Allergi slag: bivirkninger, effektivitet, kostnad og hva du kan forvente

Beskrivelse

Allergi slag, også kjent som immunterapi til allergener, består av en rekke behandlinger med sikte på å gi langsiktig lindring av alvorlige allergier.

Du kan vurdere immunterapi med allergener hvis du har alvorlige allergi symptomer som forstyrrer ditt daglige liv selv etter å ha tatt med endringer i det omkringliggende miljøet. Disse slagene kan brukes til å behandle allergier på grunn av:

 • Pulvermidd
 • fjær
 • Kjæledyr hår
 • pollen
 • Pungent insekter

Hvis det tas i den anbefalte suksessen, kan allergi skudd gi betydelig lettelse fra symptomer. Samtidig krever dette behandlingsalternativet en langsiktig forpliktelse til å fungere effektivt. Snakk med legen din om alle kravene til allergi slag, og hvis skuddene er et godt alternativ for deg.

Hvem er en god kandidat for allergi skudd?

Du må være i stand til å tilbringe tid til denne metoden for behandling. Krever hyppige injeksjoner på legekontoret. Allergi slag kan brukes av folk som har:

 • Allergisk astma
 • Allergisk rhinitt
 • Gjentatte øyeallergier eller konjunktivitt
 • Insektallergi, spesielt bier og andre skarpiske insekter

Du kan være en god kandidat hvis du lider av alvorlige allergi symptomer hele året, og du vil ikke ta medisiner i lang tid. Denne behandlingsmetoden har en tendens til å fungere bedre for personer som er følsomme for inhalerte allergener og insektgifter.

Allergi-streker brukes kun hos personer som er minst 5 år gamle. Dette skyldes at barn under 5 år kanskje ikke kan kommunisere potensielle bivirkninger og ubehag de ville rettferdiggjøre behandlingsavbrudd. Selv allergisk slag anbefales ikke hvis du er gravid, eller du har hjertesykdom eller alvorlig astma.

Hvordan allergi slag jobber?

Allergi-skudd virker ved å redusere symptomer på spesielle allergener.

Hver injeksjon inneholder små mengder allergen, slik at kroppen din samler immunitet mot det over tid. Prosessen fungerer svært på samme måte som # 8217; ansette en vaksine, hvor kroppen din skaper nye antistoffer for å bekjempe invasive stoffer. Allergi-skudd forbedrer også måten som andre celler og stoffer i immunsystemet fungerer som svar på allergener. Til slutt hjelper den vellykkede immunterapi kroppen til å bekjempe allergener og redusere uønskede symptomer.

Allergi-streker tar sikte på å redusere generelle symptomer på allergi over tid. Det er også mulig å redusere symptomene på # 8217; astma hvis du lider av allergisk astma.

Forberedelse

Før du starter’Immunoterapi, trenger du en fullstendig vurdering for å teste allergier. Legen din trenger å vite nøyaktig hvilke stoffer som bruker i skuddene. For eksempel, hvis du har allergi i pollen sesongen, vil de teste hvilke typer pollen forårsaker symptomene dine. L’Ambrosia og ulike pollen trær er vanlige skyldige.

Allergiske tester består vanligvis av kutane biter. Under denne testen vil legen fokusere på baksiden eller på G’underarm med forskjellige typer allergener for å avgjøre hva som forårsaker reaksjoner.

Alle tester og behandling med allergi slag utføres av en spesialisert lege kalt allergolog eller immunolog.

For å lære mer: Jeg må lage en rast-test eller en hudprøve? »

Fremgangsmåte

Når legen din har identifisert dine allergener, vil du begynne å motta allergi skudd. Prosessen er delt inn i to faser: Akkumulering og vedlikehold.

Akkumulasjonsfasen krever større tidsforpliktelse. Motta injeksjoner opptil to ganger i uken for å hjelpe kroppen din til å bli vant til allergener. Denne fasen varer opptil seks måneder.

Vedlikeholdsfasen består av slag gitt en eller to ganger i måneden. Du går inn i denne fasen når legen din bestemmer at kroppen din har blitt vant til injeksjoner. Bolig denne beslutningen om din reaksjon på skuddene. Vedlikeholdsfasen varer fra 3 til 5 år. Det er viktig at du ikke hopper noen av dine injeksjoner, om mulig. Dette kan avbryte behandlingsforløpet.

Du må være i legen din klinikk i 30 minutter etter hver injeksjon for å overvåke bivirkninger og reaksjoner.

Effektivitet

Allergi-skudd kan gi langsiktig lettelse selv etter injeksjoner har avbrutt. Noen som brukte immunterapi med allergener, kan ikke lenger trenge narkotika for sine allergier. Du kan også legge merke til noen fordeler ALLE’Start av behandlingsvedlikeholdsfasen.

I noen tilfeller virker allergi slag ikke. Dette kan skyldes en rekke grunner, inkludert:

 • Avbrudd av behandling på grunn av reaksjoner
 • Fortsett eksponering for allergener på ekstremt høye nivåer
 • Ikke nok allergen i ekte skudd
 • Allergens tapt under den første evalueringen

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger inkluderer reaksjoner som ser ut som urtikaria eller myggbitt på stedet for & # 8217;. L’Området kan også svulme i et større problem og øke rødhet. Denne typen reaksjon er normal og kan vare i flere timer før de går bort uten behandling. Du kan bidra til å redusere hevelsen ved å bruke is til injeksjonsstedet.

Noen mennesker opplever symptomer på allergi etter sine skudd som en reaksjon på injiserte allergener. Disse inkluderer nasalbelastning, nysing og hud kløe. L’Inntaket av et antihistamin kan bidra til å lindre disse symptomene.

I sjeldne tilfeller kan allergi slag forårsake en seriøs reaksjon kalt anafylaksi. Under det anafylaktiske støt kan svimmelhet og respiratoriske vanskeligheter forekomme. Denne reaksjonen kan utvikle seg innen 30 minutter fra mottak av A’allergi injeksjon. Legen din vil trolig be deg om å bli på kontoret for Mezz’nå etter injeksjonen slik at de kan overvåke deg for denne typen reaksjon.

Hvis du er syk, la legen din vite. Det kan hende du må hoppe på en «8217; injeksjon til du har blitt tatt opp. Å ta en allergi-skudd mens du har en respiratorisk sykdom, for eksempel, kan det øke risikoen for bivirkninger.

Hvor mye koster de?

Allergi slag er vanligvis dekket av forsikring. Du må kanskje betale en kopi for hvert besøk. Betalinger er generelt nominelle avgifter.

Hvis du ikke har en helseforsikring eller hvis allergi slag ikke er dekket av planen din, kan du ende opp med å betale over $ 1000 alle’år. Diskutere betalingsalternativer og kostnader med legen din før du starter noen behandling. Husk at allergi slag er en langsiktig forpliktelse. De krever mange injeksjoner, så vi anbefaler at du planlegger å være hvis du betaler lomme.

Vurder også at allergi-skudd kan spare deg for penger på besøk av pasienter og narkotika for benkallergi over tid.

Outlook

Mange svarer godt på allergi slag og kan gi en kilde til frihet fra alvorlige allergier. Kan ta opptil ett års vedlikeholdsskudd før du ser resultater. Hvis du ikke ser noen forbedringer etter et år, må du kanskje snakke med din allergiker av andre alternativer for kontrollen av Allergy.

Hvis du lider av matallergi, snakk med legen din på måtene du kan unngå maten du er allergisk. Allergi slag er ikke effektive i behandlingen av matallergi.

For å lære mer: forskjellen mellom matallergi og matfølsomhet «