Alternativer til Warfarin: Fordeler, Ulemper og mer

Introduksjon

I flere tiår var warfarin et av de mest populære stoffene som ble brukt til å hindre og kurere dyp venøs trombose (TVP). TVP er en farlig tilstand forårsaket av blodpropper i blodårene.

Warfarin er effektiv, men det er noen negative aspekter. Legen må ofte overvåke blodet ditt mens du tar det. Warfarin samhandler også med mange andre stoffer og kan påvirkes av endringer i kostholdet. De nyeste alternativene til warfarin har fordeler og ulemper i forhold til warfarin.

Hva er alternativene til warfarin?

De siste stoffene er nå tilgjengelige som alternativer til Warfarin. Noen av disse stoffene er orale narkotika. Andre injiserer dem under huden. Følgende tabell viser alternativer til Warfarin.

Medisin Navn Oral Brand eller InjiserbarhetApixabaneliquisoraldabigatranPradaxaOraldalteparragminjet CanePoxabansavaysoralenoxaparinlovenoxinjectableFondaParinuxarixTrainjectoBlerarivaroxabanxartooral

Hvordan fungerer de?

Som warfarin, hindrer disse stoffene en blodpropp å forstørre. Også redusere muligheten for å utvikle en annen clot.

Men måten de jobber i kroppen din, er forskjellig fra måten Warfarin fungerer. Påvirker en annen del av koagulasjonsprosessen. Denne forskjellen gjør ofte disse nye praktiske stoffene til å bruke.

fordeler

Det er mange fordeler med disse nye stoffene i forhold til warfarin. De begynner å jobbe raskere når du begynner å behandle og deres effekter varer ikke lenge etter å ha stoppet for å ta dem.

Også, du trenger ikke så mange tester for å se om blodfluidifikasjonsnivået ditt er i # 8217, høyre intervall. Disse stoffene har færre negative interaksjoner med andre stoffer og påvirkes ikke av diett eller diettendringer.

fordeler

 • Disse stoffene starter og slutter å jobbe raskere.
 • Du trenger mindre tester under behandlingen.
 • L’Effektivitet er ikke endret av kostholdet ditt.
 • Ulemper

  Det er også ulempene med disse nye stoffene sammenlignet med warfarin. For eksempel er de bare tilgjengelige som merkevare medisiner, så de er dyrere.

  Du bør sjekke med forsikringsselskapet ditt for å se om de dekker disse stoffene og hvor mye din kopi vil være. Mange forsikringsselskaper krever en forhåndsgodkjenning av disse stoffene.

  Dette betyr at legen må kontakte forsikringsselskapet og gi informasjon før du kan fylle ut reseptbelagte.

  Disse nye stoffene eksisterer ikke siden warfarin og ikke alle har tilgjengelige antidotater godkjent. For tiden har bare to antidotater blitt godkjent av FDA. Praxbind er motgift for pradaxa e AndExxa er antidotus både for xarelto og for eliquis. Begge antidottene må administreres ved injeksjon.

  Videre er de langsiktige effektene av disse nye legemidlene ikke så kjent som jeg er for warfarin.

  Ulemper

 • Generiske versjoner er ikke tilgjengelige, så disse stoffene er dyrere.
 • Disse alternativene kan øke risikoen for blødning for noen mennesker.
 • Legemidlene har ikke blitt studert, så vel som warfarin, så de er ikke kjent langsiktige effekter.
 • Om TV og forebygging

  TVP er en blodpropp som danner i en eller eldre dype kroppsår, generelt ben. Årene returnerer blodet til hjertet ditt. Blodstrømmen i venene er tregere enn blodstrømmen i arteriene fordi det ikke har så mye impuls fra hjerterytmen din. Hvis du beveger deg mindre enn normalt, blir blodet enda tregere.

  Når blodet er langsommere enn normalt, er risikoen for at blodceller aggregat i blodkar er større. Dette gjelder spesielt i de større årene, som bærer mer blod.

  TVP er mer sannsynlig å forekomme hos folk som beveger seg mindre enn normalt. Disse kan være folk som nettopp har hatt kirurgi, folk som har hatt en ulykke som har begrenset sine bevegelser eller folk som er eldre og ikke kan bevege seg så mye. Folk som har en tilstand som påvirker måten blodpropper også kan være i fare for TVP.

  Hvis legen din foreskriver Warfarin eller en av de nye alternativene for å hindre eller kurere TVP, er det viktig at du følger terapien. Hvis du ikke behandler TVP, kan blodproppen forstørre og koble fra. Hvis du blir ridd, kan den strømme inn i blodet gjennom hjertet. Derfor kan den komme inn i små blodkar av lungene, hvor den kan slå seg ned og blokkere blodet.

  Dette kalles lungeemboli og kan være dødelig.

  Ting å huske

  Det finnes alternativer til Warfarin i forebygging og behandling av TVP. Når du vurderer disse stoffene, husk:

  • Det er både fordeler og ulemper ved disse stoffene.
  • Disse stoffene er ikke for alle. Bare legen din kan fortelle deg om disse stoffene passer for deg.
  • Du bør ringe ditt forsikringsselskap hvis du er foreskrevet en av disse stoffene for å sikre at flyet ditt dekker det.
  • Det er veldig viktig å fullføre forebyggingen av TVP eller behandlingsbehandling.