Allergi alle & # 039; fiskeolje: symptomer, diagnose og hvordan å få omega-3 uten fisk

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Hvis du har en’fisk og krepsdyrallergi, bør du unngå å spise selv l’fiskeolje. Fisk og krepsdyr Allergier kan forårsake alvorlige farlige reaksjoner for livet, samt L’fiskeolje.

En’Fish Allergy er en’vanlig matallergi. Opp til ca 2.3 prosent Folk i USA er allergisk mot fisk. Et protein i fiskemuskelen som heter Parvalbumina, kan utløse en reaksjon i noen mennesker og C’Det er muligheten for at dette proteinet også kan bli funnet i noen fiskeoljer.

L’Fiskallergi er ekte?

Mens allergiske reaksjoner alle’fiskeolje er ekstremt sjeldne, de De har blitt rapportert.

Hvis du har en’fisk eller krepsdyrallergi, l’American College of Allergy, astma & Immunologi (Acaai) anbefale At du besøker en hudlege, bringer kosttilskuddene til fiskeolje du vurderer å ansette og ta testen for å se om du har en reaksjon på de spesifikke kosttilskuddene.

Sekund Acaai, Allergiske mennesker til fisk og krepsdyr har lav risiko for å ha en allergisk reaksjon fra ren fiskeolje.

TIL Liten studie av 2008 Testet seks personer med fiskallergier. Han fant ut at fiskeolje kosttilskudd ikke forårsaket en reaksjon. Studioet er imidlertid gammelt, og i tillegg til det lille antallet folk testet, inkludert studien bare to merker av fiskeolje kosttilskudd.

Nyere og bredere studier er nødvendig for å definitivt avgjøre om fiskeoljen kan forårsake allergi.

Allergi symptomer Alle’fiskeolje

En allergisk reaksjon Alle’fiskeolje er en reaksjon på fisk eller krepsdyr. Av 40 prosent av mennesker med fisk og krepsdyr allergier har den første voksne allergiske reaksjonen. Disse matallergiene kan starte i barndommen og vare for livet.

Symptomene på A’allergi allergi; fiskeolje vil være den samme som en’fiskallergi eller krepsdyr. Du kan ha en seriøs reaksjon kalt anafylaksi. Dette kan være farlig for livet.

Hvordan diagnostiseres L’allergi allergi; fiskeolje?

Kontakt din familie lege eller allergiker hvis du har symptomer på en allergisk reaksjon etter å ansette fiskeolje. Hold en matdagbok for å spore symptomer. Post når og hvor mye fiskeolje du har tatt, hva du spiste og noe symptom.

En allergiker, en lege spesialisert på allergi, kan diagnostisere allergiallergi; fiskeolje, fisk eller krepsdyr. Du kan trenge en eller flere tester, for eksempel:

  • Blodanalyse. Legen vil samle en blodprøve med en nål. Blodet sendes til et laboratorium for å teste antistoffene som kroppen din produserer hvis du er allergisk mot fisk eller krepsdyr.
  • Hud test. En liten mengde fiskprotein eller krepsdyr er plassert på en nål. Legen vil skrape eller forsiktig rynke armen på armen med nålen. Hvis en hudreaksjon manifesteres som et rødt eller hevet sted innen 15-20 minutter, kan du være allergisk.
  • Food Challenge Test. Legen din vil gi deg en liten mengde fisk eller krepsdyr for å spise i klinikken. Hvis du har noen reaksjon, kan du bli diagnostisert og behandlet umiddelbart.

COS’er akkurat fiskeoljen?

L’fiskeolje er olje eller fett fra fisk stoff. Det er ofte fra fettfisk som ansjos, makrell, sild og tunfisk. Det kan også oppnås fra leveren av andre fisk som torsk.

Selv l’ren fiskeolje kan holde små mengder fiskprotein eller krepsdyr. Dette skjer fordi fiskeolje kosttilskudd ikke reguleres eller testes. De kan produseres i de samme fabrikkene som andre typer fiskeprodukter.

Fiskeoljekapsler kan også inneholde fiskjell. Av denne grunn er mange fiskeolje kosttilskudd merket med advarselen & # 8220; unngå dette produktet hvis du er allergisk mot fisken & # 8221;.

L’Fiskolje brukes også i reseptbelagte legemiddel for å behandle høyt blodkolesterolnivå. For eksempel er Lovaza et stoff basert på ulike typer fiskeolje. Medisinering vurderinger Å varsle at allergiske eller fiskefølsomme mennesker eller krepsdyr kan ha bivirkninger fra lovaza.

Bivirkninger av’fiskeoljeinntak

Hvis du ikke har en’allergi mot fisk eller krepsdyr, vil du sannsynligvis ikke ha en reaksjon på fiskeoljen. Noen mennesker kan ha det bivirkninger Alle’fiskeolje. Dette betyr ikke at du har en’allergi.

Du kan være følsom for fiskeoljen. Ta også for mye fiskeolje kan være skadelig. Fortell legen din dersom du manifesterer noen av disse symptomene etter å ha ansatt fiskeolje.

Mat for å unngå hvis du lider av allergi alle’fiskeolje

Hvis du finner ut at du har A’allergi eller følsomhet for fiskeoljen, må du kanskje unngå visse matvarer. Noen matvarer har lagt til fiskeolje. Matprodusenter kan legge til fiskeolje til pakkede matvarer for å bevare dem. L’Fiskolje kan også brukes til å legge til helsemessige fordeler for noen matvarer.

Sjekk etikettene nøye. Mat merket som & # 8220; beriket & # 8221; O & # 8220; befestet & # 8221; De kan inneholde ekstra fiskeoljer.

Omega-3 kilder uten fisk

L’Fiskolje er et anbefalt kosttilskudd fordi det er rik på omega-3 fettsyrer. Disse fettene er god For ditt hjerte og generell helse. Det er imidlertid mulig å oppnå omega-3 fettsyrer fra andre matvarer.

Kjøp omega-3 veganer eller uten fisk.

L & # 8217;

A’allergi All’fiskeolje er svært sjelden og er faktisk en allergisk reaksjon på fisk eller krepsdyr proteiner. Du kan ha bivirkninger fra # 8217; fiskeolje uten å ha en «8217; allergi.

Symptomer på’allergi allergi; fiskeolje er det samme som Dell’Fiskallergi eller krepsdyr. Legen din kan gi deg flere tester som bidrar til å bekrefte hvis du har en Allergiallergi, fiskeolje.

Hvis du lider av allergi all’fiskeolje, ikke ta fiskeolje kosttilskudd og alltid holde en penn med deg en penn for adrenalin.