Alkalisk vann: Fordeler, bivirkninger og farer

Så «8217; er det alkaliske vannet?

Du har kanskje hørt ulike uttalelser om helse på # 8217; alkalisk vann. Noen sier at han kan bidra til å sakte aldringsprosessen, justere kroppens pH-nivå og forhindre kroniske sykdommer som kreft. Men så’er akkurat det alkaliske vannet og fordi alt dette clamoren?

L & # 8216; «alkalisk» i # 8217; alkalisk vann refererer til sin pH-nivå. PH-nivået er et tall som måler hvordan syre eller alkalisk er et stoff på en skala fra 0 til 14. For eksempel ville noe med en pH på 1 være svært syre og noe med en pH på 13 ville være veldig alkalisk.

L’Alkalisk vann har et høyere pH-nivå enn vanlig drikkevann. Av denne grunn, noen tilhengere av «8217; alkalisk vann tror at det kan nøytralisere syren i kroppen din.

L’Normal drikkevann har generelt en nøytral pH på 7. L’Alkalisk vann har typisk en pH på 8 eller 9. Imidlertid er pH alene ikke nok til å gi betydelig alkalinitet alle’vann.

L’Alkalisk vann må også inneholde alkaliske mineraler og potensial for å redusere Dell ‘# 8217; negativ oksidasjon (ORP). L’ORP er kapasiteten til’vannet til å fungere som en pro eller antioksidant. Jo mer negativ ORP-verdien, jo mer antioksidant er.

Det fungerer virkelig?

L’Alkalisk vann er noe kontroversielt. Mange helsepersonell sier at ingen C’Det er nok søk ​​for å støtte de mange helseindikasjonene laget av brukere og selgere. Forskjeller i søkeresultatene kan være relatert til typer studier på # 8217; alkalisk vann.

Sekund Mayo Clinic, L’Normal vann er det beste for de fleste. De hevder at det ikke er vitenskapelig bevis som fullt ut bekrefter uttalelsene som er gjort av tilhengere av’alkalisk vann.

Imidlertid er det noen studier som tyder på at 8217; alkalisk vann kan være nyttig for visse betingelser.

For eksempel a 2012 studie Han oppdaget at å drikke naturlig artesisk karbonert alkalisk vann med en pH på 8.8 kan hjelpe deg med å deaktivere Pepsin, L’viktigste enzymet som forårsaker sur refluks.

En annen studere foreslo at drikkealkalisk ionisert vann kan ha fordeler for personer med hypertensjon, diabetes og høyt kolesterol.

TIL Siste studie som inkluderte 100 personer, fant en betydelig forskjell i viskositeten til helblod etter å ha brukt høyt pH-vann i forhold til det normale vannet etter en anstrengende treningsøkt. Viskositet er det direkte målet på [8217; blodstrømseffektivitet gjennom fartøy.

De som har konsumert høyt pH-vann, har redusert viskositeten på 6.3% sammenlignet med 3.36% med standard renset drikkevann. Dette betyr at blodet strømmet mer effektivt med alkalisk vann. Dette kan øke i kroppens oksygeninntak.

Imidlertid er det behov for videre forskning, så vel som disse små studiene. Spesielt er det nødvendig med forskning å svare på andre uttalelser som er gjort av tilhengere av «8217, alkalisk vann.

Til tross for mangelen på bevist vitenskapelig forskning, tillater tilhengere av’alkalisk vann fortsatt på sine foreslåtte helsemessige fordeler. Disse inkluderer:

 • Anti-aging egenskaper (gjennom flytende antioksidanter som absorberer raskere i menneskekroppen)
 • Kolon rengjøringsegenskaper
 • Støtte av immunsystemet
 • Hydrering, hudhelse og andre avgiftningsegenskaper
 • Vekttap
 • Kreftmotstand

De hevder også at brus, som er notorisk sure, har svært positive orps som fører til mange helseproblemer, mens tilstrekkelig ionisert og alkalisert farvann har svært negativ ORP. Grønn te er rik på antioksidanter og har en litt negativ ORP.

Mulige bivirkninger og risikoer for alkalisk vann

Selv om L’alkalisk drikkevann anses å være trygt, kan produsere negative bivirkninger.

Noen eksempler på negative bivirkninger inkluderer L’Senking Dell’naturlig surhet i magen, som bidrar til å drepe bakterier og utvise andre uønskede patogene midler fra # 8217; gå inn i blodet.

Dessuten kan et generelt overskudd av alkalinitet i kroppen forårsake gastrointestinale problemer og hudirritasjon. For mye alkalinitet kan også riste kroppens normale pH, som fører til metabolsk alkalose, en tilstand som kan produsere følgende symptomer:

 • kvalme
 • Han retched
 • Tremors til hendene
 • muskelkontraksjoner
 • prikking på endene eller ansiktet
 • forvirring

L’Alcalosis kan også forårsake en reduksjon i fri fotball i kroppen, som kan påvirke helsen til beinene. Imidlertid drikker den vanligste årsaken til hypokalsemi ikke alkalisk vann, men har en ipoaktiv parathyroidkjertel.

Naturlig eller kunstig?

L’vann som er naturlig alkalisk forekommer når vannet passerer over steinene, for eksempel kildene, og samler mineraler, som øker dets alkaliske nivå.

Men mange mennesker som drikker alkalisk vann kjøper alkalisk vann som har blitt utsatt for en kjemisk prosess kalt elektrolyse.

Denne teknikken bruker et produkt som heter Ionizer for å øke pH i det normale vannet. Ionizers produsenter hevder at strømmen brukes til å skille molekylene i vannet; vann som er mer syre eller mer alkalisk. L’Syrevann blir deretter formidlet.

Noen leger og forskere sier imidlertid at disse utsagnene ikke støttes av et kvalitetssøk. Kvaliteten på den opprinnelige kildevannet, før ionisering, er grunnleggende for å sikre at forurensninger ikke er tilstede i # 8217; drikkevann.

Noen forskere anbefaler at du bruker omvendt osmose for å rense vannet tilstrekkelig før du kobler en alkalisk ionisator, som kan øke pH og legge til mineraler.

En studie publisert av Verdens Helseorganisasjon advarer mot drikkevannet med lavt mineralinnhold, som er opprettet av omvendt osmose, destillasjon og andre metoder (uten ytterligere mineralisering) med jevne mellomrom.

Hvor du tar det?

L’Alkalisk vann kan kjøpes i mange matbutikker eller naturlige matvarer. Det kan også bli funnet online.

Ionizers D’vann selges også i mange store butikker.

Du kan også lage en av deg hjemme. Selv om sitron- og filjuicer er syrer, inneholder mineraler som kan skape alkaliske biprodukter en gang fordøyd og metabolisert. Legg til et sprut av sitron eller kalk til et glass D’vann kan gjøre det mest alkaliske vannet mens kroppen vil det. L’å legge til pH-dråper eller natriumbikarbonat er en annen måte å gjøre det mest alkaliske vannet på.

Hvis vannet er tilstrekkelig filtrert for å fjerne forurensninger, ionisert og remineralisert eller kjøpt av en kvalitetskilde, er det ikke noe bevis som tyder på en begrensning av mengden av alkalisk vann som kan konsumeres daglig.

Det er trygt?

Problemet som mange helsepersonell har med alkalisk vann, er ikke dens sikkerhet, men heller indikasjonene på helse som er laget i denne forbindelse.

Det er ikke tilstrekkelig vitenskapelig bevis for å støtte alkalisk vann som en behandling for helsetilstand. Medisinske eksperter advarer fra å tro på alle markedsføringserklæringer.

Drikke naturlig alkalisk vann er generelt ansett som trygt, siden det inneholder naturlige mineraler.

Imidlertid bør du være oppmerksom på det kunstige alkaliske vannet, som sannsynligvis inneholder mindre gode mineraler enn den høye pH vil gjerne tro og kan inneholde forurensninger. Vær også oppmerksom på at å drikke for mye alkalisk vann kan forlate deg mangler i mineraler.