Allergiallergi; gull, overraskende kilder og hva de skal gjøre

Del på Pinterest

Pollen, støv, kjæledyr og mat er vanlige allergener. Men disse er ikke de eneste tingene som kan utløse kløe til nesen, utslett eller nysing. Hudkontakt med gull; gull forårsaker også en allergisk reaksjon i noen mennesker.

Du vet ikke hvor mange mennesker opplever en reaksjon, alt og gull;. Men på 4,101 personer testet for A’allergi allergi; gull i a 2001 studie, ca 9.5% Det var positivt, med flere kvinner som er positive sammenlignet med menn.

For å være tydelig, er det imidlertid en reaksjon alle «8217; gull er ikke nødvendigvis på grunn av det samme gullet, men heller til metaller i # 8217; gull, som nikkel. Del av’Gull inneholder spor av nikkel. Så hvis du har en’metall eller nikkelallergi, kontakt med noen typer gull kan forårsake en kutan reaksjon.

Hva er symptomene på A’allergi allergi;?

Symptomene på A’allergi allergi; gull ligner de som er forårsaket av andre allergier. Kroppen reagerer annerledes på allergener, men typiske symptomer kan inkludere:

 • opphovning
 • har en’utslett
 • rødhet
 • klø
 • peeling
 • Hudormer
 • blinkers

Symptomene kan variere fra mild til alvorlig. De kan utvikle seg umiddelbart etter kontakt med gullet eller etter en eksponering på lang sikt.

Hvis du har på deg en ring D’du kan utvikle rødhet, misfarging eller kløe til fingeren. Du kan også utvikle symptomer på # 8217; øre eller rundt halsen etter å ha hatt gull eller et halskjede D & # 8217;.

Det kan være vanskelig å skille mellom en allergiallergi; gull fra andre allergi, slik at du kan tilskrive symptomene Alle’eksem eller en annen type Kontakteksem. Med en’allergi allergi; det er sannsynlig at du har den samme reaksjonen hver gang du utsetter huden din på gullet.

Den eksakte årsaken til A’allergi allergi; gull er ukjent, men symptomene oppstår når immunforsvaret ditt blir følsomt for metall. Være allergisk mot andre typer metall, i tillegg til å ha en familiehistorie av nikkelallergi eller metaller, kan øke sjansene for å ha en’gullallergi;.

Det er også mulig at du reagerer på smykker d’gull eller andre gjenstander d’gull på grunn av andre metaller som er blandet. Nikkel er en av de vanligste metalliske allergenene og er ofte bundet, eller blandet, med gull.

Kilder til gull og metall allergener

Så, mens gullsmykker; gull kan utløse en allergisk reaksjon, husk at andre gjenstander inneholder gull eller nikkel. Du kan reagere hvis du blir utsatt for følgende:

 • Tiomated Sodium D’Gull: En forbindelse D’Gull brukes til å redusere smerte og betennelse hos mennesker med revmatoid artritt
 • Gull Dental Crown: En tannmansjett eller en fast protese som brukes til å gjenopprette en skadet tann
 • Muntlige kosttilskudd som inneholder gull: Disse kan inkludere vitamin- og mineraltilskudd, og sørg for at du leser ingrediensetiketten
 • Gullbelagte stenter: små rør som brukes til å åpne passasjerene som er blokkert i kroppen, som blodårer
 • Spiselig gull: spor av gull presset eller børstet inne eller over sjokolade og andre søtsaker
 • Blekk for tatoveringer: dette kan være mer sannsynlig hvis du er allergisk mot nikkel
 • Mobiltelefoner: De kan inneholde nikkel
 • Kosmetikk: Disse produktene kan inneholde nikkel og andre metaller

Nikkelallergi skjult i # 8217; gull

Husk at imidlertid ikke alt gullet inneholder spor av nikkel.

Så, hvis du faktisk er følsom for nikkel, kan det bare skje en reaksjon når du bruker visse typer gull.

Generelt, mer rent gull i en juvel, mindre nikkel inneholder.

Derfor kan du ikke reagere på 24 karat gull (rent gull), som har 99.9% gull. Han har mindre enn 0.1% nikkel og andre metaller.

På samme måte kan din mulighet for en reaksjon reduseres med 18 karat gull, som er 75% d’gull. Men hvis du har et gull på bare 12 karat eller 9 karat, så inneholder du en større mengde nikkel eller et annet metall, kan du være mer sannsynlig å ha en reaksjon.

Det er også mer sannsynlig å reagere på det hvite gullet. L’Gult gull kan inneholde nikkel, men er vanligvis bundet, eller kombinert, med sølv eller kobber. L’Hvit gull er hovedsakelig knyttet til nikkel.

Hva er behandlingen for A’allergi allergi;?

Hvis du har symptomer som kløe, hevelse, rødhet og blærer etter å ha på seg gullsmykker; gull, er den beste måten å behandle reaksjon på, å bruke en aktuell benkekortikosteroidkrem. For å redusere kløe, sørg for å holde huden hydrert og påfør en ny pakke.

For en seriøs reaksjon, kontakt legen din, som et sterkere stoff kan trenge. For å unngå fremtidige allergiske reaksjoner, kan du avslutte alt for å bære smykker.

Hva skal du se etter i smykker

Den beste måten å forhindre en reaksjon på er å bære smykker som ikke irriterer huden. Du kan helt unngå gull eller ha på seg 18 eller 24 karat gullslitasje. Men siden den underliggende årsaken er ofte en Nickel Allergi, vil du sannsynligvis måtte unngå andre typer smykker. Dette inkluderer kostyme smykker.

Søk etter hypoallergenic eller nikkelfrie smykker. Du kan også forhindre en hudreaksjon som bærer rustfritt stål eller titan. Et annet råd er å erstatte metallstroppene med kluter i stoff, plast eller lær.

Hvis arbeidet ditt krever kontakt med nikkel eller gull, bruk hanskene for å redusere sannsynligheten for en reaksjon.

Husk at nikkelet også finnes i mange hverdagsobjekter, noe som kan forårsake en reaksjon med hudhudkontakt. Disse artiklene inkluderer briller for briller, verktøy, nøkler, mynter, beltespenner, barbermaskiner og til og med bh-kroker. For eksempel kan du vurdere å bytte metallbriller med plast- eller titanrammer.

Hvordan diagnostisert med A’allergi allergi; gull?

Hvis du mistenker A’allergi allergi; gull eller nikkel, kontakt legen din. Legen vil undersøke huden og be om informasjon om din medisinske og familiehistorie.

Noen leger kan gjøre en diagnose basert på # 8217; utseendet til huden din. Men du vil nok få en henvisning til en allergiker eller en hudlege for ytterligere tester.

Disse spesialistene kan bruke en testplaster for å bekrefte eller ekskludere en «8217; nikkel eller metallallergi. Dette innebærer displayet av et lite område med skinn alle «8217, allergen og deretter hudkontroll for en reaksjon.

L & # 8217;

Det er ingen kur for A’allergi allergi; gull eller nikkel. Men du kan klare symptomene som unngår juvelene som inneholder metallet. Det hjelper også å bli kjent med andre ting som inneholder gull eller nikkel, og deretter unngå kontakt med disse.