Alkohol og prostatakreft: Kjenn fakta

Beskrivelse

Prostata kjertelen er en del av det mannlige reproduktive systemet. Det er vanligvis sammenlignet for størrelse og form til en valnøtt. Hjelper med å produsere sæd og omgir urinrør, røret som bærer blæren urin gjennom penis.

Prostatakreft er en Diagnose av svært vanlig kreft På amerikanske menn. Det er generelt en sykdom i’avansert alder. Det er sjelden at en mann er diagnostisert med prostatakreft før 50 år eller som dør før 60. Det er mer vanlig blant afroamerikanske menn og de med en familiehistorie av sykdommen.

Prostata kreft vokser sakte. Prognosen for behandling er bra, spesielt hvis kreft er diagnostisert tidlig.

Alkohol og prostatakreft

Hvis L’Alkohol er en risikofaktor for diagnosen av prostatakreft, er allment studert og er ikke definert.

En nylig å gjennomgå av studier rundt om i verden har funnet & # 8220; få retninger & # 8221; av en sammenheng mellom alkohol og risiko for prostatakreft. Men forskerne bemerket at forbindelsen var sterkere i studiene som ble gjennomført i Nord-Amerika. I så fall økte risikoen med mengden som en mann drakk. Forskere har konkludert med at spørsmålet om «8217; alkohol og risiko for prostatakreft fortjente ytterligere studier.

; Når det kommer til en klar binding mellom alkohol og prostatakreft, er det ingen N’Det er virkelig en & # 8221; sier Christopher Filson, MD, assisterende professor ved Institutt for urologi til Emory University og Doktor i staben på Atlanta Veterans Administration Medical Center.

Hvis en mann skal drikke etter at han har blitt diagnostisert med prostatakreft, er det enda mer komplisert. Det avhenger av mange faktorer. Inkludere hvor avansert prostatakreft og mengden alkohol involvert.

I en enkel sak kan en lege anbefale at en tidlig diagnose av prostatakreft ikke trenger noen behandling. I dette tilfellet kan alkoholen være fin alkohol.

Hva jeg sier til pasientene mine er at alkoholen generelt og i moderasjon er fint & # 8221; sier Dr. Filson. Med en enkel diagnose av prostatakreft, «de burde ikke bli tvunget til å fullstendig kutte alkoholen fra sine vinstokker & # 8221;.

Når noen blir behandlet for prostatakreft, oppstår det et mer komplisert spørsmål. «L’Alkohol kan påvirke effektiviteten av visse kjemoterapi eller visse stoffer. Pasientene må ha den samtalen med legen Oncologology & # 8220; sier Dr. Filson.

For eksempel synes alkoholen å øke risikoen for prostatakreft mellom menn som tar noen rusmidler som ofte foreskrives for prostataforstørrelse. Narkotika finasterid Og Dutasteride begge synes å redusere risikoen for prostatakreft blant menn. L’Alkohol synes å redusere eller eliminere denne fordelen. Disse stoffene tilhører en klasse kalt 5-Ari, noe som tyder på at menn unngår alkohol hvis de tar denne typen narkotika.

Noen som unngår alkohol, kan alkohol også miste de sosiale aspektene ved å dele en drink. A’alternativet er å erstatte likøren i en drink med en brus eller en annen mikser. Vurder en jomfru Maria, den ikke-alkoholiske versjonen av Bloody Mary. A’Annet populært alternativ er halv lemonade og halv kald te Arnold Palmer.

Diagnose

Prostatakreft kan eksistere i mange år med få eller ingen symptomer. Blant de vanligste verktøyene for diagnostisering av prostatakreft C’er en test for det spesifikke prostata antigenet (PSA). Ptil er et kjemikalie som vanligvis er høyt i nærvær av prostatakreft. En lege er sannsynlig å utføre en digital rektal undersøkelse, som kan avsløre størrelsen og formen på prostata kjertelen. Begge disse testene er vanligvis en del av’mannens rutinemessige undersøkelse;.

En lege som mistenker prostatakreft, kan ønske å utføre en biopsi, hvor et lite stykke stoff fra prostata er fjernet og undersøkt for eventuelle anomalier.

Behandling

Den rette behandlingen for prostatakreft avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen og fra måten noen jobber med sykdommen. Også en alder av en person og mange andre faktorer er viktige. Alle behandlingsalternativer har fordeler og ulemper som bør diskuteres med legen din.

Avventer

Fordi prostatakreft vokser så sakte, kan legen råde deg til å se det med hyppige PSA-tester og digitale rektale tester.

Se prostata nøye for endringer er vurdert L’mer fornuftig alternativ for lavrisiko tumorer og menn med en’forventet levetid på 20 år eller mindre.

Radikal prostatektomi

En radikal prostatektomi fjerner prostata, fartøy forbundet med sædproduksjon og bekken lymfeknuter. Organsene kan fjernes konvensjonelt eller gjennom et laparoskop, et lite opplyst rør satt inn i kroppen.

Radioterapi

Ulike typer strålebehandling er tilgjengelig for å behandle prostatakreft. I Brachytherapi plasseres små granulater av radioaktivt materiale under huden i nærheten av svulsten. Strålingen av ytre strålen, som navnet antyder, sender prostata stråling fra utsiden av kroppen. En lege kan bruke stråling sammen med typer behandling.

En av de nye radioterapi-legemidlene er Xofigo. Det injiseres i kroppen og reiser til kreftområdet. Har blitt godkjent av mat- og stoffadministrasjonen i 2013 for avansert prostatakreft og svulster som ikke reagerer på andre former for behandling.

Androgen deprivation terapi

Androgenet er et mannlig hormon som stimulerer veksten av prostatakreft. Androgen suppresjon kan forårsake rask og dramatisk Sykdomsforbedringskurs. Langsiktig, androgen deprivasjonsbehandling mister sin effektivitet. I dette tilfellet må andre alternativer tas i betraktning.

Kjemoterapi

A & # 8217 er tilgjengelig; bredt utvalg av rusmidler for direkte angrep prostatakreft. De brukes alene eller i kombinasjon, i en behandling som heter kjemoterapi. Noen kommuner:

 • Docetaxel med prednison
 • Cabazitaxel med prednison
 • Sikte acetat med prednison

Avansert prostatakreft reiser ofte, eller metastatiserer, opp til # 8217; bein. En lege kan foreskrive medisiner for å senke eller forhindre tape og redusere smerten som ofte kommer fra det:

 • bifosfonater
 • denosumab

Endringer i livsstilen

Å studere endringene i kostholdet og livsstilen på prostatakreft er vanskelig fordi svulsten vokser så sakte. Vanligvis undersøker forskerne endringer i # 8217; spesifikk prostata antigen (PSA). Det er en god, men ikke perfekt erstatning for å måle risikoen for sykdom eller død for prostatakreft.

En nylig å gjennomgå Identifiserte tre studier som har forsøkt å rette opp noen av de vanlige manglene i slike studier. Disse studiene har oppdaget at:

 • En kapsel som inneholder granateplefrø, grønn te, brokkoli og gurkemeie har vært assosiert med en redusert økning i PSA-nivåer.
 • Linfrøet har redusert antall tumorceller hos menn som forberedte seg for radikal prostatektomi. Men linfrøet hadde ingen spesiell effekt på andre prostatakreftforanstaltninger.
 • Et supplement som består av soya, lycopen, selen og koenzym Q10, forbedret oppfølgingsforanstaltninger av PSA mellom menn som gjennomgår radikal radioterapi eller prostatektomi.

En annen å gjennomgå Han fant ulike kostholdseffekter på prostatakreftmarkører:

 • Et lite fett diett reduserte PSA.
 • Margarinen forsterket med vitamin og reduserte Ptil-økningen i tide.
 • En diett rik på vegetabilske østrogener og integrert med soyabønner senket Ptil sammenlignet med et hvetebasert kosthold.
 • Lycopen kosttilskudd, en kjemisk tilstede i tomater, grapefrukt og andre planter, har forbedret PSA markører og dødelighet.

Outlook

Prostatakreft er vanlig, spesielt blant eldre menn. Det vokser sakte og den beste beskyttelsen mot den kommer fra vanlige tester. Hvis det er diagnostisert tidlig, kan en lege først anbefale å overvåke sykdommen i stedet for en umiddelbar behandling. Et dårlig fett og vegetabilsk østrogen diett kan bidra til å beskytte mot prostatakreft.

Fortsett å lese: De 11 beste bloggene på prostata kreft Dell’år »