Alkohol og hepatitt C: En farlig cocktail

Beskrivelse

Viruset Dell’hepatitt C (HCV) forårsaker betennelse og ødelegger levercellene. I løpet av tiårene akkumuleres denne skaden. Kombinasjonen av overdreven bruk av alkohol og HCV-infeksjon kan forårsake betydelig skade på leveren. Det kan føre til permanente lever arr, notater som cirrhosis. Hvis du har blitt diagnostisert med A’kronisk HCV-infeksjon, bør du unngå å drikke alkohol.

Alkohol og leversykdommer

Leveren utfører mange viktige funksjoner, inkludert blodavgiftning og produksjon av mange viktige næringsstoffer som kroppen trenger. Når du drikker alkohol, bryter leveren det slik at den kan fjernes fra kroppen din. Drikke for mye kan skade eller drepe leverceller.

L’Betennelse og langvarig skade på leverceller kan føre til:

  • Fett leversykdom
  • Alkoholholdig hepatitt
  • Alkoholholdig cirrhose

Hepatisk steatose og «8217; første fase hepatitt kan løses hvis du slutter å drikke. Imidlertid er alvorlig og cirrhose alkoholisk hepatittskade permanent og kan føre til drastiske komplikasjoner eller til og med døden.

Hepatitt c og leversykdom

L’Noen er blodeksponering som har HCV, kan overføre viruset. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Over tre millioner mennesker i USA har HCV. De fleste vet ikke hvordan man skal bli smittet, spesielt fordi den første infeksjonen kan forårsake svært få symptomer. Omtrent 20% av menneskene som er utsatt for viruset, klarer å bekjempe L’hepatitt c og eliminerer det fra kroppen din.

Imidlertid utvikler noen A’kronisk HCV-infeksjon. De CDC Anslår at fra 60 til 70% av personer som er smittet av HCV, vil utvikle en kronisk leversykdom. Fra 20 til xnumx% av personer med HCV vil utvikle cirrhosis.

Effektene av alkoholkombinasjon med HCV-infeksjon

Studier viser at den betydelige antakelsen om alkohol med A’HCV-infeksjon er en helserisiko. EN 1997 studie publisert på Lancet Han har vist at alkoholinntaket på over 50 gram om dagen (ca. 3.5 glass per dag) fører til økning i risikoen for fibrose og endelig cirrhose.

Andre studier har bekreftet at overdreven bruk av alkohol øker risikoen for cirrhose. EN Jeg studerer fransk av 6 600 pasienter med HCV konkluderte med at cirrhose skjedde hos 35% av pasientene som var sterke drikkere. Cirrhosis skjedde bare hos 18% av pasientene som ikke var sterke drikkere.

Ved 2000 Studio Jama De har vist at bare tre eller flere drinker per dag kan øke risikoen for cirrhose og avansert leversykdom.

Alkohol og HCV behandling

Direkte handling antiviral terapi for HCV behandling. HCV infeksjon kan redusere risikoen for leversykdom. L’bruk av alkohol kan forstyrre evnen til å kontinuerlig ta stoffet. Noen ganger kan leger eller forsikringsselskaper være motvillige til å gi behandling for HCV hvis du fortsatt drikker aktivt.

Unngå alkohol, alkohol er et klokt valg

Samlet sett viser testene at alkoholforbruket er en stor risiko for personer med HCV-infeksjon. L’Alkohol forårsaker skade som utgjør leverskade. Selv små mengder alkohol kan øke risikoen for skade på leveren og avanserte leversykdommer.

Det er viktig at folk med HCV vedtar tiltak for å redusere risikoen for å utvikle en avansert leversykdom. Planlegge regelmessige sjekker, besøk tannlegen og ta passende stoffer.

Unngå giftige stoffer for leveren er grunnleggende. Kollektive effekter av leveren og # 8217; betennelse forårsaket av’HCV kan være seriøs. De med A’HCV-infeksjon bør avstå fra alkoholen.