Allergi mot cashewnøtter: Symptomer, mat erstatninger og mer

Hva er symptomene på en’allergi mot cashewen?

Cashew allergier er ofte knyttet til alvorlige komplikasjoner og til og med dødelig. Det er viktig å forstå symptomene og risikofaktorene i denne allergi.

Symptomene på A’allergi mot cashewnøtter vises vanligvis umiddelbart etter cashewnene showet. I sjeldne situasjoner starter symptomene timer etter L & # 8217;.

Symptomene på A’allergi mot cashewnøtter inkluderer:

 • magesmerter
 • Han retched
 • diaré
 • en rennende nese
 • pust
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Kløe til munnen og halsen
 • anafylaksi

L’Anafylaksi er en alvorlig allergisk reaksjon som gjør det vanskelig å puste og sende kroppen din i sjokk. Kontakt legen din umiddelbart hvis du tror du lider av anafylaksi.

Komplikasjoner

Den vanligste komplikasjonen av A’allergi mot cashewnøtter er en systemisk reaksjon, noe som betyr at det kan påvirke hele kroppen. Hvis reaksjonen er alvorlig, kan det være farlig for livet. L’Anafylaksi slår:

 • luftveier
 • hjerte
 • mage
 • hud

Hvis du lider av anafylaksi, kan du utvikle hovent språk og lepper og ha problemer med å snakke og puste. Du kan også ha en rask reduksjon i blodtrykket, som er kjent som anafylaktisk sjokk. Når dette skjer, blir du svakt og du kan svimme. Denne tilstanden kan også føre til døden.

De fleste begynner å demonstrere symptomer innen få sekunder fra # 8217; eksponering for cashew. Dette betyr at du ikke nødvendigvis trenger å svelge cashewnene. Du kan ha en anafylaktisk reaksjon som puster cashewnøtten eller berører valnøtter med utsatt hud. Alt avhenger av alvorlighetsgraden av allergi.

Andre komplikasjoner av A’allergi mot cashewnøtter inkluderer astma, eksem og høfeber.

Risikofaktorer og kryssreaktive matvarer

Du har størst risiko for allergi mot cashewnøtter hvis du har andre valnøttallergier, inkludert mandler og valnøtter. Du har også større risiko hvis du har A’legumeallergi, som peanøtter. Du har en 25 prosent 40 Høyere risiko for å utvikle A’nøtter allergi hvis du allerede har en Peanutallergi på 8217.

For å lære mer: Muskatten er en valnøtt? »

Unngå produkter med peanøtter kan hjelpe deg med å unngå krysskontaminering. Dette skyldes at cashewnøtter og jordnøtter ofte brukes i det samme matbehandlingssystemet, som kan føre til en utilsiktet eksponering i & # 8217. Du bør snakke med legen din for å finne ut om du bør unngå begge deler.

Korsfarerreaktivitet Foods er mat som det mest sannsynlig er allergisk hvis du lider av en «spesifikke allergi». De viktigste kryssreaktive matvarer for personer med allergi mot cashewnøtter er pistasjenøtter og rosa pepper. Det kan være en god ide å unngå disse matvarene hvis du har en’allergi mot cashewnøtter. Snakk med legen din hvis du vil ha mer informasjon om kryssreaktive matvarer.

Leter du etter hjelp

Hvis du tror du har en’allergi mot cashewnene, snakkes du umiddelbart med legen din. De kunne lede deg til en allergiker som vil evaluere din medisinske historie, familiehistorie og vil spørre deg om du har allergiske reaksjoner på andre matvarer. De kan også utføre allergologiske tester. Allergologiske tester kan inkludere:

 • Kutan punkteringstest
 • blodanalyse
 • eliminering diett

Du bør også alltid bære en Epipen med deg. Det er en enhet du eller noen med deg, du kan bruke til å injisere en målt dose adrenalin. L’adrenalin bidrar til å motvirke anafylaksen.

Mat erstatninger

Frøene er en god erstatning for cashewnøtter. Noen frø du kan vurdere inkluderer:

 • solsikke
 • gresskar
 • sengetøy
 • hamp

Du kan også erstatte cashewnøtter i oppskrifter med bønner, for eksempel kikærter eller soya. Pretzels er også en erstatning fortjeneste på grunn av lignende konsistens og salt smak av cashewnøtter. Du kan drysse dem på salater eller knuse dem og legge dem til iskrem for en profil av søt og smakfull smak.

Mat erstatninger

 • frø
 • Knuste pretzels
 • tørkede bønner

Mat og produkter som skal unngås

Noen ganger blir cashewnøtter lagt til Pesto i å erstatte Pine Nuts. De finnes også i bakverk og andre søte produkter som kaker, iskrem og sjokolade. Les matetiketter, selv om du allerede har spist mat. Matprodusenter kan endre ingrediensene eller endre behandlingssystemene i en hvor forurensning er mulig.

Cashewnøtter er også populære i asiatisk mat. Thai, indiske og kinesiske matvarer inkorporerer ofte disse valnøtter i forretter. Hvis du er i en restaurant, eller du bestiller takeaway mat, informere servitøren din, du har en’valnøttallergi. Hvis allergi er ganske alvorlig, må du kanskje unngå disse typer restauranter. Kryssforurensning er mulig fordi selv om parabolen din ikke inneholder cashewnøtter, kan cashewnøtten gjøre veien inn i tallerkenen din.

Andre produkter som kan inneholde cashewnøtter inkluderer valnøttsmør, valnøttoljer, naturlige ekstrakter og noen alkoholholdige drikker.

Cashewnøtter og cashewnøtter finnes også i ikke-spiselige produkter, inkludert sminke, sjampo og lotioner. Kontroller kosmetiske etiketter og toalettsaker for Western AnaCardium Extract & # 8221; og & # 8220; Western Anacardium Walnut Oil & # 8221; På’etikett. Dette er et tegn på at produktet kan inneholde cashewnøtter.

Outlook

Folk blir mer oppmerksomme på valnøttallergier og # 8217; Matmerking har blitt mye mer effektiv i # 8217; identifisere produkter som kan inneholde valnøtter. Søk etter merkede produkter & # 8220; uten nøtter & # 8221; Og hvis du spiser i en restaurant, la allergi servitører vite. Unngå cashewnøtter, bør du kunne administrere allergi.