Allergier eller sinusinfeksjon: Hvordan forstå forskjellen

Hovedforskjellen

Både allergier og brystinfeksjoner kan virke ulykkelige. Imidlertid er disse forholdene ikke det samme.

Allergier oppstår etter reaksjonen av immunforsvaret ditt til visse allergener, som pollen, pulver eller kjæledyrhår. A’sinusinfeksjon eller bihulebetennelse, oppstår når nesepassene er smittet.

Begge forholdene kan forårsake nasal betennelse, sammen med tilhørende symptomer, for eksempel overbelastning og lukket nese.

Imidlertid har disse to forholdene forskjellige årsaker og symptomer. Utforsk forskjellene mellom allergier og brystinfeksjoner, slik at du kan bestemme den sannsynlige årsaken til symptomene dine og se etter passende behandling for lettelse.

Allergier vs. Brystinfeksjon

Allergier kan utvikle når som helst i livet ditt. Mens allergier har en tendens til å manifestere seg i barndommen, kan du utvikle allergier mot nye voksne stoffer.

Denne typen reaksjon er forårsaket av et negativt svar på et stoff. Ditt immunsystem reagerer ved å frigjøre et kjemikalie som kalles histamin, som derfor kan forårsake symptomer som hodepine, nysing og overbelastning. Du kan også høre tåken og utvikle en’utslett.

Alvorlige allergier kan føre til en tilstand som ligner den kalde kalt allergisk rhinitt. Med allergisk rhinitt kan du ha de ovennevnte symptomene og øyet. Denne kløen er en av de viktigste karakteristiske faktorene mellom allergi og bihulebetennelse.

A’sinusinfeksjon, D’annen del, oppstår når nesepassasjer er betent. Bihulebetennelse er oftere forårsaket av virus. Når nesehulen er betent, akkumuleres og krasjer slimen og krasjer ytterligere aggranding av problemet.

Sammen med nasalbelastningen og hodepine, forårsaker bihulebetennelse smerte rundt kinnene og øynene. Sinusinfeksjoner forårsaker også tett og misfarget og halitosisslim.

Sammenligning av symptomer

Sammenlign følgende symptomer for å se om du har allergi eller en mulig brystinfeksjon. Det er også mulig å ha begge forhold samtidig.

Allergier Sinusinfeksjon Headachexx Nasal Congestion XXX Smerte rundt kinnene og øynene x Sneezing x kløe, rive x gul / grønn utladet X Vanskelighetsgrad puster gjennom nesen xx manglende evne til å blåse nesen x smerte til deeety fobbrex pusten badx

Behandlinger

Allergibehandlinger og sinusinfeksjon Del noen likheter og forskjeller. Hvis du har en alvorlig overbelastning med begge, kan en benk eller reseptbelagte dekongestant hjelpe deg med å bryte slimet i nesehulen.

Allergier blir også behandlet med antihistaminer. Disse blokkerer histaminproduksjonsresponsen til immunsystemet når et allergen oppstår. Som et resultat, bør du finne mindre symptomer.

Noen antihistaminer, som Benadryl, er vanligvis tatt for kortsiktig lettelse. Langsiktig allergi (kronisk) eller alvorlige fordeler som har flere fordeler fra daglige behandlinger, som Zyrtec eller Claritin. Noen av disse antihistaminer har også en decongestant lagt til.

Imidlertid eliminerer stoffene for allergi ikke brystinfeksjoner. De beste måtene å eliminere virusinfeksjoner på er med følgende metoder:

  • Hvile så mye som mulig.
  • Drikk klare væsker, for eksempel vann og kjøttkraft.
  • Bruk en saltvannspray for å hydrere nesepassene.
  • Fortsett å ta medisiner for allergi, hvis du tidligere gjorde det.

Virale infeksjoner kan ikke behandles med antibiotika. Men hvis legen din mener at sinusinfeksjonen din er relatert til bakterier, kan det foreskrive et antibiotika. Du må ta fullstendig resept, selv om du begynner å føle deg bedre innen en eller to dager.

Forebygging

Du kan bidra til å forhindre en «Sinus infeksjon mer eller mindre på samme måte som du vil hindre deg til å kontrakt for forkjølelse av forkjølelse og # 8217;. Sov mye og hold deg hydrert under kulden og # 8217 sesongen;. Spør også legen din om kosttilskudd som vitamin C for å styrke immunforsvaret ditt. Også hyppig vasking av hendene er et must.

D’Andre deler, du kan ikke forhindre allergi. Det kan imidlertid være nyttig å unngå stoffer som du vet hvordan du skal være allergisk så ofte som mulig.

For eksempel, hvis du har sesongmessige allergier til Pollens, unngå å gå ut av alt 8217; åpen når tellingene er mest. Vi anbefaler deg også å vaske håret ditt før du går i seng etter å ha vært ute og holde vinduene lukket når pollen teller er høy.

Pulvermider Allergier kan lindres med ukentlig hus rengjøring og sengetøy vasker. Hvis du lider av allergier til kjæledyrhår, sørg for at de hårete kjære ikke sover i sengen med deg og vasker hendene etter kjærtegnet dem og før du berører ansiktet ditt.

Behandling av symptomene på # 8217 omgående; Allergi kan også bidra til å forhindre at allergi går ut av kontroll. Hvis du vet at du er allergisk mot pollenet og at pollenesesongen ligger bak # 8217; hjørne, begynn å ta antihistaminen før tiden.

Spør også lege tips om andre medisiner du kan ta som forebyggende tiltak. Du kan være en god kandidat for allergi slag, som kan redusere måten kroppen din reagerer på på allergener over tid.

Når skal du se en lege

Du trenger ikke nødvendigvis å se legen din for allergi. L’Unntak er hvis du aldri har blitt diagnostisert med A’allergi før eller hvis allergiene dine synes å forverres.

Du bør også konsultere legen din dersom benken din antihistaminer ikke fungerer. I stedet kan de anbefale reseptbelagte legemidler. Hvis allergiene dine har spesielt overbelastet dem, kan de også foreskrive en decongestant.

Fordi brystinfeksjoner skyldes virus, hjelper antibiotika vanligvis ikke. Men hvis symptomene blir verre eller siste mer enn to uker, bør du konsultere legen din for en PO & # 8216;.

Bunnlinjen

Allergier og brystinfeksjoner kan ha lignende symptomer. En av de viktigste forskjellene er kløen i øynene og huden som kan forekomme med allergi, så vel som den tette, gule eller grønne neseutslipp som er bemerkelsesverdig med bihulebetennelse.

A’annen forskjell er den tidsmessige sekvensen. Allergier kan være kronisk eller sesongmessig, men L’unngåelse og narkotika kan bidra til å lindre symptomene. A’sinusinfeksjon kan ta flere dager å forbedre, men noen ganger trenger du reseptbelagte legemidler til du begynner å føle deg bedre. Alt avhenger av alvorlighetsgraden av viruset.

Med tanke på noen av disse viktige forskjellene, kan du kanskje forstå hvis du har å gjøre med allergi eller bihulebetennelse og ta de nødvendige skritt for å begynne å føle seg bedre.

I tvilstilfeller, kontakt legen din. Du bør også gjøre en avtale hvis symptomene dine blir verre eller ikke forbedre til tross for hjemmebehandlinger.