Alpha Hydroksy Acid: 8 Fordeler for hudpleie og hvordan du bruker den

Hva er ahas?

ALPHAIDROSSIACCIDS (AHA) er en gruppe vegetabilske og dyrsyrer som brukes i en rekke hudpleieprodukter. Disse inkluderer daglige anti-aging produkter, som sera, tonics og kremer, samt sporadiske konsentrerte behandlinger gjennom kjemisk peeling.

Det er syv typer AHAer som ofte brukes i produktene som er tilgjengelige i hudpleie sektoren. Disse inkluderer:

 • Sitronsyre (fra sitrusfrukter)
 • Glykolsyre (fra sukkerrør)
 • Hydroksikapronsyre (fra kongelig gelé)
 • Hydroksychrolholsyre (fra dyr)
 • Melkesyre (fra laktose eller andre karbohydrater)
 • Malinsyre (fra frukt)
 • Vinsyre (fra # 8217; UVA)

Forskning på bruk og # 8217; AHA-effekten er bred. Men blant alle tilgjengelige ahas, glykoliske og melkesyrer er jeg mer lovende og godt studert. Selv disse to aha jeg er mindre sannsynlig Forårsake irritasjon. Av denne grunn inneholder det meste av benken AHA (OTC) glykolisk eller melkesyre.

Ahas er hovedsakelig brukt til å exfoliere. De kan også hjelpe:

 • Fremme kollagen og blodstrømmen
 • Korrekt misfarging fra arr og flekker av Dell’alder
 • Forbedre overflaten og rynke linjene utseende
 • Hindre utsalgsstedene til akne
 • Lyser din hudfarge
 • Øk produktabsorpsjonen

1. Bidra til å exfoliere

AHAS er hovedsakelig brukt til å exfoliere huden. Faktisk er dette grunnlaget for alle andre fordeler som tilbys av AHAS.

L’Eksfolling refererer til en prosess der hudceller på overflaten frigjøres. Dette bidrar til å fjerne døde hudceller, men gjør også plass til den nye generasjonen av hudceller.

Med L’alder i alderen, den naturlige syklusen av hudceller senker, som kan gjøre døde celler akkumulere. Når du har for mange døde hudceller, kan de akkumulere og gjøre din hudfarge.

L’Akkumulering av døde hudceller kan også forbedre andre problemer med den underliggende huden, for eksempel:

 • rynke
 • aldersmerker
 • kviser

Men ikke alle AHA har den samme eksfolierende kraften. Mengden av eksfoliering bestemmes av typen AHA du bruker. Som en generell regel, jo mer AHA er inneholdt i et produkt, vil den kraftigste være de eksfolierende effektene.

Prøv dette

For A’mer intens eksfoliering, teste ytelsen Peel AP25 av Exuviance. Denne peelet inneholder glykolsyre og kan brukes opp til to ganger i uken for å få de beste resultatene. Du kan også vurdere en daglig exfoliant AHA, som denne daglige fuktighetsgivende krem ​​av nonie av Beverly Hills.

2. Bidra til å synlig belyse huden

Når disse syrene exfolierer huden, blir de døde hudcellene dekomponert. Den nye huden som ble avslørt nedenfor, er lysere og strålende. AHAS med glykolsyre kan bidra til å bryte ned L’Akkumulering av hudceller, mens produkter med sitronsyre kan ytterligere belyse huden.

Prøv dette

For daglige fordeler, test AHA og Ceramide Moisturizer av Mario Badescu. Inneholder sitronsyre og aloe vera gel for både lyse og beroligende effekter. Grønn Apple Peel full styrke av juice skjønnhet kan brukes opptil to ganger i uken for å gi lysere hud gjennom tre forskjellige AHA.

3. Bidra til å fremme kollagenproduksjonen

Kollagen er en fiber rik på protein som bidrar til å holde huden kjøttfulle og glatte. Aldring, disse fibrene bryter. Solskader kan også akselerere kollagen ødeleggelse. Dette kan forårsake gulaktig og vanning.

Kollagenet i seg selv ligger i mellomlaget i huden (Derma). Når det øvre laget (epidermis) er fjernet, kan produkter som AHAS virke på dermis. Ahas kan bidra til å fremme kollagenproduksjonen ved å ødelegge gamle kollagenfibre for å få plass til nye.

Prøv dette

For et løft av kollagen, prøv Andalou Naturals Gresskar Honey Glykol Mask.

4. Bidra til å redusere utseendet på overflatelinjer og rynker

Ahas er kjent for sine anti-aging effekter og overfladiske linjer er ikke noe unntak. En 2015 Studio rapporterte at 9 frivillige ut av 10 som har brukt AHA i en periode på tre uker, har opplevd betydelige forbedringer i den generelle hudstrukturen.

Det er imidlertid viktig å huske at AHAS bare fungerer for overflatelinjer og rynker, ikke for dypere rynker. Profesjonelle lege fyllstoffer, samt andre prosedyrer som laser resurfacing, er de eneste metodene som fungerer for dype rynker.

Prøv dette

Prøv dette daglige serumet Alle’alfa hudpleie glykolsyre for å redusere overflaten og rynke linjer utseende. Du kan da bruke en fuktighetskrem AHA, som ansiktskrem pluss AHA 15 av substratet.

5. Fremme blodstrømmen til huden

Ahas har antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å fremme blodstrømmen til huden. Dette kan bidra til å korrigere Pally og av Carnagiones. En korrekt blodstrøm garanterer ytterligere at hudcellene får de nødvendige næringsstoffene som er nødvendige gjennom de røde blodcellene som er rike på oksygen.

Prøv dette

For å forbedre ugjennomsiktig hud og mangel på oksygen, prøv denne førstehjelpsskjønnheten daglig serum.

6. Bidra til å minimere og riktig misfarging

Risikoen for misfarging av huden øker med alderen. For eksempel, flate brune flekker, notater som flekker Dell’alder (fregner), kan vokse etter # 8217; soleksponering. Har en tendens til å utvikle seg på kroppsområdene mer utsatt for solen, som bryst, hender og ansikt.

Misfarging kan også komme fra:

 • melasma
 • Postinflammatorisk hyperpigmentering
 • Kvise-arr

Ahas fremme hudcelleutskifting. De nye hudcellene er jevnt pigmentert. I teorien, L’langsiktig bruk av AHAS kan redusere misfarging av huden ved å oppmuntre de gamle og misfargede hudcellene til å snu seg rundt.

De American Academy of Dermatology Anbefaler l’glykolsyre for misfarging.

Prøv dette

Misfarging kan ha nytte av en AHA med daglig bruk, for eksempel AHA / BHA exfoliating vaskemiddel av Murad. Selv en mer intens behandling kan hjelpe, som denne masken alle’sitronsyre av Mario Badescu.

7. Bidra til å kurere og hindre akne

Du kan være kjent med benzoylperoksid og andre ingredienser som kjemper mot akne for stædige flekker. Ahas kan også bidra til å behandle og hindre tilbakevendende akne.

Kviserne på akne oppstår når porene hindres av en kombinasjon av døde hudceller, olje (sebum) og bakterier. L’Exfoliation med AHA kan bidra til å oppløse og fjerne stikkontakten. L’Fortsatt bruk kan også forhindre dannelse av fremtidige hover.

AHAS kan også redusere dimensjonene til de dilaterte porene, som vanligvis observeres i akne trendhud. Hudcelleomsetning fra’eksfoliering av glykoliske og melkesyrer kan til og med redusere akne arr. Noen produkter for akne inneholder også andre AHAer, som sitronsyre og orsyre, for å bidra til å berolige betent hud.

Og ahas er ikke bare for ansiktet ditt! Du kan bruke AHA-produkter på andre akneutviklingsområder, inkludert sittende og bryst.

Sekund Mayo Clinic, De kan være nødvendig fra to til tre måneder før de begynner å se betydelige forbedringer av akne;. Det er viktig å være tålmodig mens produkter fungerer for å lindre akne over tid. Det er også nødvendig å bruke produkter konsekvent: å hoppe over daglige behandlinger tar lengre tid slik at ingrediensene fungerer.

Prøv dette

Prøv en gel for å eliminere akne for å bli kvitt de døde cellene i huden og overflødig sebum, som dette av Peter Thomas Roth. Acne trendy hud kan fortsatt ha nytte av en AHA peeling, men sørg for at du ser etter en egnet for din hudtype. For akne trend hud, bevis rensing peeling for grønne eple flekker av juice skjønnhet.

8. Bidra til å øke produktabsorpsjonen

I tillegg til deres distinkte fordeler, kan AHAS gjøre dine eksisterende produkter bedre ved å øke hudabsorpsjonen.

For eksempel, hvis du har for mange døde hudceller, er din daglige fuktighetsgivende krem ​​plassert ovenfor uten å hydrere dine nye hudceller under. Ahas som l’glykolsyre kan ødelegge dette laget av døde hudceller, slik at fuktighetskrem for å fukte nye hudceller mer effektivt.

Prøv dette

For å øke den daglige absorpsjonen av produktet med AHAS, teste en tonic du bruker etter rengjøring og før serum og fuktighetsgivende krem, som en exuviance fuktighetsbalanse toner.

Hvor mye AHA er nødvendig?

Som en generell regel, den FDA Anbefal AHA-produkter med en total AHA-konsentrasjon mindre enn 10 prosent. Dette bidrar til å forhindre bivirkninger av AHAS.

Sekund Cleveland Clinic, Du bør ikke bruke produkter som inneholder mer enn 15% av AHA.

Daglig bruk produkter, som serum, toner og fuktighetsgivende kremer inneholder konsentrasjoner av lavere AHA. For eksempel kan et serum eller en toner ha en 5% AHA-konsentrasjon.

Meget konsentrerte produkter, for eksempel peeling all’glykolsyre, brukes sjeldnere for å redusere risikoen for bivirkninger.

Bivirkninger er mulige?

Hvis du aldri har brukt AHAS før, kan du finne små bivirkninger mens huden din passer til produktet.

Midlertidige bivirkninger kan inkludere:

 • Fiery
 • klø
 • blinkers
 • Dermatitt (eksem)

For å redusere risikoen for irritasjon, Cleveland Clinic Anbefaler å bruke AHA-produkter for alternative dager. Som huden din blir vant til deg, kan du begynne å bruke AHA hver dag.

Bruk også ytterste forsiktighet når du går ut i solen. De høyt konsentrerte AHA-peelingseffektene kan gjøre huden din mer følsom for UV-stråler opptil en uke Etter bruk av bruk. Du bør ha på seg solkrem hver dag og gjenta hyppigere for å unngå brannskader.

Du bør konsultere legen din før’Jeg bruker hvis du har:

 • Ferskt barbert skinn
 • Kutt eller brenner på huden
 • rosacea
 • psoriasis
 • eksem

Selv gravide eller ammende kvinner bør konsultere legen før … bruk. Hvis legen din sier at det er bra for deg å bruke AHA-produkter, bør du vurdere noe målrettet mot graviditet, som graviditetskalen på det grønne epleet med juice skjønnhet.

Hva er forskjellen mellom en AHA og en BHA?

Rask sammenligning

 • Det er flere AHA, mens salisylsyren er den eneste BHA;.
 • Ahas kan være mer hensiktsmessig for hudproblemer knyttet til alderen, for eksempel tynne linjer og rynker.
 • BHA kan være den beste hvis du har sensitiv hud og akneisk trend.
 • Hvis du har mer enn ett hudproblem, kan du eksperimentere med både AHA og BHA. Pass på at du redigerer produktene gradvis for å redusere irritasjonen.

En annen syre som vanligvis brukes i hudpleiemarkedet, kalles beta-hydroksyacid (BHA). I motsetning til AHA, stammer BHA hovedsakelig fra en kilde: L’salicylsyre. Du kan gjenkjenne salicylsyre som en ingrediens mot akne, men det er ikke alt det gjør.

Som AHA, L’salicylsyre bidrar til å exfoliere huden ved å fjerne døde celler. Dette kan bidra til å eliminere hudormer og hvite flekker som låser opp porene som produseres av døde hudceller fanget og fra oljen i hårsekkene.

Bha Det kan være like effektivt Som AHA for akne, forbedring av konsistens og misfarging på grunn av solen. L’Salisylsyre er enda mindre irriterende, som kan foretrekkes hvis du har sensitiv hud.

Hvis du har mer enn ett hudproblem, kan du oppleve både AHA og BHA, men du bør bli nøye. Ahas kan være mer hensiktsmessig for hudproblemer knyttet til alderen, mens bhas kan være best hvis du har sensitiv hud og akne trend. For Quest’Sist, kan du vurdere bruken av Bha hver dag, som en tonic all’salicylsyre, og deretter bruke en hudskalling som inneholder AHA ukentlig for en dypere eksfoliering for A & # 8217.

Når du bruker flere produkter til huden din, er det viktig å gradvis innlemme dem i ditt regime. L’Bruk av for mange AHA, BHA og kjemiske stoffer kan samtidig forårsake irritasjon. I sin tur kan dette gjøre rynker, akne og andre hudproblemer mer tydelig.

Bunnlinjen

Hvis du er på utkikk etter A’betydelig eksfoliering, kan AHAS være de riktige produktene som skal tas i betraktning. Du kan velge en daglig eksfoliering med sera, tonics og kremer som inneholder AHA eller gjør en mer intens peeling behandling en eller to ganger i uken.

AHAS er blant de mest ettertraktede skjønnhetsprodukter på grunn av deres sterke effekter, men de er ikke for alle. Hvis du lider av eksisterende hudsykdommer, snakk med dermatologen eller hudpleiepesialisten før du prøver disse produktene. Kan hjelpe deg med å bestemme den beste AHA for hudtype og hudpleiemål.

Benken AHA må ikke underkastes vitenskapelig bevis på deres effektivitet før de blir plassert på markedet, og kjøp kun kun produkter fra produsenter du stoler på. Du kan også vurdere ideen om å få en profesjonell peeling på legen din.