Alt om OHSS (Ovarian hyperstimuleringssyndrom)

Del på Pinterest

Veien for å få et barn kan sikkert være ujevnt med mange vendinger.

TIL Pew Research Study Han oppdaget at 33% av amerikanerne har personlig brukt fruktbarhetsbehandlinger eller kjenner noen andre som gjorde det. Og i henhold til Amerikansk samfunn for reproduktiv medisin, Mindre enn 3% av par som gjennomgår fruktbarhetsbehandlinger ende opp med avanserte reproduktive teknologier & # 8211; Som befruktning in vitro (IVF) & # 8211; å unnfange.

In vitro-befruktningsprosessen innebærer stimulering av eggproduksjon til senere gjenvinnende egg og befrukter dem i et laboratorium. Deretter overføres embryoene igjen i # 8217; livmor med håp om å bli implantert. In vitro befruktning bruker flere programmerte stoffer / hormoner i forskjellige punkter under syklusen.

Noen kvinner kan utvikle komplikasjoner som ovarie hyperstimuleringssyndrom (OHSS) som svar på alle ekstra hormoner som tar. L’OHSS oppstår når eggstokkene svulmer av væske som til slutt cola i kroppen. Denne tilstanden er et direkte resultat av narkotika som brukes i in vitro befruktning og andre prosedyrer som forbedrer eggproduksjonen og modenheten.

Risiko årsaker og faktorer

L’OHSS regnes som en komplikasjon og # 8220; Iatrogenic & # 8221;. Dette er bare en elegant måte å si som kommer fra hormonalterapi som brukes i noen fruktbarhetsbehandlinger. Milde ohss oppstår opp til en Tredje av alle in vitro befruktningssykluser, mens OHSS moderat til alvorlig forekommer bare fra 3 til 8217; 8% av tiden.

Spesielt mottar en kvinne som sendes til in vitro befruktning generelt en HCG-utløser (human chorionisk gonadotropin) før utvinning for å hjelpe eggene sine modne og å sette dem i en viktig prosess som kalles meiosis (når egget frigjør halvparten av hans kromosomer før eggløsning). Selv om dette narkotikaken til utløser egg kan forårsake hevelse av eggstokkene og væsketapet i # 8217; magen, noen ganger betydelig.

Du kan legge merke til at vi bruker egg (flertall) her. I en naturlig syklus frigjør en kvinne vanligvis et moden egg under eggløsningen. Under in vitro befruktning er målet å modne mange egg for å maksimere sjansene for suksess. Behandlinger for fruktbarhet stimulerer bokstavelig talt eggstokkene til å gjøre det. Men det er når C’er hyperstimuleringen som blir et problem, herfra OHSS.

Mindre vanlig kan OHSS oppstå etter hormonhormonene eller til og med orale hormoner som Clomid som en del av Intrauterin inseminering (IUI). Igjen, disse stoffene brukes til å fremme eggproduksjon eller frigjøre modne egg.

Og det er noen svært sjeldne tilfeller der OHSS kan forekomme uten fruktbarhetsbehandlinger.

Risikofaktorer

Risikofaktorer inkluderer ting som å ha polycystiske eggstokken (PCOS) eller ha et stort antall follikler i en gitt syklus. Selv kvinner under 35 år har større risiko for å utvikle denne komplikasjonen.

Andre risikofaktorer:

 • Tidligere episode av OHSS
 • Frisk IVF-syklus mot frossen
 • Høyt nivå av østrogen under en vitro fertiliseringssyklus
 • Høye doser HCG under en spesifikk syklus av in vitro befruktning
 • Lav kroppsmasseindeks (BMI)

Relatert: 5 ting å gjøre og 3 ting å unngå etter overføring av embryoet

OHSS symptomer

C’Det er mye å gjøre med kroppen din under in vitro befruktning. Det kan være vanskelig å forstå når noe er galt og ikke bare ubeleilig. Stol på dine instinkter, men prøv å ikke bekymre deg for. De fleste tilfeller av OHSS er mild.

Symptomer inkluderer ting som:

 • Abdominal smerte (fra mild til moderat)
 • opphovning
 • Gastrointestinale problemer (kvalme, oppkast, diaré)
 • Ubehagelig rundt eggstokkene
 • En økning i livet av livet

Disse symptomene utvikler vanligvis ca. 1 eller 2 uker etter stoffinjeksjonen. Tidspunktet er individuell, og noen kvinner kan starte symptomene senere langs linjen.

Symptomene har en tendens til å variere i alvorlighetsgraden og kan også endres over tid. Rundt 1 prosent Kvinner utvikler det som anses som en seriøs OHSS.

Symptomene inkluderer:

 • Bemerkelsesverdig vektøkning (2 eller flere pund i en enkelt dag eller 10 pounds i 3-5 dager)
 • Mer alvorlig magesmerter
 • Kvalme, oppkast og mer alvorlig diaré
 • Utvikling av blodpropper
 • Reduksjon av urinproduksjon
 • respiratoriske vanskeligheter
 • hevelse eller følelse av abdominal undertrykkelse

Det er viktig å få umiddelbar behandling hvis alvorlige symptomer oppstår, og du har OHSS risikofaktorer. Problemer som blodpropper, intense pusteproblemer kan føre til mer alvorlige komplikasjoner, for eksempel å bryte en ovariecyste med overdreven blødning.

Behandling for OHSS

En OHSS mild kan forsvinne fra seg selv innen en uke. Hvis du blir gravid i den syklusen, kan symptomene fortsette litt, lengre, mer enn noen få dager for noen uker siden.

Behandlingen av’Ohss mild er konservativ og involverer ting som å unngå intens trening og økende væsker for å takle dehydrering. Du kan ta litt paracetamol for smerten.

Enda viktigere, legen kan be deg om å få vekt og ellers sjekke ut hver dag for å overvåke eventuelle potensielle forverringer av tilstanden.

Ohss seriøse, D & # 8217, en annen del, krever ofte et sykehusopphold og kan være veldig farlig (selv dødelig) hvis ikke behandlet. Legen din kan bestemme seg for sykehushospital hvis:

 • Ditt nivå av smerte er betydelig
 • Du har problemer forblir hydrert (på grunn av gastroproblemer)
 • Din OHSS ser ut til å forverre selv med intervensjonen

På sykehuset kan du få intravenøse væsker (IV) for å fremme hydrering. I noen tilfeller vil legen kanskje endre dosen med narkotika for fruktbarhet. En antikoagulant kan forhindre dannelse av blodpropper.

Legen kan også anbefale Paracentese, som er en prosedyre som kan fjerne akkumuleringen av overflødige væsker i # 8217; Abdomen. Og det er noen rusmidler du kan ta for å roe alle disse «8217, pågående aktiviteter i eggstokkene dine.

Selv om det er frustrerende, kan legen også anbefale å forsinke de programmerte embryoeroverføringen, hovedsakelig hopping av behandlingssyklusen pågår. Den gode nyheten er at du kan fryse dine embryoer for overføring når du er fri for symptomene.

Relatert: 30-dagers guide til suksessen til in vitro befruktning

Forhindre OHSS L & # 8217

Det er flere måter du kan samarbeide med legen din for å redusere sjansene for å utvikle OHSS.

Legen din kan:

 • Endre stoffdosen. Lavere doser kan fortsatt bidra til å stimulere eggproduksjon og modning / frigjøring uten for mye stimulerende eggstokkene.
 • Legg til rusmidler til protokollen din. Det er noen stoffer, som L & # 8217, aspirin ved lave dopamindoser eller agonister, som kan beskytte deg mot # 8217; ohss. Fotball infusjoner er en’et annet alternativ. Kvinner med PCOS kan også dra nytte av DA’å legge til metformin til sine medisinske lister.
 • Jeg foreslår at du & # 8220; kysten & # 8221;. Dette betyr i utgangspunktet at hvis legen din ser at østrogenivåene dine er i den høye enden, eller hvis du har mange utviklede follikler, kan legen din velge å avbryte bruken av injeksjonsavtaler. Legen kan vente et par dager senere, og deretter gi utløseren.
 • Slett utløseren av hele. I noen tilfeller kan legen til og med prøve forskjellige metoder for å hjelpe deg med å frigjøre eggene. Leelfolid er et alternativ og # 8217; hcg og kan hindre deg i å utvikle OHSS.
 • Frys dine embryoer. Igjen kan legen også foreslå at du fryser folliklene (både modne og umodne), slik at du kan overføre befruktede embryoer i en fremtidig syklus. Dette innebærer utvinning av eggene og derfor overføringen av frosne embryoer (fet) etter å ha forlatt kroppen.

Eventuelle tilfelle er unikt og legen din vil trolig overvåke deg nøye for å bestemme hvordan du skal fortsette. Overvåking omfatter vanligvis en kombinasjon av blodprøver (for å kontrollere hormoner) og ultralyd (for å kontrollere alle utviklende follikler).

Relatert: Ovariefiskfrysing er bedre enn eggfrysing?

L & # 8217;

De fleste tilfeller av OHSS er mild enn grav. Hvis du tror du er i fare, del dine tanker og dine bekymringer med legen din. Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å prøve å forhindre denne komplikasjonen, og legen din kan gi veibeskrivelse på hva som passer for deg og kroppen din.

Hvis du utvikler OHSS, hold D’øye symptomene. Milde tilfeller kan løses alene med hvile og tid. Alvorlige saker kan ta deg til sykehuset for omsorg. Så hvis det til enhver tid virker skrå eller galt, ikke nøl med å kontakte legen din så snart som mulig.