Alt du trenger å vite om graviditetsdiabetes

COS’er svangerskapsdiabetes?

Under graviditeten utvikler noen kvinner høyt blodsukkernivåer. Denne tilstanden er kjent som gestasjonsdiabetes mellitus (GDM) eller svangerskapsdiabetes. Vanligvis spredt mellom den 24. og 28. uken av graviditeten.

Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) er det anslått at det forekommer i ca 2-10% av graviditetene i USA.

Hvis du utvikler svangerskapsdiabetes under graviditet, betyr dette ikke at du har hatt diabetes før du blir gravid, eller du får det når du er ferdig. Imidlertid øker svangerskapsdiabetes risikoen for å utvikle type 2 diabetes senere i livet.

Hvis ikke kontrollert tilstrekkelig, kan det også øke risikoen for at barnet ditt utvikler diabetes, samt risikoen for komplikasjoner for deg og ditt barn under graviditet og fødsel.

Hva er symptomene på svangerskapsdiabetes?

Det er usannsynlig at svangerskapsdiabetes forårsaker symptomer. Hvis du bekrefter dem, kan de være milde. Disse kan inkludere:

Hva er årsakene til svangerskapsdiabetes?

Den eksakte årsaken til svangerskapsdiabetes er ukjent, men sannsynligvis spiller hormonene en rolle. Når du er gravid, produserer kroppen store mengder hormoner, inkludert:

Disse hormonene påvirker moderkaken og bidrar til å opprettholde graviditeten. Over tid øker mengden av disse hormonene i kroppen din. De kan begynne å gjøre kroppen motstandsdyktig mot insulinet, hormonet som regulerer blodsukkeret.

Insulinet bidrar til å bevege blodsukker til celler, hvor det brukes til å produsere energi. Under graviditeten blir kroppen din naturligvis litt motstandsdyktig mot insulinet, så mer glukose er tilgjengelig i blodet ditt for å gå til barnet. Hvis din motstand alle «8217; insulin er høy, vil glukose nivåer øke unormalt. Dette kan forårsake svangerskapsdiabetes.

Hvem er i fare for å utvikle graviditetsdiabetes?

Du har større risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes hvis:

Hvordan svangerskapsdiabetes er diagnostisert?

L’American Diabetes Association (ADA) oppfordrer leger til regelmessig å sjekke gravide for tegn på svangerskapsdiabetes. Hvis du ikke har en diabetes notathistorie og blodsukkernivåene, er vanlige alle graviditetsstart, vil legen din trolig gjennomgå en test for svangerskapsdiabetes mellom 24 og 28 ukers svangerskap.

Glukose reaksjonstest

Noen leger kan starte med en glukose reaksjonstest. Ingen forberedelse er nødvendig for denne testen.

Du vil drikke en løsning med glukose. Etter en’nå vil du ta en blodprøve. Hvis blodsukkernivået er høyt, kan legen utføre en tre-timers oral glukose toleranse test. Dette regnes som en tofasetest.

Noen leger hopper over glukosereaksjonstesten og gjør bare den to-timers oral glukosetoleranse testen. Dette regnes som en enkeltfasetest.

Test i en fase

 • Legen vil begynne å teste blodsukkernivået.
 • Du vil bli bedt om å drikke en løsning som inneholder 75 gram (g) karbohydrater.
 • Mål blodsukkernivået igjen etter A’nå og da om to timer.
 • Du vil sannsynligvis bli diagnostisert med en svangerskapsdiabetes hvis du har en av følgende blodsukkerverdier:

  Tofasetest

 • For to fase tester er det ikke nødvendig å raskt.
 • De vil be deg om å drikke en løsning som inneholder 50 gram (g) sukker.
 • De vil teste blodsukkernivået etter en & # 8217;.
 • Hvis det på det tidspunktet ditt blodsukkernivå er lik eller større enn 130 mg / dl eller 140 mg / dL, vil du lage en annen oppfølgingstest på en annen dag. Denne beslutningen er tatt av legen.

 • Under den andre testen vil legen begynne å teste blodsukkernivået.
 • De vil be deg om å drikke en løsning med 100 gram (g) sukker.
 • De vil teste blodsukkernivået ett, to og tre timer senere.
 • Du vil sannsynligvis bli diagnostisert med en svangerskapsdiabetes hvis du har minst to av følgende verdier:

  Jeg bør også være bekymret for type 2 diabetes?

  L’ADA oppfordrer også leger til å skjerme kvinner for type 2 diabetes alle «8217; begynnelsen av graviditeten. Hvis du har risikofaktorer for type 2 diabetes, vil legen din trolig vurdere denne tilstanden til ditt første prenatale besøk.

  Disse risikofaktorene inkluderer:

  Det finnes forskjellige typer gestasjonsdiabetes?

  Gestasjonsdiabetes er delt inn i to klasser.

  Klasse A1 brukes til å beskrive svangerskapsdiabetes som kan styres med en diett alene. Personer med klasse A2-svangerskapsdiabetes vil trenge insulin eller orale legemidler for å kontrollere tilstanden deres.

  Hva er behandlingen for graviditetsdiabetes?

  Hvis du er diagnostisert med svangerskapsdiabetes, vil behandlingsplanen avhenge av blodsukkernivået i løpet av dagen.

  I de fleste tilfeller vil legen råde deg til å teste blodsukkernivået før og etter måltider og sjekke denne tilstanden ved å spise sunt og trene regelmessig.

  I noen tilfeller kan det også foreskrive insulininjeksjoner, om nødvendig. Ifølge Mayo Clinic trenger bare 10-20% av kvinnene med svangerskapsdiabetes insulin for å kontrollere blodsukker.

  Hvis legen din oppfordrer deg til å overvåke blodsukkernivået, vil du gi deg et spesielt glukometer.

  Det vil også foreskrive insulininjeksjoner opp til fødsel. Spør legen din riktig tid for å gjøre insulininjeksjoner, i forhold til måltider og øvelser, for å unngå å senke blodsukkernivået.

  Legen vil også fortelle deg hva du skal gjøre hvis blodsukkernivået går for mye eller er stadig høyere enn de burde være.

  Hva skal jeg spise hvis jeg har svangerskapsdiabetes?

  Et balansert kosthold er nøkkelen til å håndtere svangerskapsdiabetes riktig. Spesielt bør kvinner med svangerskapsdiabetes betale mye oppmerksomhet til # 8217; inntak av karbohydrater, proteiner og fettstoffer.

  Spis regelmessig, selv hver to timer, kan hjelpe deg med å kontrollere blodsukkernivået.

  Karbohydrater

  En korrekt avstand av karbohydrat rik mat vil hjelpe deg med å unngå topper av blodsukker.

  Legen din vil hjelpe deg med å bestemme nøyaktig hvor mange karbohydrater du burde ha hver dag. Du vil også råde deg til å besøke en registrert dietitian for å hjelpe deg med å planlegge måltidene dine.

  Sunn karbohydratalternativer inkluderer:

  Protein

  Gravide kvinner bør spise to eller tre porsjoner av protein om dagen. Gode ​​proteinkilder inkluderer magert kjøtt, kylling, fisk og tofu.

  fett

  Sunn fett som skal inkorporeres i kostholdet ditt, inkluderer ikke-saltede valnøtter, frø, olje og avokado. Søk her Andre forslag til hva du skal spise og hva du skal unngå hvis du har graviditetsdiabetes.

  Hvilke komplikasjoner er forbundet med svangerskapsdiabetes?

  Hvis du kontrollerer svangerskapsdiabetes dårlig, kan blodsukkernivået forbli høyere enn de burde under graviditeten. Dette kan forårsake komplikasjoner og påvirke barnets helse. For eksempel, når barnet ditt er født, kan det ha:

  De kan også ha større risiko for å utvikle diabetes gjennom hele livet. Av denne grunn er det så viktig å ta tiltak for å kontrollere svangerskapsdiabetes, etter behandlingsplanen som anbefales av legen.

  Hva er prognosen for graviditetsdiabetes?

  Blodsukkernivået skal gå tilbake til normal etter fødsel. Imidlertid øker svangerskapsdiabetes risikoen for å utvikle type 2 diabetes senere i livet. Spør legen din, da du kan redusere risikoen for å utvikle disse forholdene og tilhørende komplikasjoner.

  Du kan unngå svangerskapsdiabetes?

  Gestasjonsdiabetes kan ikke unngås. Imidlertid, L’vedtak av sunne vaner kan redusere sjansene for å utvikle denne tilstanden.

  Hvis du er gravid og du har en av risikofaktorene for svangerskapsdiabetes, prøv å følge et sunt kosthold og gjøre fysisk trening regelmessig. Selv leseaktiviteter som å gå kan dra nytte av deg.

  Hvis du planlegger en graviditet i nær fremtid, og du er overvektig, er det beste du kan gjøre, spør legen din til å miste vekt. Selv om du mister liten vekt, vil du bidra til å redusere risikoen for svangerskapsdiabetes.

  Les l’element på engelsk.