Allergisk mot kondom: Latex, spermicid, symptomer og mer

Det er vanlig?

Hvis du føler deg hyppig og uforklarlig kløe etter kjønn, kan det være et tegn på en allergisk reaksjon. Du kan være allergisk mot kondom eller en ekstra ingrediens, som spermicid, du eller din partner du brukte.

Selv om det er mulig å være allergisk mot noen form for kondom, er latexen den vanligste syndriten. Mellom 1 og 6 prosent Amerikanerne er allergisk (eller følsom for) latex, ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC).

De fleste latexallergier utvikler seg sakte og manifesterer seg etter mange år med gjentatt eksponering. De er også mye mer vanlige blant helsepersonell. Så mange som Fra # 8217; 8 til 12 prosent Amerikanske helsearbeidere er latex allergiske, anslår CDC.

Fortsett å lese for å lære mer om symptomene på allergisk reaksjon, alternative produkter å prøve og når du skal konsultere legen din.

Hva er symptomene?

I fleste tilfeller, Allergisk latex eller andre materialer vil oppleve en lokalisert reaksjon. Dette betyr at symptomene bare vil vises på poengene der huden din har gått inn i direkte kontakt med kondom.

Symptomene på en lokalisert allergisk reaksjon inkluderer:

 • klø
 • rødhet
 • dunke
 • opphovning
 • urticaria
 • A’utslett som ligner en «8217; groomous spiseutbrudd

I alvorlige tilfeller er en reaksjon av hele kroppen eller systemisk mulig. Kvinner er mer sannsynlig Å oppleve en systemisk reaksjon. Dette skyldes at slimhinnene i vagina absorberer latexproteiner raskere enn penismembranene.

Symptomene på en systemisk allergisk reaksjon inkluderer:

 • Hives i områder som ikke har kommet i kontakt med kondomet
 • hevelse i områder som ikke har kommet i kontakt med kondom
 • Cola eller overbelastning nese
 • øyne fulle av tårer
 • Irritert hals
 • Rødhet i ansiktet

I sjeldne tilfeller, Du kan L’anafylaksi. L’Anafylaksi er en allergisk reaksjon farlig for livet. Kontakt Egency Doctor hvis du har:

 • respiratoriske vanskeligheter
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • hevelse i munnen, halsen eller ansiktet

Fordi dette skjer?

Naturlig latex & # 8211; forskjellig fra syntetisk latex i maling & # 8211; Den er avledet fra # 8217; gummi treet. Inneholder forskjellige proteiner notater for å utløse en allergisk reaksjon.

Hvis du har en’latexallergi, utveksler immunsystemet disse proteinene for ondsinnede invadere og frigjør antistoffer for å bekjempe dem. Denne immunresponsen kan føre til kløe, betennelse eller andre allergi symptomer.

Hvem vi er 30 prosent 50 av mennesker med latexallergi er også allergiske mot visse matvarer, ifølge en studie fra 2002. Noen vegetabilske matvarer inneholder proteiner strukturelt lik de som finnes i latex. Dette betyr at de kan utløse en lignende immunrespons.

Du kan være mer sannsynlig å utvikle en ‘8217; latexallergi hvis du er allergisk mot:

 • Avokado
 • Banan
 • Kiwi
 • pasjonsfrukt
 • kastanjer
 • tomat
 • pepper
 • potet

Selv om latexallergi er mer vanlig, Du kan være allergisk mot andre kondommaterialer.

Forutsetningen forblir det samme: Hvis dataene som er gitt inneholder en eller flere irriterende forbindelser, vil immunsystemet distribuere antistoffer for å bekjempe dem. Dette kan forårsake en allergisk reaksjon eller i hele kroppen.

Hva kan jeg gjøre?

Selv om de fleste kondomer er laget med latex, er det mange alternativer tilgjengelig. Diskuter allergi med dine seksuelle partnere og velg det beste latexfrie alternativet for begge.

Test: Polyuretan

Laget av plast, polyuretan kondomer effektivt forhindrer graviditet og beskytter deg og din partner fra seksuelle overføringsinfeksjoner (IST). De er tilgjengelige i både mannlige og kvinnelige varianter.

Polyuretanen er tynnere enn latex. Utfører varme godt, så de kan virke naturlige nok.

Men polyuretan strekker seg ikke på samme måte som latex, slik at disse kondomene kanskje ikke tilpasser seg på samme måte. Av denne grunn er det mer sannsynlig å glide eller bryte.

Hvis du vil prøve dette alternativet, er Trojan Supra Bareskin Condoms et populært valg. Denne mannlige kondomet er bare tilgjengelig i en størrelse & # 8220; Standard & # 8221;, så sørg for at du og din partner kontrollerer passformen før & # 8217;.

I motsetning til andre alternativer, er polyuretan kondomer kompatible med de fleste smøremidler. Dette inkluderer smøremidler laget av:

 • olje
 • silikon
 • Petroleum
 • vann

Test: Polyisopren

Disse kondomene er den nyeste beskyttelsen i beskyttelse uten latex. Noen mennesker foretrekker dem selv på latex.

Polyisoprenen er en syntetisk gummi. Dette materialet fører den varmevarmen av latex, som kan gi en mer naturlig følelse. Det strekker seg også bedre enn polyuretan.

Kondomene i polyisopren beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer og graviditet, men er bare tilgjengelige for menn. Kan brukes med vann eller silikonbaserte smøremidler.

Prøv den opprinnelige Skyn ​​Condom, laget med sin patenterte teknologi. Selv durex ekte føler kondomer ikke i latex er laget med polyisopren.

Test: Lammets lær

Lam lærkondomer ble brukt mye før latexutvikling.

Laget med tarmfåret belegg, disse kondomene er & # 8220; alle naturlige & # 8221;. Dette oversetter til større følsomhet, og bringer mange til å si at de ikke kan føle kondomet i det hele tatt.

Imidlertid er lam lær kondomer porøse og virus kan krysse dem.

Selv om de effektivt kan beskytte mot graviditet, hindrer lammekinnondomene ikke spredningen av ists. De anbefales for monogamøse par som var negative for ists.

Lammet lær kondomer er bare tilgjengelige i mannlige varianter.

Trojan Condoms’S Naturalamb er det eneste merket som er tilgjengelig i USA. De er tilgjengelige i en størrelse & # 8220; Standard & # 8221;, men brukere rapporterer at de egentlig er veldig store. Pass på at du og din partner bekreft passer før …

Det kan også være spermicid (nonokynol-9) på kondomet

Spermicider brukes ofte i geler, suppositorier og smøremidler for kondomer.

Nonoxynol-9 er den vanligste aktive ingrediensen i spermicidet. Det er kjent å forårsake irritasjon i noen mennesker, spesielt hvis de brukes ofte.

Legene trodde at spermicidet, som dreper sperma, kan bidra til å beskytte mot graviditet og noen seksuelt overførbare sykdommer.

Eksperter nå D’enighet at kondomer smurt med spermicid er ikke lenger effektive for å hindre graviditet på andre kondomer.

Forskning & # 8211; Undersøkelser har også vist at spermicid er ikke effektivt mot ists. Faktisk kan den hyppige bruken av spermicider faktisk øke risikoen for å kontraherende L & # 8217, annen infeksjon.

Selv om spermicidet ikke lenger brukes på de fleste kondomer, var det ikke forbudt på hele linjen. Dette betyr at noen kondom produsenter fortsatt kan legge spermicid for deres produkt. Disse produktene er merket tilsvarende.

Prøv dette

Hvis du tror at spermicidens feil, går til en vanlig latex kondom. Pass på at den er merket & # 8220; smurt & # 8221; men ikke & # 8220; smurt med spermicide & # 8221;. Denne mannlige kondomet av Trojan er et populært valg.

Det kan også være smøremiddelet du bruker

Personlige smøremidler er utformet for å øke seksuell nytelse, men inneholder et «bredt spekter av kjemikalier og konserveringsmidler som kan forårsake irritasjon. Dette inkluderer glycerin, parabener og propylenglykol.

Foruten alle Irritasjon og kløe, kan disse ingrediensene forårsake overdreven vekst av bakterier. Dette kan forårsake en bakteriell gjærinfeksjon.

Prøv dette

De fleste betaler lite oppmerksomhet til ingrediensene i deres smøremidler. Men hvis du opplever hyppig irritasjon eller infeksjon, vil du kanskje lete etter noe mer naturlig.

Prøv L’Aloe Cadabra, A’naturlig alternativ basert på aloe vera og vitamin E. Det naturlige smøremiddelet Sliquid Organic er A’annet godt alternativ. Er beriket med botanikere som hibiskus og solsikkefrø.

Naturlige smøremidler er ikke kompatible med alle kondomer eller leker, så sørg for at du leser pakken før … bruk. Legen din kan også svare på eventuelle spørsmål du har på og effektiv bruk.

Hvis du ikke vil bruke noe tilsatt smøremiddel, må du sørge for at du bruker en ikke-smurt kondom.

Når du skal se legen din

Hvis symptomene vedvarer i mer enn en dag eller to eller vedvarer etter å ha prøvd alternative alternativer, kontakt legen din. Symptomene dine kan være resultatet av en infeksjon eller andre grunnleggende forhold.

Legen kan utføre en fysisk undersøkelse og utføre diagnostiske tester for å verifisere tilstedeværelsen av seksuelt overførbare sykdommer og vanlige bakterielle infeksjoner. De fleste kjønnsinfeksjoner kan løses med en antibiotika syklus. Men hvis ikke behandlet, kan noen infeksjoner føre til alvorlige komplikasjoner, for eksempel infertiliteten.

Hvis testene dine er negative, kan legen lede deg til en allergiker. Din allergiker vil kjøre en testplaster for å identifisere stoffet som utløser symptomene dine.