Alkohol og Crohn

Crohns sykdom

Crohns sykdom er A’kronisk betennelse i mage-tarmkanalen (git). Det er klassifisert som IBD (intestinal inflammatorisk sykdom).

Selv om det ofte er forvirret med ulcerøs kolitt, kan Crohns sykdom ramme noen del av gitet, mens ulcerøs kolitt slår bare L’Crassus-tarmen (kolon). Crohn treffer vanligvis ileo (slutten av # 8217, tynntarmen) og begynnelsen av tykktarmen.

Crohn kan forårsake magesmerter, diaré og underernæring. Det ble oppdaget at noen drinker og mat blir verre eller utløser symptomene på Crohn. Alvorlighetsgraden av symptomer og utløsende faktorer kan variere fra person til person.

Jeg kan drikke alkoholholdige drikker hvis jeg har Crohn?

Det korte svaret & # 8211; Og sannsynligvis irriterende & # 8211; Dette spørsmålet er: kanskje & # 8221;. Noen mennesker med Crohn kan nyte moderate mengder av brennevin uten å eksperimentere negative bivirkninger.

Ikke alle matvarer og drikkevarer påvirker folk med Crohn på samme måte. For mange med Crohn, mat og drikke som forverrer tegn og symptomer, inkluderer:

 • Alkoholholdige drikker (vin, øl, cocktail)
 • Drikker som inneholder koffein
 • Kullsyreholdige drikker
 • Meieriprodukter
 • feit mat
 • Stekt eller fettete matvarer
 • Fiberrike matvarer
 • Valnøtter og frø
 • krydret mat

Hvis du har Crohn, ta deg tid til å identifisere mat og drikke som utløser eksacerbations eller forverre symptomene under en eksacerbasjon. O cocktail, vin eller øl kan være et problem for deg. Eller en eller alle kan ikke være.

Før du tester din reaksjon på vin, øl eller cocktailer, snakk med legen din om potensielle effekter som likør kunne ha på din Crohns sykdom. Det er fornuftig at du forstår risikoen, akkurat som du burde gjøre for stoffene du tar for å behandle din Crohn.

Legen vil nok nevne at alkoholen kan irritere gastrointestinal belegg og kan forårsake malabsorpsjon og blødning hos mennesker med Crohn. Videre bør legen gi deg råd om eventuell samhandling mellom L’alkohol og dine IBD-medisiner.

Hva forteller forskningen oss?

Selv om effekten av forbruk av alkoholholdige drikker varierer mellom mennesker med Crohn, har blitt gjennomført på & # 8217;.

 • Ifølge en 2018 Gjennomgang Studier, alkoholforbruk kan være forbundet med en forverring av symptomer for personer med IBD, men videre studier er nødvendig for å bestemme rollen på # 8217; alkohol i # 8217; IBD eller å potensielt avgjøre om det er en bestemt mengde som den kan bli konsumert trygt av personer med IBD.
 • En liten en 2010 studio oppdaget at alkoholforbruket forverret symptomene i de fleste med IBD og Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS).
 • TIL 2018 Artikkel I Journal of Gastroenterology indikerte han at selv om det ikke er mange studier på Pounce 8217. Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS).

Ta bort

Hvis du har Crohns sykdom, og du vil drikke en øl, et glass vin eller en cocktail, er det definitivt avhengig av deg.

Det er imidlertid viktig å vurdere og forstå effekten av alkoholen på mage-tarmkanalen, på leveren og generell helse. Du må også vite om alkoholen også vil samhandle med stoffene du antar.

Under legen din er tilsyn, hvis det er aktuelt, kan du sjekke om L’Alkohol er en utløsende faktor for Crohns utveksling. Du kan kanskje drikke moderate mengder alkohol uten å irritere symptomene på Crohn.