Allergisk mot patcher og andre bandasjer? Behandling og alternativer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Mange typer bandasjer bruker lim for å hjelpe dem til å holde seg til huden og dekke sår. Men det er mulig å være allergisk mot materialene til disse klistremerkene. Det er også mulig å være allergisk mot latex eller gummi akseleratorer i selve bandasjen.

A’allergi mot limbandasjer kan være ubehagelig, men alternative alternativer er tilgjengelige.

Symptomer på A’allergi allergi; lim

Hvis du er allergisk mot limbandasjer, vil du ofte reagere alt og metakrylat. Dette er kjemikalier som ofte brukes i bånd klistremerker for å gjøre dem klebrig.

De to typer reaksjoner på A’lim allergi er irriterende kontaktdermatitt og allergisk kontakt dermatitt. De har lignende, men litt forskjellige symptomer.

Symptomene på begge typer kontaktdermatitt inkluderer:

 • rødhet
 • utslett
 • klø
 • Svindl og skummel hud
 • blærer, som kan unnslippe, spesielt hvis de er riper
 • Skareformasjon på’utslett eller blærer

Den allergiske kontaktdermatitt fører til mer seriøse versjoner av disse symptomene. Det er en immunreaksjon på et allergen, men påvirker vanligvis bare L’område som kommer i kontakt med L’allergen.

Den irriterende kontaktdermatitt oppstår når huden kommer i kontakt med et giftig eller irriterende materiale. Det kan også bare skyldes den stramme overholdelsen av bandasjen.

Symptomene på allergisk kontaktdermatitt kan bli verre med hver eksponering, mens symptomene på irriterende kontaktdermatitt er vanligvis av samme intensitet hver gang.

Diagnose av en allergisk reaksjon på bandasjer

Du kan være i stand til å diagnostisere en allergisk reaksjon på bandasjer alene hvis du alltid får en Patch eller andre lim. Men hvis symptomene dine er alvorlige, eller til og med bare begynne å forstyrre deg, vil du kanskje ha en offisiell diagnose av en lege. Du kan gå til en grunnleggende lege, en hudlege, en allergolog eller en immunolog.

Hvis du har symptomer når du går til legen din, vil han undersøke dem. Ellers vil de spørre deg om dine symptomer og deres alvorlighetsgrad. De vil også prøve å forstå hva symptomene dine utløses. Hvis du kan, ta med lappene du brukte eller noe annet, tror du kan ha forårsaket den allergiske reaksjonen.

Hvis legen din mener at du kan ha en allergisk kontaktdermatitt, kan du kjøre en testplaster for å kontrollere tilstedeværelsen av allergi og identifisere utløserfaktoren. Med en patch test, vil de sette små mengder potensielle allergener på huden og sjekke reaksjonene noen dager senere. Allergisk dermatitt fra kontaktlimmer er mye mer sjeldne enn irriterende kontaktdermatitt.

Behandle en’allergi mot klistremerkene på bandasjer

I de fleste tilfeller vil den allergiske reaksjonen begynne å forsvinne umiddelbart etter å ha fjernet bandasjen. Men det er ting du kan gjøre for å lindre kløe og gjøre utslett raskere; utslett:

 • Bruk en krem ​​eller en anti-kløe lotion, som en lotion på blekksprut eller en krem ​​med minst 1% hydrokortison. Mange anti-kløe kremer er tilgjengelige på telleren. Men hvis disse ikke virker eller # 8217; utslett er alvorlig, kan en lege foreskrive en antiinflammatorisk krem ​​(aktuelle kortikosteroider).
 • Ta et antihistamin, som Benadryl, for å redusere kløe. Mange typer antihistaminer er tilgjengelige på telleren.
 • Hold hydratisert område.
 • Unngå å skrape utslettet;. Du kan bli grillet, men riper kan føre til hudlesjoner, noe som øker risikoen for infeksjon i & # 8217. Det kan også spre allergen.
 • Bruk en kald pakke på området.
 • Fordyp den delen av kroppen som er bekymret i en Flourbad D’havre.

Alternativer til tradisjonelle lim for bandasjer?

Hvis du er allergisk mot tradisjonelle lim for bandasjer, er det tilgjengelige alternativer og måter å beskytte deg. Du kan prøve:

 • Film kutan barriere. Dette er en spray eller et håndkle som danner et beskyttende lag mellom huden og bandasjen. Kan enkelt fjernes med såpe og vann etter å ha fjernet bandasjen. Husk bare at du ikke kan sette den på ansiktet ditt eller direkte på et sår. Du kan få hudens kutan barriere i de fleste apotek. Kjøp det på nettet.
 • Hypoallergenisk bånd. Dette inkluderer kirurgisk stoffbånd eller papirbånd. Kjøp det på nettet.
 • Gasbind. Klipp et stykke gasbind og legg det på såret, og bruk deretter en rørformet elastisk for å holde gasbind i posisjon. Du kan kjøpe stropper av forskjellige størrelser og for forskjellige deler av kroppen online eller på apoteket. Kjøp Tubular Bands Online.

Og hvis du er allergisk mot limene som brukes til kirurgiske medisiner?

Hvis du tror du er allergisk mot limbandasjer, informer kirurgen på forhånd. De kan være i stand til å bruke en alternativ dressing for å dekke det kirurgiske såret.

Hvis du utvikler A’utslett etter kirurgisk inngrep, fortell legen din så snart som mulig etter å ha lagt merke til utslettet;. Selv om de fleste hudutbrudd etter operasjonen er ufarlig og forsvinner innen noen dager etter fjerning av dressingen, kan det være et tegn på et mer alvorlig problem.

Ta bort

Du kan være allergisk mot limene som brukes i bandasjer. Men den vanligste reaksjonen er irriterende kontaktdermatitt, som ikke er en ekte allergisk reaksjon. De fleste hudutslett forårsaket av klebende bandasjer kan behandles hjemme, men konsulter en lege dersom huden utbruddet er smertefullt, hvis den har blærer eller hvis du har andre symptomer som feber eller kortpustethet.