Allergier og depresjon: de er relaterte?

Allergi og depresjon eller # 8217; angst er relatert?

Allergi symptomer inkluderer nysing, cola nese, hoste, ondt i halsen og hodepine. Disse symptomene går fra mild til alvorlig. Mens noen mennesker med allergi kan utføre sin normale daglige rutine bare med en liten ubehag, kan andre føle seg fysisk syk.

Forbindelser Hvis du lider av depresjon og angst sammen med allergi, kan du tro at de første forholdene ikke har noe å gjøre med sistnevnte. Men tilsynelatende synes det å være en sammenheng mellom allergi og depresjon eller angst.

Det er interessant å merke seg at allergisk rhinitt har vært koblet til Høyere priser av depresjon og suicidary oppførsel.

Nå betyr dette ikke at alle som har allergi, vil også ha depresjon eller angst og omvendt. Men du kan være i fare for depresjon hvis du har en historie om allergi.

Hva er linken?

Alle som var overbevist med kroniske og vedvarende allergier, kan attestere føler seg dårlig nesten hver dag i uken eller måneden. Følelsen i henhold til tid i en eller to dager kan ikke dempe ditt generelle humør. D’Andre deler, lever flere dager stygg enn vakkert, kan til slutt påvirke dine prospekter, og ikke i det bedre.

Livet stopper ikke når du har å gjøre med allergi, noe som betyr at du må holde din daglige rutine selv når du ikke føler deg bra. Allergier kan påvirke ytelsen til arbeid og på skolen, og avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, kan enhver type aktivitet være fysisk drenering.

Selv om noen mennesker ikke kobler sine allergier til depresjon, er det et gammelt date forhold mellom fysisk helse og humør.

Faktisk, blant årsakene til klinisk depresjon, inkluderer stressende hendelser og sykdommer. For eksempel, diagnosen av Koronar eller kreft sykdom kan gjøre en person mer utsatt for depresjon.

Selvfølgelig er allergier ikke så alvorlige som noen helseproblemer. Men følelsen dårlig dag etter dag kan ha en følelsesmessig innvirkning på deg, uavhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Det gamle ordtaket er sant at du er hva du spiser & # 8221;. I en 2017 Studio av barn med og uten matallergi (i alderen 4 og 12) konkluderte forskere at matallergier spilte en rolle i høyere nivåer av sosial angst og generell angst i minoritetsbarn med lav sosioøkonomisk status.

Studien fant ikke en forbindelse mellom depresjon og matallergi.

Naturligvis kan sykdommene i stemningen forekomme separat fra allergier.

Depresjon og # 8217; mild angst kan løses av solskinn. Ellers, snakk med legen din om behandlingen. Alternativene kan inkludere psykoterapi, en anti-angst eller antidepressivt middel eller en støttegruppe.

Selv husholdningsmidler kan være effektive, for eksempel:

 • meditasjon
 • dyp pusting
 • trening
 • søvn
 • Spis et balansert og sunt kosthold

Sammen til’ta av rusmidler for allergi, kan du bekjempe matbetennelsen. Spis mer grønne bladgrønnsaker, bær og nøtter. Også, ingefær og grønn te kan bidra til å redusere betennelsen, så vel som søvn veldig, massasje og gjøre regelmessig trening.

Allergier behandling kan hjelpe depresjon eller # 8217; angst?

Hvis du har depresjon eller angstangrep når allergiene dine blir, kan du få kontroll over allergi symptomene dine, kan hjelpe deg med å føle deg bedre fysisk og muligens øke et trist humør.

Unngår de utløsende faktorene i’allergi og tar allergisk teller eller reseptbelagte legemidler for å holde symptomene i sjakk.

Livsstilsendringer kan hjelpe

 • Vask arkene ofte.
 • Bruk L’støvsuger en eller to ganger i uken.
 • Hold dører og vinduer lukket for å redusere eksponeringen ekstern allergener.
 • Unngå duftende produkter (lys, lotioner, parfymer og så videre).
 • Bruk en maske når du rengjør huset eller arbeidet på gårdsplassen.
 • Skyll nesepassene.
 • Nipper vann eller varme væsker for å tynne slimet i halsen.
 • Unngå sigarettrøyk.

Hvis du mistenker A’matallergi, spør legen din en hudtest eller blodprøve for å identifisere matvarer som utløser symptomene.

Behandlingen av allergi kan få deg til å føle deg verre?

Pass på at du er klar over de mulige bivirkningene av narkotika for benken og reseptbelagte benkallergi. Disse stoffene er effektive, men de kan også forårsake døsighet, mage eller forstoppelsesforstyrrelser.

Bivirkninger er generelt midlertidige. Men de kan få deg til å føle deg verre og øke depresjonen eller # 8217; angst.

Bunnlinjen

Mange mennesker sameksisterer med sesongmessige og årlige allergier. Når du ikke klarer å kontrollere symptomene, kan allergier føre til angst eller depresjon. Snakk med legen din om alternativer for å lindre allergier og alternativer for å behandle en forstyrrelse av humøret.

Med de riktige stoffene og endringene i livsstilen, kan du gi deg symptomene på den svarte skyen bak deg og bli kvitt den svarte skyen som henger over hodet ditt.