Alopecia Universalis: Årsaker, behandling og gjenvekst

COS’er den universelle alopecia?

L’Universal Alopecia (AU) er en tilstand som forårsaker hårtap.

Denne typen hårtap er forskjellig fra andre former for alopecia. Au forårsaker fullstendig hårtap på hodebunnen og kroppen. Au er en type alopecia område. Imidlertid er det forskjellig fra # 8217; lokalisert alopecia alopecia, som forårsaker flekker av hårtap, og fra # 8217; totalt alopecia, som forårsaker fullstendig hårtap bare på hodebunnen.

Universal Alopecia Symptomer

Hvis du begynner å miste håret på hodet og forskjellige deler av kroppen, er dette et sentralt tegn på AU. Symptomer inkluderer tapet av:

  • fluff
  • øyenbrynene
  • Hodebunnshår
  • øyenvippe

Hårtap kan også forekomme i kjønnsområdet og nesen inni. Du kan ikke ha andre symptomer, selv om noen mennesker har kløe eller brennende følelse i de berørte områdene.

Atopisk dermatitt og spiker korrosjon er ikke symptomer på denne typen alopecia. Men disse to forholdene kan noen ganger forekomme med Areache Alopecia. Atopisk dermatitt er en «8217; betennelse i huden (eksem).

Risiko årsaker og faktorer for universell alopecia

Den eksakte årsaken til AU er ukjent. Legene mener at noen faktorer kan øke risikoen for denne typen håravfall.

L’Au er en autoimmun sykdom. Dette er når kroppens immunsystem angriper sine celler. I tilfelle av alopecia utveksler immunforsvaret pilifierens follikler for en inntrenger. Immunsystemet angriper hårsekkene som en forsvarsmekanisme, som utløser hårtap.

Fordi noen mennesker utvikler autoimmune sykdommer mens andre ikke er klare. Imidlertid kan AU utføres i familier. Hvis andre i familien din utvikler denne tilstanden, kan det være en genetisk forbindelse.

Personer med Alopecia Areada kan ha en høyere risiko for andre autoimmune sykdommer, som vitiligo og skjoldbrusk sykdommer.

Stress kan også utløse AU-starten, selv om ytterligere forskning er nødvendig for å støtte denne teorien.

Diagnose av Universal Alopecia

AU tegn er preget. Legene kan vanligvis diagnostisere AU som observere hårtapsmodellen. Det er et veldig jevnt hårtap, uten arr og omfattende.

Noen ganger bestiller legene en hodebunnsbiopsi for å bekrefte tilstanden. En hodebunnsbiopsi innebærer å fjerne en prøve av huden fra hodebunnen og prøveobservasjonen under mikroskopet.

For en nøyaktig diagnose kan legen også utføre blodprøver for å utelukke andre forhold som forårsaker hårtap, for eksempel skjoldbrusk sykdom og lupus.

Behandling for universell alopecia

L’behandlingsmål er å bremse eller stoppe hårtap. I noen tilfeller kan behandling gjenopprette håret i berørte områder. Siden AU er en seriøs fyr i Alopecia, varierer suksessprosentene.

Denne tilstanden er klassifisert som en autoimmun sykdom, slik at legen kan anbefale kortikosteroider for å undertrykke immunforsvaret. Du kan også få aktuelle behandlinger. Emne Immunoterapier stimulerer immunforsvaret. Aktuell difteren produserer en allergisk reaksjon for å stimulere et svar fra immunforsvaret. Det antas at dette vil omdirigere responsen til immunsystemet vekk fra hårsekkene. Begge terapiene bidrar til å aktivere hårsekkene og fremme hårvekst.

Legen kan også foreslå en ultrafiolett lysterapi for å fremme blodsirkulasjonen og aktivere hårsekkene.

Tofacitinib (XELJANZ) ser veldig effektivt ut for AU L & # 8217. Dette betraktes imidlertid som en tofacitinib av etikettbruk, som er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for behandling av revmatoid artritt.

Bruk av off-label-stoffer betyr at et stoff som er godkjent av FDA for et formål, brukes til et annet formål som ikke er godkjent. Imidlertid kan en lege fortsatt bruke stoffet til dette formålet. Dette skyldes at FDA regulerer tester og stoffene, men ikke hvordan legene bruker narkotika til å behandle sine pasienter. Så legen din kan foreskrive et stoff i måten han føler seg bedre for din omsorg.

Tilleggsinformasjon: Alt på’bruk av off-label reseptbelagte legemidler »

Hvis behandlingsarbeid, kan opptil seks måneder være nødvendig for å få hår tilbake i berørte områder. Men selv når behandlingen er vellykket og håret regrow, kan håravfall gjenopprettes når behandlingen er avbrutt.

Komplikasjoner av Dell’Universal Alopecia

Au er ikke i fare for livet. Men å leve med denne tilstanden øker risikoen for andre helseproblemer. Fordi skallet, C & # 8217 AU forårsaker større risiko for hodebunnsforbrenninger på grunn av solens eksponering. Disse solforbrenningene øker risikoen for å utvikle hudkreft i hodebunnen. For å beskytte deg, gjelder den solkremet på de skallede områdene på hodet eller bærer en lue eller en parykk.

Du kan også miste øyenbrynene eller øyevippene, som letter penetrasjonen av rusk i øyet. Bruk vernebriller når du er alle «8217; åpen eller arbeider hjemme.

Siden tapet av nesebor hår også gjør det lettere enn inngangen av bakterier og bakterier i kroppen din, er en større risiko for åndedrettssykdommer. Beskyttet av begrensende kontakt med de syke og snakke med legen din for å få en årlig vaksinasjon mot influensa og lungebetennelse.

Outlook for Universal Alopecia

Utsiktene til AU varierer fra person til person. Noen mennesker mister alt håret og aldri vokser igjen, selv med behandling. Andre reagerer positivt på behandling og håret vokser tilbake.

Ingen C’Det er måte å forutsi hvordan kroppen din vil svare. Hvis du har problemer med Unversalis Alopecia, er støtte tilgjengelig. Snakk med legen din og få informasjon om lokale støttegrupper eller leter etter råd. Snakk og ta kontakt med andre mennesker som har tilstanden eller har personlige diskusjoner med en profesjonell terapeut, kan hjelpe deg med å håndtere din tilstand.