Alternativ og komplementær behandling av COPD

Beskrivelse

Kronisk obstruktiv lungesykdom (COPD) er en lunge tilstand. Det gjør det vanskeligere å puste. For å behandle KOL, kan legen foreskrive narkotika eller oksygenbehandling. Noen alternative og komplementære terapier kan også bidra til å lindre symptomene og forbedre livskvaliteten.

Komplementære behandlinger brukes sammen med standardbehandlinger for KOL. Men de har ofte vist seg å være effektive i store vitenskapelige studier. Noen behandlinger kan samhandle med visse stoffer eller involvere andre risikoer. Snakker alltid med legen din før du prøver en komplementær eller alternativ behandling (brukt i stedet for standarden). De kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen.

Herbal rettsmidler og kosttilskudd

Noen benktilskudd kan ha et sted i behandlingen av KOL. Spør legen din om noen av disse kan være riktige for deg.

Vitaminer C og E

En koreansk studere Folk med KOL, for det meste menn, har vist at 8217 stiger; vitamin C rekruttering og og forbedret lungefunksjon. Disse vitaminene er kjent som antioksidanter. Det antas å ha en rolle i å forebygge celleskader.

Resultatene av denne studien indikerer at antioksidanter kan ha et sted i behandlingen av KOL, sammen med legemidlene som er foreskrevet av legen. Den nødvendige dosen av disse kosttilskuddene er ukjent på dette tidspunktet. En større studier er nødvendig.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer som forbrukes som en vanlig del av kostholdet, kan dra nytte av mange systemer i hele kroppen. Det er for tiden ingen studier som demonstrerer at omega-3 fettsyrer spiller en bestemt rolle i behandlingen av KOL. Omega-3 fettsyretilskudd kan være nyttige ved behandling av andre forhold som går hånd i hånd med KOL, slik som høyt kolesterol. Du kan få dem fra kosttilskudd eller gjennom mat. Omega-3 matkilder inkluderer:

 • linfrø
 • valnøtter
 • soyabønner
 • Fett fisk, som laks eller tunfisk

Snakk med legen din for å se om dette tillegget kan være nyttig.

Eukalyptus olje

Dette er en vanlig urteforventningsmiddel (oppløses slim og fremmer hosten) som ofte finnes i dråpene for hoste. En studie publisert på Journal of Respiratory Research viste positive resultater i mennesker med KOL som tok Cineols kapsler hver dag. Cinoleole er L’eukalyptusolje. Folk har rapportert en lavere dyspné hvis de brukes sammen med sine vanlige stoffer.

L’eukalyptusolje kan hjelpe med åpningen av luftveien i KOL og i behandlingen av # 8217;. For å puste konsentrert eukalyptusolje kan imidlertid forårsake lungirritasjon og forverres symptomer. Det kan også samhandle med A’bredt utvalg av narkotika.

Mind-Body Approaches

Mange mennesker med KOL-opplevelse depresjon, angst og stress. Utfordringene å leve med en kronisk helsetilstand kan be om en toll. Det er viktig å håndtere dine negative tanker og stressnivåer. Meditasjon, yoga og andre avslapningsteknikker kan forbedre kvaliteten på livet ditt.

Yoga kan være spesielt nyttig. På 2013-årsmøtet American College of Chest Physicians, Forskere presenterte bevis på at yoga kan:

 • Forbedre lungefunksjonen
 • Forbedre pusten
 • Forbedre livskvaliteten
 • redusere betennelse

Snakk med legen din hvis du tror du er i depresjon. Avslappingstrategier kan ikke være tilstrekkelig til å klare det. Legen kan anbefale antidepressiva narkotika, rådgivning eller begge deler.

Akupunktur

L’Akupunktur er en teknikk som brukes i tradisjonell kinesisk medisin. Under en akupunktur økt vil akupunktøren sette inn tynne nåler på visse punkter i kroppen din. Akupressur er en lignende teknikk. Innebærer påføring av trykk i stedet for å sette inn nålene.

Ifølge en studie i Akupunktur i medisin, L’akupunktur kan hjelpe til med å behandle KOL. Forskere sammenlignet folk med KOL som hyret medisiner alene til de som tok medisiner og hadde også ukentlige akupunkturbehandlinger. Etter 10 uker har de som mottok begge hadde færre pusteproblemer under treningen.

En annen studere I Kina sammenlignet han folk med KOL som brukte stoffer alene i forhold til de som var vant til narkotika og akupunktur. Etter åtte uker har de som la akupunkturen ha hatt mindre pustevansker i en seks minutters gange og en kvalitetskvalitet enn de som brukte narkotika alene.

Det er ingen studier som tyder på at akupunkturbehandlinger kan erstatte den nåværende medisinske behandlingen for KOL.

Endringer i livsstilen

Juster dine daglige vaner kan også gjøre en stor forskjell for helsen din når du har COPD. Det er viktig:

 • slutte å røyke, hvis du røyker, og unngå passiv røyking
 • Limit L’Eksponering for andre lungeirriterende stoffer, for eksempel giftige kjemikalier og forurensning
 • Drikk mye vann og bruk en luftfukter for å hindre sekreter i å bli for tykke
 • Vaksinert mot L’influensa, pertussis og lungebetennelse
 • Vask hendene regelmessig for å redusere sjansene for å få tak i pulmonal og respiratoriske infeksjoner
 • Følg et balansert kosthold
 • jevnlig
 • Delta i lungerehabilitering
 • sover mye

Supplerende medisin

Flere og flere leger i alle spesialiteter søker videre trening i feltet kjent som tilleggsmedisin. Supplerende medisin er en kombinasjon av tradisjonell og komplementær medisin. Supplerende medisinsentre anerkjent på nasjonalt nivå kan bli funnet på:

 • Harvard
 • Northwestern
 • Vanderbilt
 • L’California University i San Francisco
 • L’University of’Arizona

Ekstra medisin er også en kjente igjen Medisinsk råds sertifisering.

Spør legen din mer informasjon om alternative og komplementære behandlinger og livsstilsendringer som kan hjelpe deg med å administrere COBD. Kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikere å prøve nye metoder eller endre din daglige rutine.