Allergisk mot Marijuana: Symptomer, årsaker og forebygging

Cannabis, også kjent som marihuana, er en plante som brukes til å skape en euforisk burst. Det brukes vanligvis til rekreasjonsformål, selv om de siste årene har blitt populære som en medisinsk behandling for visse forhold.

Til tross for fordelene, er marihuana også et allergen som kan utløse symptomer på allergi mot pollen.

Symptomer på allergi til marihuana

Marijuanaallergi er blitt vanligere de siste årene. Selv om anlegget er kjent for antiinflammatoriske egenskaper, kan cannabis forårsake en serie symptomer hvis den inhaleres. Hvis du røyker, og du har en’allergi på gresset, kan du oppleve:

 • røde øyne
 • øyne fulle av tårer
 • Hay feber
 • en rennende nese
 • opphopning
 • nysing
 • kvalme
 • Han retched

Cannabisallergier kan også ligne kontaktdermatitt hvis anlegget blir manipulert eller manipulert. I en 2007 studie Evaluering av symptomene på marihuanaallergi, en hudtest viste at cannabis kan forårsake spesifikke hudirritasjoner. Noen av de vanligste irritasjonene inkluderer:

 • klø
 • Betent og rødt skinn
 • urticaria
 • Tørket og skumlet hud

I de mest alvorlige tilfellene kan en allergisk reaksjon på cannabis forårsake anafylaktisk sjokk, en farlig tilstand for livet som forårsaker en plutselig blodtrykk og lukking av luftveiene. Hvis ikke behandlet, kan en «8217; marihuana allergi være dødelig.

Risikofaktorer i A’cannabisallergi

Kroppen din ser allergener som en trussel. Selv om det fungerer for å beskytte mot bakterier og utenom trusler, vil immunsystemet også forårsake en serie allergiske reaksjoner eller svar. Det er noen risikofaktorer som kan øke sjansen for å utvikle en’cannabisallergi.

Korsertreaktivitet til allergener

Marijuanaallergier kan bli mer utbredt hvis du er allergisk mot mat eller substans med lignende proteinegenskaper. Dette kalles også allergisk korstogreaksjon. Noen matvarer med allergifremkallende egenskaper som ligner på cannabisplanten er:

 • tomater
 • ferskener
 • grapefrukt
 • Mandler og kastanjer
 • eggplant
 • Epler
 • bananer

Sensibilisering

Større eksponering for cannabis kan også øke sjansene for å utvikle en plantefølsomhet. Dette er mer vanlig i områder der marihuana dyrkes. Pollen av cannabisanlegget kan utløse symptomene på allergener. Som et resultat har Marijuana Awareness økt med sin legalisering.

THC-innholdet økte

Marijuana er Dioica, i den forstand at mannlige og kvinnelige planter vokser. Marijuana bønder foretrekker spesielt kvinnelige planter fordi de dyrker flere edelstener, som er blomstene som kan røykes rekreasjonsmessig. Mannlige blomster er vanligvis ikke brukt fordi de har små knopper.

Flere edelstener vokser fra anlegget, pluss THC er produsert. THC & # 8211; vitenskapelig kjent som tetrahydrocannabinolo & # 8211; Det er den kjemiske tilstede i marihuana blomster som skaper den euforiske effekten. Bønder isolerer kvinnelige marihuana planter fra pollinasjonen til å kontrollere THC produksjon. Når det dyrkes ALLE’engros, øker innholdet og kan påvirke plantens følsomhet.

Diagnostisere A’marihuanaallergi

Å identifisere A’allergi, en lege eller en allergiker vil utføre en hudtest prikk. Denne testen kan vise om du er sensitiv eller ikke til et bestemt stoff.

Under denne prosedyren vil legen din stikke armen eller ryggen med en liten mengde allergen i # 8217; området. Hvis du er allergisk, vil kroppen din reagere og utløse et allergisk svar som hevelse eller kløe innen 15-20 minutter. Hvis du ikke er allergisk, vil du ikke vise symptomer.

Du kan også bruke en blodprøve for å teste allergier. Den vanligste allergiske blodanalysen er immunocap-testen. Andre allergiske blodprøver inkluderer immunosorbente-testen Alle’enzymet (ELISA) og RadioFallergosorbente-blodprøven (RAST).

Disse blodprøverne leter etter spesifikke antistoffer for en bestemt type allergen. Jo større antall antistoffer i blodet, desto større er sannsynligheten for at du er allergisk mot et bestemt stoff. En blodprøve anses som et sikrere alternativ fordi det reduserer risikoen for å ha en alvorlig allergisk reaksjon. Resultatene er imidlertid ikke tilgjengelige i flere dager.

Hindre en allergisk reaksjon

Den beste måten å forhindre en allergisk reaksjon på marihuana er å unngå det. Hvis du bruker medisinsk marihuana, røyking for rekreasjonsformål eller forbruker spiselig, anbefaler legene å stoppe for å unngå en seriøs reaksjon.

Hvis du jobber regelmessig med cannabisanlegget for arbeid, anbefaler legene å ha på seg hansker, ansiktsmasker og bruk medisiner for stoffene for å redusere eller forebygge symptomer. Legene anbefaler også å bringe en inhalator i tilfelle marihuana pollen påvirker pusten.

Outlook

Hvis du har blitt seriøst allergisk mot marihuana, eller hvis du begynner å vise uregelmessige respiratoriske symptomer, kan du besøke Legets kontor umiddelbart l’lege.