Alkohol og kolesterol: Drikke kan påvirke hjertets helse?

Kolesterol og alkohol

Noen drinker etter arbeid kan påvirke kolesterolet? Selv om alkoholen filtreres gjennom leveren, er det samme stedet der kolesterol produseres, er effekten på hjertesykdom faktisk avhengig av hvor ofte og hvor mye drikker.

Kolesterol er et voksaktig stoff produsert av kroppen din, men du får det også fra mat. En type kolesterol, kalt LDL-kolesterol (lavdensitet lipoproteiner), eller «dårlig» kolesterol, akkumulerer alle «8217; indre av arteriene og danner plaketten.

Denne plakettet kan begrense blodstrømmen til andre deler av kroppen og blokker eller plakkestykker som kommer av, kan forårsake hjerteinfarkt eller slag.

Sunn kolesterolnivå

Sekund Nasjonale institutter av helse (NIH), Det totale kolesterolnivået bør ideelt sett være mindre enn 200 mg / dl. Alt som er høyere enn 240 mg / dL anses som høyt. LDL-kolesterol skal være mindre enn 100 mg / dL.

Kolesterol & # 8220; også kjent som høy tetthet lipoproteiner (HDL), bør være større enn 60 mg / dl. Triglyserider er A’annen form for fett i blodet som bidrar til totalt kolesterol. Som med LDL-kolesterol, øker høye nivåer av triglyserider risikoen for hjertesykdom.

Fordi kroppen din produserer alt du trenger, trenger du ikke å ta kolesterol fra kostholdet ditt. Men kostholdet ditt kan spille en viktig rolle i # 8217; kolesterol øker.

Heldigvis, L’alkohol inneholder ingen kolesterol, i hvert fall i figurene av øl, vin og likører. Men det du blander med det, hvor mye og hvor ofte drikker kan påvirke hjertets helse.

Øl og kolesterol

Øl inneholder ikke kolesterol. Men det inneholder karbohydrater og alkohol, og disse stoffene kan forårsake en økning i triglyseridnivåer.

Du vil også finne vegetabilske steroler i øl. Disse er sammensatt at de binder til kolesterol og introduserer det ut av kroppen. Men før du tenker på dette som et bevis på at øl er bra for kolesterol, revurderer oss.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at sterolnivåene i din gjennomsnittlige kalde øl er så lave at selv en integrert øl ikke har nok til å påvirke kolesterolet positivt.

Brennevin og kolesterol

Selv åndene, som whisky, vodka og gin, er fri for kolesterol. Imidlertid kan noen introlls, som den nye tendensen til godteri-smakwhisky, inneholde ekstra sukkerarter, som kan påvirke kolesterolnivået.

Det samme gjelder andre blandede cocktailer og drinker, som ofte inkluderer ingredienser med høyt sukkerinnhold. Både l’alkohol som sukker kan øke triglyseridnivået.

Vin og kolesterol

Vin har det beste omdømmet blant alle alkoholholdige drikker når det gjelder hjertet av voksne. Dette takket være en vegetabilsk sterol kjent som resveratrol funnet i rødvin.

Sekund Undersøkelser, Resveratrol kan bidra til å redusere betennelse og forhindre kortsiktig koagulasjon. Dette kan bidra til å øke kolesterolnivået & # 8220; god & # 8221;.

De positive effektene av resveratrol, men varer ikke. Ytterligere søk er nødvendig for å støtte ideen om at denne vegetabilske sterolen reduserer risikoen for hjertekomplikasjoner.

Hvor mye og hvor ofte blir du viktig

Selv om øl, likører og vin har alle forskjellige effekter på kolesterolnivået, på hjertet Det er mer imponert Fra mengden og frekvensen av alkoholforbruket med hensyn til ditt valg av drikke.

Moderat drikke, som Definerer NIH Som en drink om dagen for kvinner og to om dagen for menn, er det mengden alkohol som vurderes, har en beskyttende effekt på hjertet.

Stor utdanning De viste at moderate drikkere hadde en betydelig lavere sannsynlighet for å ha et hjerteinfarkt i forhold til folk som ikke drukket i det hele tatt. Og mennene som drakk hver dag, hadde en lavere risiko enn de som drakk en eller to ganger i uken.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at moderat alkoholforbruk kan øke kolesterolnivået & # 8220; god & # 8221; Ved å øke hastigheten med hvilke proteiner transporteres gjennom kroppen.

Drikk mer enn det regnes som moderat, men har imidlertid en motsatt effekt, fordi den kan øke både kolesterol og triglyseridnivåer.

L & # 8217;

Hvor trygg for deg drikker, avhenger av mange faktorer, som du bør diskutere med legen din. Men hvis legen din gir deg tommelen til å drikke en drink eller to, hold det følgende i tankene.

Juryen er fortsatt ute av hvilken alkoholdrink er best for kolesterolet ditt. Men når det gjelder hvor mye og hvor ofte du bør drikke, er det en klar vinner: Drikke fra mild til moderat er bedre å holde kolesterolet ditt & # 8211; Og ditt hjerte & # 8211; sunn.