å konsultere legen din før du sørger for at du følger det beste behandlingsalternativet for din skade.

Uavhengig av alvorlighetsgraden av forvrengning, følg disse forslagene for å redusere smerte og hevelse:

 • Hvile så mye som mulig foten og tipset.
 • Påfør en kald pakke på spissen av føttene i 15-20 minutter flere ganger om dagen, i flere dager etter skaden;.
 • Øker foten når du sitter eller lyver.
 • Få en ikke-steroidisk antiinflammatorisk for å lindre smerte.
 • Bruk sko med stiv såle eller polstring i forsiden for å beskytte spissen.

Hvor mye det tar å helbrede?

En slostende finger tar vanligvis tre til seks uker for å helbrede helt. Jo mer alvorlige er forvrengningen, jo mer tid du trenger å tillate gjenoppretting. Prøv å holde fingeren løst i ca fire uker, selv om legen din kan gi deg mer spesifikke retningslinjer.

Under utvinning er det viktig å unngå sporty sport eller aktiviteter. Du kan gå tilbake til forrige aktivitetsnivå når du slutter å prøve smerte mens du går eller gjør andre aktiviteter. Dette tar ofte minst noen få uker.

Hvis du etter to måneder fortsatt føler smerte, må du sørge for en avtale med legen din for å verifisere tilstedeværelsen av andre skader.

Hva er perspektivet?

Forvendelsene av tær kan være smertefullt og frustrerende, spesielt hvis du er en idrettsutøver. Men de fleste fortsetter helt i løpet av noen få uker uten langsiktige helseproblemer. For å unngå fremtidige komplikasjoner, for eksempel en «8217; feiljustert felles, sørg for å hvile mye av den sårede fotfingeren og følg legenes anbefalinger.