Alternativer til prostata biopsi: Inkluder alternativene dine

Beskrivelse

Å komme til en endelig prostata kreftdiagnose krever noen få skritt. Du kan merke noen symptomer eller # 8217; ideen kan ikke vises på radaren din til en rutinemessig screeningstest ikke produserer unormale resultater. Hvis det allerede har skjedd, betyr det ikke alltid at du har prostatakreft.

L’eneste måte å bekrefte prostatakreft er med en biopsi. Men det er mulig å ekskludere prostatakreft og eliminere behovet for biopsi gjennom andre screeningstester, inkludert:

 • Digital rektal eksamen (DRE)
 • Gratis test av’spesifikt prostata antigen (PSA)
 • Transferctal ultralyd (TRUS)
 • Urin test for å bestemme din I-prostata score (MIPs)

Fortsett å lese for å lære mer om prostatakreftprøver, og når en biopsi kan være nødvendig.

En PSA-test er ikke nok?

Testen Dell’spesifikt prostata antigen (PSA) er en vanlig screening test for prostatakreft. Ptil er et protein som kommer fra prostatisk kjertel. Testen måler mengden PSA i blodet. Det er en enkel blodundersøkelse, og for noen menn viser det seg å være en ekte trykk.

D’Andre deler, dens verdi som et diagnostisk verktøy er ganske begrenset. Høye nivåer av PSA kan være et prostatakreftskilt, men de er ikke nok til å diagnostisere sykdommen med sikkerhet. Dette skyldes at det er andre grunner til at PSA-nivåene dine kan være høye, inkludert urinveisinfeksjon og # 8217; betennelse i prostata.

Lær mer: PSA nivåer og prostatakreft staging »

Videre kan et enkelt resultat av den unormalt høye PSA-testen ikke fortelle om det høye nivået er midlertidig eller øker over tid.

Selv lave nivåer av PSA kan ikke permanent ekskludere prostatakreft. Faktum er at PSA-tester kan forårsake både falske positive og falske negative.

PSA-tester kan være nyttige under og etter behandling for prostatakreft. L’økning i PSA-nivåer kan signalere at behandling ikke er effektiv eller C’er en kreftgjenkjenning. Hvis PSA-nivåene dine er redusert, trolig din nåværende behandling gjør jobben din.

Hva gjør en digital rektal eksamen?

I en digital rektal eksamen (DRE), legger legen en løs finger i endetarmen for å oppdage prostataens uregelmessigheter. Det er en vanlig del av’en manns rutinemessige undersøkelse.

Legen kan utføre en DRE alene eller med en PSA-test for rutinemessig screening. Det er en rask og enkel test. Selv om en DRE kan signalere et problem, som en prostataforstørrelse, kan ikke avgjøre om det skyldes prostatakreft.

En prostatakreft er diagnostisert 15 prosent 25 av tiden der unormale resultater på en DRE fører til biopsi.

COS’er gratis PSA?

Rutinemessig PSA-testen måler den totale PSA i blodet. Men det er to typer PSAer. Ptil koblet er festet til et protein. Gratis PSA er ikke. Den gratis PSA-testen deler resultatene og gir et forhold til legen. Menn med prostatakreft har en tendens til å ha lavere nivåer av gratis PSA sammenlignet med menn som ikke har prostatakreft.

Det er en enkel blodprøve, men ikke C’konsensus blant legene på det ideelle forholdet mellom gratis og bundet PSA. Den gratis PSA-testen er verdifull som den samler mer informasjon, som kan hjelpe til med biopsi-avgjørelsen.

I seg selv kan den gratis PSA-testen ikke bekrefte eller ekskludere en prostatakreftdiagnose.

Hva er formålet med A’transterektal ultralyd (TRUS)?

A’Transterektal ultralyd (TRUS) er en prosedyre som produserer A’bilde av prostata. Det er vanligvis bestilt etter en PSA og en unormal dre. For testen er en liten sonde satt inn i endetarmen. Sonden bruker deretter lydbølgene til å produsere A’et dataskjermbilde.

Testen er ubehagelig, men ikke smertefullt. Det kan gjøres i legenes studie eller i et ambulant regime på ca. 10 minutter. Kan bidra til å estimere størrelsen på prostata og identifisere uregelmessigheter som kan indikere kreft. Imidlertid kan en TRus ikke bekrefte diagnosen av prostatakreft.

En TRU kan også brukes til å kjøre en biopsi.

Hva så’er en mi-prostata score (MIPs)?

MIPS-poengsummen bidrar til å evaluere risikoen for prostatakreft og aggressiv prostatakreft. Det utføres vanligvis etter å ha oppnådd unormale resultater fra en PSA og DRE-test.

Denne testen inkluderer en DRE, hvorpå du vil gi et utvalg av urin. Mi-prostata score (MIPs) kombinerer tre markører:

 • PSA-serum
 • PCA3
 • TMPRSS2: ERG (T2: ERG)

PCA3 og T2: Erg er gener som er tilstede i urinen. Hans sjelden For menn uten prostatakreft med høye mengder av disse markørene i urinen. Jo høyere nivåene dine, jo mer sannsynlig har du prostatakreft.

En MIPs gir mer informasjon enn bare en PSA-test. Det er et verdifullt risikovurderingsverktøy og kan være nyttig å avgjøre om det ikke skal fortsette med en biopsi. Som andre tester, kan en MIPS-test alene ikke bekrefte prostatakreft.

Biopsi

Dre, TRus og blodprøver og urin brukes alle til å vurdere sannsynligheten for å ha prostatakreft. I tillegg til å lære om familiehistorie, symptomer og historie med personlig helse, kan disse verktøyene hjelpe legen din til å formulere en anbefaling om biopsi. Det er viktig å diskutere alle disse faktorene med legen din.

L’Enkelt måte å bekrefte prostatakreft er med biopsi, men de fleste menn som har prostata biopsi etter screening eksamener har ikke kreft.

En biopsi kan utføres i et medisinsk kontor eller som en ambulant prosedyre. Det tar ikke mye, men det er en invasiv prosedyre. Bivirkninger kan omfatte:

 • smerte eller vanskeligheter som urinerer i noen dager etter prosedyren
 • Små mengder blod i seminalvæsken, i urin og intestinale bevegelser for noen dager siden
 • Infeksjon, selv om antibiotika vil bli gitt for å redusere risikoen

Resultatene

Selv om legen vil plukke opp flere stoffprøver, er det fortsatt mulig å miste området som inneholder kreftceller. En biopsi som dette ville gi et falskt negativt resultat. Avhengig av resultatene av de andre testene, vil legen kanskje gjenta PSA eller A & # 8217-tester; annen biopsi.

Den prostatiske biopsien ledet av magnetisk resonans kan hjelpe leger til å finne det mistenkelige stoffet og redusere muligheten for et falskt negativt resultat, men.

Hvis du har en prostatakreft, vil Patology Report inkludere en Gleason Score fra 2 til 10. Et lavere tall betyr at kreft er langsom vekst og har mindre sannsynlig å spre seg.

Imaging Tests som magnetiske resonans og beinskanninger kan bidra til å avgjøre om kreft allerede har spredt seg utenfor prostata.

fordeler

 • En biopsi er den eneste måten å bekrefte prostatakreft.
 • Resultatene av biopsien kan brukes til å bestemme hastigheten som det er sannsynlig at kreft sprer seg.

MOT

 • Denne invasive prosedyren kan ha bivirkninger, selv om de fleste løser innen noen få dager eller noen få uker.
 • Falske negativer er mulige, så du må kanskje kjøre ytterligere tester og biopsier.

Outlook

Hvis du velger å ikke utføre en biopsi, eller hvis en biopsi produserer et negativt resultat, kan legen din fortsette å overvåke helsen din ved hjelp av noen av disse testene.

Hvis biopsien er positiv, avhenger din prognose av mange faktorer, for eksempel:

 • Fase til diagnose
 • Tumor grad
 • om det er en gjentakelse eller ikke
 • din alder
 • Din generelle helse
 • Hvordan svare på de ulike behandlingene

De fleste menn som har prostatakreft, dør ikke for dette, men ifølge National Cancer Institute.

Risikofaktorer for prostatakreft

Når det gjelder å bestemme om du skal gjennomgå en biopsi, bør du vurdere risikofaktorene dine, for eksempel alder, rase og familiehistorie.

Din risiko for prostatakreft øker med alderen. Nesten to tredjedeler Prostata tumorer forekommer hos menn som er over 65. I USA er det også prostatakreft mer vanlig Blant de afroamerikanere sammenlignet med kaukasiere. Din risiko dobler hvis du har en far eller bror med prostatakreft, og risikoen øker mer hvis du har forskjellige slektninger som # 8217; de hadde. Dette gjelder spesielt hvis din slektning var ung på tidspunktet for diagnosen.

Diskuter dine risikofaktorer og fordeler og ulemper med prostatisk biopsi med legen din. Det er flere måter å skjerme for kreft. Hvis du har unormale resultater til testen, og du er bekymret for prostatakreft, er det imidlertid en biopsi den eneste måten å bekrefte diagnosen.