Alt om å rive håndtaket på bøtte

Cos’er en tåre av bøttehåndtaket?

En tåre av bøttehåndtaket er en type skade på menisken som rammer kneet. Ifølge avisen Artroskopi teknikker, Det anslås at 10% av alle menkjente lesjoner er tårer med et buckethåndtak. Disse typer meniskskader rammet oftest unge menn. Selv om det finnes forskjellige typer meniskskader, er lacerasjonen av bøttehåndtaket tradisjonelt vanskeligere (men absolutt ikke umulig) å bli behandlet.

Hva er symptomene på en tåre av et bøttehåndtak?

Du har to kneetmenner: medial og lateral. Media Meniscus er C-formet og beskytter innsiden av kneet. Din side meniskus er deg og hviler på den ytre halvdelen av kneet artikulasjonen. Hver meniscus bidrar til å redusere totalt trykk på # 8217; kneledd. Men meniene er gjenstand for lacerations.

En tåre av bøttehåndtaket er en tykkelse på meniskusen som forekommer oftere i den indre delen av mediemennisk. I følge Wheeless & # 8216; Textbook of Orthopedics, Lacerations av bøttehåndtaket forekommer tre ganger oftere i medialmenisken enn den siden. Navnet & # 8220; bucket håndtak & # 8221; refererer til hvordan en del av menisken tårer og kan vende seg som håndtaket av en bøtte. Noen ganger kan en del av den revet menisca slå opp og ned og bli sittende fast i # 8217; kneet artikulasjon.

Hoved symptomet på en menisk lesjon er smerte og ubehag. Noen ganger kan smerte generaliseres til kneet eller langs hver kantlinje. L’Andre symptomer som ofte følger med en tåre av buckethåndtaket, er en blokkert kneledd. Dette skjer når artikulasjonen ikke retter seg helt opp etter å ha blitt brettet.

Andre symptomer du kan finne med en tåre av bøttehåndtaket inkluderer:

  • stivhet
  • tetthet
  • opphovning

Tårene i’bøttehåndtaket følger ofte også en lesjon av den fremre korsfulle ligamentet (LCA). Noen av symptomene som kan indikere en ACL-tåre, inkluderer:

  • Vanskelighetsgrad å bære vekt på kneet
  • Kneet ustabilitet
  • Følelse av burst når du flytter kneet
  • smerte

Begge forholdene krever medisinsk behandling for å fremme gjenoppretting og retur til mobilitet.

Hva er årsakene til en tåre av bøttehåndtaket?

Mens du kan oppleve en lesis av menisken og bøtte i alle aldre, forekommer mer ofte i de yngre menneskene som deltar i en vanlig atletisk aktivitet. Meniscal lesjoner er mer vanlig på grunn av torsjonsskader, som for eksempel planting av kneet og foten med styrke og endrer vekt eller blir for fort. Meniscus begynner generelt å svekke når du er 30 år gammel, noe som gjør folk i denne alderen og eldre mer sårbare for skader.

Andre måter du kan oppleve en tåre av bøttehåndtaket inkluderer:

  • Gå opp
  • okkupasjon
  • Ta et falskt skritt når du går og fyller kneet

Noen ganger kan du ha et kronisk bøttehåndtak på grunn av degenerative endringer i # 8217; kneledd. Når leddgikt gni gni beinene på # 8217; kneet ledd l’en mot den andre, områdene kan bli uregelmessige og grove i stedet for glatt. Disse endringene letter bucket håndtaket.

Når du skal se en lege?

Hvis du føler en fremtredende pop mens du trener eller føler smerte, hevelse eller kneelås, bør du konsultere legen din. Vil be om informasjon om symptomene dine, og de kan anbefale Imaging Studies. Dette inkluderer ofte en magnetisk resonans (MR). Legen din kan ofte identifisere en tåre av bøttehåndtaket fordi det har et tydelig tegn og dobbelt PCL & # 8221; hvor den bakre korsfulle ligamentet (LCP) virker doblet på grunn av skade på menisken.

Hva er behandlingene for å rive et bøttehåndtak?

Legene anbefaler generelt kirurgi for å reparere en tåre av et bøttehåndtak, med noen få unntak. Først av alt, hvis du har en kronisk tåre av bøttehåndtaket som ikke forårsaker symptomer, anbefaler legen din vanligvis ikke kirurgi. For det andre, hvis du har en alvorlig leddgikthistorie (som klasse 3 eller 4 leddgikt), kan en tåre reparasjon med bøttehåndtak ikke lindre symptomene.

Behandling og tid konservativ kan være den beste linjen D & # 8217, spesielt i tilfelle av en mindre lesjon eller basert på hvor, i menisken er det skaden. Dette betyr hvile, vanlig ising og trolig ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer mens kneet helbreder.

En annen behandling som noen leger har brukt til menisk tårer er plast plasma terapi (PRP). Dette er en ikke-kirurgisk behandlingsmetode. En studie sak rapportert & # 8220; spontan healing & # 8221; av en tåre av en bøtte håndtak i en mann på 43 år etter tre PRPR-injeksjonsbehandlinger. Selv om lovende, kan resultatene ikke alltid være så avgjørende. Forskere fortsetter å utforske ikke-kirurgiske alternativer som dette.

Kirurgiske alternativer

Ideelt sett vil en lege kunne kirurgisk reparere den revet meninske. Vanligvis gjør det gjennom kneet artroskopi. Dette innebærer utførelse av små graveringer og innføring av verktøy i graveringer for å få tilgang til kneleddet og reparere det skadede området. De vil motta skadede deler, om mulig.

Noen ganger kan en lege ikke reparere skaden. I dette tilfellet vil de fjerne interesserte partiet. Selv om dette kan redusere umiddelbare symptomer, kan du være mer sårbar for tidlig slitasjegikt.

Etter intervensjonen anbefaler en lege generelt ikke å tåle vekten på benet bekymret i ca seks uker. Du kan gå med krykker og ha på seg en spesiell verge som heter Knee-startspenning for å tillate helbredende tid. Folk oppfordres generelt til å delta i fysisk terapi eller engasjere seg i fysioterapi øvelser, som passive bevegelsesøvelser.

Ifølge avisen Artroskopi teknikker, De fleste kommer tilbake til å gjøre sport og andre fysiske aktiviteter om xnumx-xnumx måneder etter intervensjonen.

Hva er perspektivet?

Siden de fleste tårer i bøttehåndtaket forekommer hos unge og sunne individer, kan kirurgiske reparasjoner hjelpe deg med å holde seg aktiv og smertefri. Selv om utvinningen kan ta flere måneder, kan du ofte gå tilbake til dine fulle fysiske aktiviteter med tid og fysioterapi øvelser.