Allergisk bronkopulmonal Aspergillose: Årsaker og diagnose

Allergisk bronkopulmonal Aspergillose

Åndedrett en viss type sopp kan forårsake en negativ reaksjon som kalles allergisk bronkopulmonal aspergillose (ABPA). Tende å forekomme hos mennesker med kroniske lungesykdommer, som den cystiske astma og fibrose.

Narkotika kan bidra til å kontrollere det, men det er viktig å regelmessig overvåke lungene fordi denne tilstanden kan bli verre.

Hva gjør årsaken?

Aspergillus fumigates er en sopp. Den ligger på forskjellige punkter, inkludert jord, vann og støv. L’ABPA oppstår når du puster denne soppen. Det forårsaker en kronisk reaksjon som fører til tilbakevendende betennelse i lungene.

De Foundation for cystisk fibrose Rapporterer at ABPA forekommer i ca 2-11% av personer med cystisk fibrose. En studere Funnet ABPA i ca 13 prosent av klinikkene for astma. Det er også mer vanlig hos tenåringer og menn.

Hva er symptomene?

Symptomene på’ABPA ligner symptomene som oppstår med cystisk fibrose eller # 8217; astma. Av denne grunn, folk som har disse forholdene ofte ikke innser at det kan være et ytterligere problem.

De første tegnene på ABPA inkluderer ofte:

  • pust
  • Wheezing
  • Lett feber
  • Tosse med slim med brune flekker

Andre symptomer inkluderer hoste med store mengder slim og astmaanfall forårsaket av’trening.

Hvor ille er det?

I de mest alvorlige tilfellene kan ABPA forårsake permanente endringer i den sentrale luftveien. De kan bli bredere, som fører til bronkiectasie. Denne tilstanden kan forårsake alvorlige respiratoriske problemer eller hjertesvikt. Disse komplikasjonene forekommer oftere hos personer med avansert cystisk fibrose.

Hvordan det er diagnostisert?

Legen din vil utføre flere tester for å sjekke om du har ABPA. Diagnosen av denne tilstanden kan være vanskelig fordi symptomene som forårsaker, er svært lik de med cystisk fibrose og # 8217; astma. Legen må også utelukke andre mulige årsaker, for eksempel lungebetennelse. Testene som legen kunne bruke inkluderer:

  • Bryst røntgenstråler eller TC-skanninger for å se etter utvidede luftveier (TC-skanninger Bruk forskjellige røntgenstråler til å lage en «8217; detaljert bilde av lungene)
  • Blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av høye nivåer av antistoffer som kjemper aspergillus og hvite blodlegemer kalt eosinofiler
  • Kultur av’Spektor (Catarro) å se etter Aspergillus og Eosinofiler
  • Hud Test for å sjekke A’Aspergillus, selv om det ikke vil kunne si forskjellen mellom ABPA og A’vanlig mushroomallergi

Hvordan det blir behandlet?

Behandling av ABPA-ABPA innebærer reduksjon av symptomer når rehabiliteringer oppstår og forsøket på å hindre dem i å gjenta.

Behandle betennelsen

Legen vil foreskrive kortikosteroider, som prednison, for å hjelpe med lungebetennelse. Du kan ta dem i pille eller i flytende form. Du vil sannsynligvis bli i flere uker før legen din du gradvis våkner. Vanligvis vil du slutte å ta dem helt når symptomene vil forsvinne. Bivirkninger kan oppstå som vektøkning, økning i’appetitt og magesykdommer på grunn av disse stoffene.

Legen din kan også foreskrive medisiner for astmaen som hjelper luftveiene til å åpne opp for å få plass til å utvise mucus. Dette bidrar til å fjerne sopp fra luftveien.

Sopp

Legen kan få deg til å ansette et antifungalt legemiddel, som etraconazol, for å eliminere sopp så mye som mulig i luftveiene. Dette kan bidra til å forhindre forverring av ABPA. Du vil bruke den til to ganger om dagen i maksimalt seks måneder med mindre symptomene forsvinner før. Du kan ha bivirkninger som feber, magesmerter eller utslett.

Selv om symptomene forsvinner før reseptets utløp, må du aldri avbryte L’ta medisiner uten å spørre lege. Du vil sørge for at du helt behandler tilstanden og reduserer risikoen du oppstår.

Kan forebygges?

L’Eksponering for Aspergillus er svært vanskelig å unngå fordi soppen er i forskjellige vanlige miljøer. L’rekruttering av foreskrevne stoffer kan bidra til å forhindre gjentakende rehabilitering.

COS’er utsikterna?

L’ABPA kan forårsake en økning i lungeskader uten forverring av symptomer. Av denne grunn vil legen regelmessig sjekke lungene og luftveiene med thorax-radiografier og lungefunksjonstester (puste). Legen vil også overvåke nivåene av antistoffer og eosinofiler. Med forsiktig overvåking kan du forhindre forverring av ABPA.