Allergi mot kikærter: Årsaker, symptomer, diagnose, behandling og andre

A’kikærterallergi (kikærter) er en allergisk reaksjon på å spise eller i noen tilfeller kontakte med kikærter, en type legume.

Som alle typer matallergi, er dette en immunrespons der kroppen din omhandler visse matvarer som ondsinnede inntrengere. Dette er forskjellig fra A’matintoleranse, som også kan forårsake symptomer, men ikke drevet av et immunsystemrespons.

Proteiner i rå kikærter som er forbinder Allergiske reaksjoner, som for eksempel globulin, albumin og prolamin, opprettholdes selv etter matlaging av kikærter.

Eventuell matallergi kan innebære alvorlige helserisiko, og kikenene er ikke noe unntak. Hvis du er allergisk mot kikærter, må du unngå legumene selv og maten som inneholder kikærter som L’Hummus.

Fortsett å lese for å lære mer om kikærterallergi for å se om du trenger å snakke med legen din på matallergitester.

Hvem er i fare for allergi mot kikærter?

LINK Allergier skjer rundt om i verden, men noen er mer vanlige enn andre.

I henhold til en anmeldelse publisert i Molekylær ernæring og matforskning, Soya og peanøtter er allergier mot de vanligste belgfrukter rundt om i verden, men andre allergier mot belgfrukter har en tendens til å være mer regionale.

L’kikert allergi er mer vanlig i India og Middelhavet, to regioner der forbruket av kikærter er mye høyere enn i andre deler av verden.

Men folk som har allergier mot andre belgfrukter, spesielt linser, har høyere risiko for allergi mot kikærter, ifølge University of Manchester.

Spesifikke matallergier overføres ikke nødvendigvis av foreldre til barn, men hvis matallergi skjer i familien din, vil du kanskje bruke maksimal forsiktighet og vurder å snakke med legen din om risikoen din.

Selv om kikærter er mest spist etter å ha blitt tilberedt, kan det føre til større risiko for allergisk reaksjon. Matlaging eliminerer ikke helt allergener, men noen metoder, som koking, kan redusere effektene.

Hvordan forstå om du har en’kikærter allergi

Symptomene på’matallergi synes tilsvarende både hos voksne og barn. Noen forskjeller kan ses avhengig av alvorlighetsgraden av’matallergi.

Som med andre matallergi, symptomene på’kikærter allergi forekommer mer vanlig på huden, ifølge University of Manchester. Disse inkluderer rødhet, utslett og urtikaria. Du kan også legge merke til en’betennelse.

De alvorligste symptomene på en «8217; matallergi inkluderer en reduksjon i blodtrykk, diaré og oppkast. Det er også mulig å ha lignende symptomer alle «astma, for eksempel hoste og pustevansker. Det er også mulig en følelse av spenning i halsen.

Alvorlige matallergier kan innebære risikoen for anafylaktisk sjokk hvis du forbruker skyldige. Dette er en farlig tilstand for livet som påvirker systemene i hele kroppen, inkludert blodtrykk og puste. L’Anafylaksi krever sykehusinnleggelse. Hvis ikke behandlet, kan det være dødelig.

En «8217; kikertintoleranse er ikke det samme som en’matallergi. Du kan prøve fordøyelsesforstyrrelser og hjernens tåke, men matintoleransen forårsaker ikke reaksjoner på immunsystemet som de gjør allergier.

Diagnose av kikærter allergi

Matallergi kan testes med hudtester, blodprøver eller begge deler. En matdagbok kan også hjelpe deg og legen din til å finne en reaksjon på kikærter.

Legen din kan be deg om å skrive ned alt du spiser i flere uker, og hvis du har reaksjoner.

Selv tidspunktet for reaksjoner er viktig, siden de har en tendens til å manifestere seg raskt. Symptomene på matintoleranse, D & # 8217, en annen del, krever flere timer å utvikle seg.

Dessverre kan det være vanskeligere å teste L’Chickpea allergi sammenlignet med andre belgfrukter.

De Molekylær ernæring og matforskning Avisen bemerker at det ikke er registrerte allergener forbundet med kikærter. Imidlertid kan proteiner i kikærter ha et betydelig potensial for allergifremkallende aktivitet.

Hvis min sønn har en’peanutallergi kan spise kikærter?

Å ha en’Peanutallergi betyr ikke nødvendigvis at barnet ditt også vil være allergisk mot kikærter. Men siden disse er begge belgfrukter, vil du kanskje spørre legen din risikoen for å være på din trygge.

L’Chickpea allergi er vanskeligere å diagnostisere, så legen kan spørre sønnen din om å spise et lite antall kikærter på kontoret for å se om en reaksjon oppstår.

Jeg er allergisk all’hummus?

Hvis du opplever symptomene på A’matallergi etter å ha spist hummusen, kan den første reaksjonen være feilen til’vanligste ingrediens: kikærter.

Før du skylder kikærter for årsaken til allergiene dine, kan du også vurdere andre brukte allergifremkallende ingredienser i # 8217; Hummus, som:

  • hvitløk
  • bønner
  • Tahini
  • Røde paprika
  • sitron
  • sesamfrø

Behandlingsalternativer

L’Unngåelse er den beste måten å behandle en’kikærter allergi. Denne tilnærmingen er ikke alltid lett, så det er viktig å holde en penn ved hånden for adrenalin (adrenalin) i tilfelle eksponering. Selv etter å ha administrert denne redningsmedisinen, må du fortsatt gå på sykehuset for forsiktig overvåking.

L & # 8217;

En’kikærter allergi kan forårsake hudutslett og betennelse hvis du bruker denne typen legume. Ikke alle legumeallergier er relatert, men du kan være mer utsatt for kikærterallergi hvis du allerede er allergisk mot andre belgfrukter.

L’intoleranse mot kikærter er ikke farlig for livet, men kan forårsake fordøyelsessymptomer, som kvalme og hevelse.

Hvis du er bekymret for å gi sønnen din hummus eller en annen form for kikærter, er det viktig å konsultere legen din først, spesielt hvis barnet ditt eller et annet medlem av familien lider av allergi mot andre belgfrukter.