Alternativer for benkfødte prevensjon

For tiår siden ble prevensjonen sjelden diskutert utenfor soverommet. Banco (OTC) prevensjonsalternativer var minimal og vanskelig å finne. Nå er prevensjonsseksjonen i butikker lett å finne og C’Det er et mye bredere utvalg av alternativer tilgjengelig.

De fleste apotek og dagligvarebutikker som Walgreens, CVS og Walmart tilbyr OTC prevensjon i butikker eller online. Hvis du er på utkikk etter et merke spesielt, og du ikke finner det i butikken, kan du prøve butikkens nettsted der det ofte er et bredere utvalg.

OTC prevensjonsalternativer er ikke hormonelle. Dette betyr at de ikke er basert på østrogen eller progestinale hormoner for å forhindre graviditet. I stedet er disse metodene basert på andre midler. Les videre for å lære mer.

Mannlige kondomer

Mannlige kondomer betraktes som en form for prevensjonsbarriere. De er laget av latex, lam eller polyuretan lær. Mannlige kondomer er plassert på et fengsel og hindrer sperma å komme inn i skjeden og nå et ikke-befruktet egg. Kondomer kan smøres eller ikke smøres. De kan også inkludere spermicid for ekstra beskyttelse.

Fordi mannlige kondomer må brukes på en oppreist penis, kan de ikke påføres før tiden. Dette kan være et problem hvis du ikke liker å forstyrre et intimt øyeblikk.

Når det brukes riktig, hjelper de fleste mannlige kondomene til å forhindre seksuelle overføringsinfeksjoner (IST). Lam eller andre naturlige kondomer gir ikke beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer.

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Det rapporterer alle effektivitetsgradene på OTC-prevensjonen basert på den typiske bruken, noe som betyr samlet effekt under feil og korrekt bruk. Fordi det er usannsynlig at du alltid perfekt bruker OTC-prevensjon, er den typiske bruken mer nøyaktig. CDC rapporterer at mannlige kondomer har en 18 prosent strykprosent.

Kvinnelige kondomer

En kvinnelig kondom er en smurt pose designet for å hindre sæd å komme inn i skjeden. De bidrar også til å beskytte seksuelt overførbare sykdommer.

Kvinnelige kondomer kan settes inn i skjeden opp til åtte timer før forholdet. De er mindre effektive enn mannlige kondomer. CDC rapporterer å ha en fil 21 prosent strykprosent.

Enhver kvinne kan bruke kvinnelig kondom, men noen kan prøve vaginal irritasjon eller glidende kondom under forholdet.

Spermicid

Ulike typer spermicider er tilgjengelige. Alternativene inkluderer:

 • skum
 • suppositorier
 • gel
 • creme
 • kino

De fleste spermicider inneholder nonokynol-9, et stoff som i hovedsak blokkerer spermatozoer i sporene sine. Dette betyr at stoffet forhindrer at sædenden kommer til å nå et ikke-befruktet egg. Spermicidet kan brukes alene eller med andre typer prevensjon, for eksempel kondomer og membraner.

Når det brukes alene, må enhver type spermicida settes inn i skjeden minst en og # 8217; nå før forholdet. Stoffet må også stå på plass i seks og åtte timer etter forholdet. Av denne grunn kunne noen mennesker finne rotete spermicider.

Nonoxynol-9 hindrer ikke spredningen av seksuelt overførbare sykdommer. Faktisk kan dette stoffet faktisk øke risikoen for seksuelt overførbare sykdommer, som hiv, i noen mennesker. Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at spermicidet ødelegger veggen til skjeden, som kan lette infeksjonens passasje. Hvis spermicidet brukes flere ganger om dagen, kan risikoen for infeksjon øke enda mer.

CDC lister spermicidssviktsraten a 28 prosent.

Prevensjonsmiddel svamp

Den prevensjonssvampen har en diameter på rundt to inches, er laget av mykt skum og inneholder ikke-oksydol-9 spermicid. Har en ring på en’ende for enkel fjerning. Svampen bidrar til å forhindre graviditet på to måter. Svampen i seg selv er en barriere, som forhindrer sperma fra å reise gjennom livmorhalsen, og spermicida forhindrer at sæden beveger seg over svampen.

Før du bruker svampen, må du våt det med vann og klemme det for å aktivere spermicidet. Så du går inn i skjeden hvor den kan holde opptil 24 timer. Dette er sant uansett hvor mange ganger du har sex.

Hvis du forlater svampen i 30 eller flere timer, har du større risiko for giftig sjokksyndrom (TSS). Dette er en «8217; seriøs og potensielt farlig bakteriell infeksjon.

Du bør ikke bruke svampen hvis:

 • Det er allergisk mot sulfamid, polyuretan eller spermicid
 • har fysiske vaginale problemer
 • Han hadde en nylig abort
 • Han har nylig avbrutt
 • De fødte nylig
 • har en infeksjon i den reproduktive delen
 • De har en historie om TSS

Svampen har en 91 prosent suksessrate når det er «8220, alltid brukt som angitt & # 8221; fra kvinner som aldri har født. Det nummeret faller til 88 prosent For kvinner som fødte.

Prevensjon d & # 8217;

Nødprevention, O & # 8220; Pillen på dagen etter & # 8221, bidrar til å forhindre frigjøring av et egg fra eggstokkene. Nødprevention kan brukes opptil fem dager etter ubeskyttet seksuelt forhold. Lengste aspekter å ta det, jo større er risikoen for graviditet.

Avhengig av merkevaren du kjøper, er dette 85 prosent 89 Effektiv hvis det brukes i xnumx-xnumx dager fra ubeskyttet seksuelt forhold. L’Effektiviteten reduseres over tid.

Alle kvinner kan bruke nødproteser, selv om det ikke fungerer hvis kroppsmasseindeksen din er høyere enn 25.

Tips for L’bruk av benkfødte prevensjon

Når du bruker OTC-prevensjon, hold disse forslagene i tankene:

 • Følg produktinstruksjonene nøye. Ikke bruk et produkt i henhold til instruksjonene kan øke risikoen for å bli gravid.
 • Bruk kondom og spermicid sammen er den mest effektive OTC-prevensjonen. L’bruk av kondom eller spermicid alene er ikke så pålitelig og driver en større risiko for graviditet.
 • Unngå oljebaserte smøremidler som massasjeolje, barns olje eller vaselin. Disse kan forårsake hull i kondom eller få det til å bryte. I stedet følg smøremidlene basert på D’vann.
 • Ikke lag kondomer på varme steder. Også, du bør ikke åpne emballasjen med tennene eller et annet spiss objekt.

Hva å gjøre hvis prevensjonen mislykkes

Ingen prevensjon OTC er perfekt. Kondomer kan av og til bryte, svamper kan fjernes for tidlig, og noe annet antall ting kan skje for å avbryte beskyttelsen. Hvis dette skjer, kan det du gjør neste, gjøre forskjellen mellom uplanlagt graviditet og effektiv forebygging.

Hvis din prevekontroll OTC mislykkes, er det viktig at du forblir rolig. Fjern forsiktig svampen eller kondomen hvis du bruker en og urin for å kvitte seg med sperma igjen. Du bør ta prevensjonspilleren D’OTC nødsituasjon så snart som mulig for å forhindre graviditet.

Du kan også angi en nødsituasjon med legen din for å gå inn i en intrauterin enhet (IUD). Hvis det er satt inn innen fem dager av ubeskyttet sex eller prevensjonsfeil, er IUD opp 99 prosent effektiv for å hindre graviditet.

Velg riktig prevensjon for deg

Enten du velger OTC prevensjon eller hormonell prevensjon er en beslutning tatt bedre av deg, din partner og legen din. For å begrense alternativene, bør du vurdere:

 • Din fremtidige planlegger å ha barn
 • dine medisinske forhold
 • Hvor ofte har du sex
 • lette d’bruk
 • Enhver levende kostnad eller forsikringsdekning
 • Beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer

Hvis du bestemmer deg for at du kanskje er interessert i hormonelle prevensjonspiller, bør du vite at de snart kan komme til en butikk i nærheten av deg. I 2015, lovgivning Det har blitt introdusert for å tillate salg av hormonelle prevensjonspiller uten resept. De American College of Gynekologer og obstetrikere Støtte lovgivningen basert på den påviste sikkerheten og effektiviteten av piller. EN avstemming Publisert på kontrakter viste at to tredjedeler av kvinner er D & # 8217;.

For å lære mer: hvilken kontroll av fødselen er riktig for deg? »

Ta bort

Når det gjelder prevensjon, har alternativer for kvinner gjort en lang vei. De fleste OTC-prevensjonsalternativer er lett tilgjengelige, relativt billig og effektivt hvis det brukes som angitt.

Snakk med legen din hvis du har spørsmål eller tvil om prevensjon. Hvis du tror at hormonelle prevensjonspiller skal være tilgjengelige på telleren, kontakt Delegasjonen av kongressen til staten din.