Alitose (halitose): Årsaker, symptomer og diagnose

L’pust lukt treffer alle på et bestemt tidspunkt. L’Alitose er også kjent som halitose eller oral fetor. L’lukt kan komme fra munn, tenner eller som følge av et helseproblem nedenfor. L’dårlig ånde lukt kan være et midlertidig problem eller en kronisk tilstand. Ifølge L’American Dental Association hadde minst 50% av voksne halitose i løpet av livet.

Hva er symptomene på pusten av pusten?

I tillegg til en dårlig lukt i munnen, kan du også legge merke til en dårlig smak i munnen. Hvis smaken skyldes en underliggende tilstand og ikke partikler av fanget mat, kan det ikke forsvinne selv om du vasker tennene og bruker munnvannet.

Hva forårsaker eller # 8217; # 8217; pusten?

Dårlig tannhygiene

Bakteriene bryter matpartiklene fanget i tennene eller i munnen. Kombinasjonen av bakterier og nedbrytningsmat i munnen produserer en ubehagelig lukt. Børste og pass flossen fjerner regelmessig maten fanget før du dekomponerer.

Børsting også fjerner plakk, en klebrig substans som akkumuleres på tenner og forårsaker lukten. L’plakkakkumulering kan forårsake karies og periodontale sykdommer. Også l’alitosis kan være et problem hvis du har en protese og ikke rengjør hver kveld.

Forti mat og drikke

Når du spiser løk, hvitløk eller andre matvarer med sterke lukt, absorberer magen oljer fra mat under fordøyelsen. Disse oljene går inn i blodet og når lungene. Dette gir en lukt som andre kan legge merke til i pusten din i opptil 72 timer. Drikk drinker med sterke lukt, som kaffe, kan også bidra til halitosen.

røyk

Røyking sigaretter eller sigarer forårsaker en dårlig lukt og tørker munnen, som kan forverre pusten av pusten.

Tørr i munnen

Den tørre munnen kan også oppstå hvis du ikke lager nok spytt. Saliva bidrar til å holde munnen ren og redusere lukten. Tørking av kjeftene kan være et problem hvis du har en tilstand av spyttkjertlene, sove med munnen din åpen eller ta visse stoffer, inkludert de som arbeider med urinhypertensjonen og betingelsene.

Tannkjøttsykdom

Periodontal sykdom oppstår når tennplakkene ikke straks fjernes. Over tid har plakkene herdes i tartar. Du kan ikke fjerne børste-tartaren og kan irritere tannkjøttet. Tartar kan forårsake dannelse av lommer eller små åpninger i # 8217; området mellom tennene og tannkjøttet. Mat, bakterier og tannplakk kan akkumulere i lommene, noe som forårsaker en sterk lukt.

Brystforhold, munn eller hals

L’dårlig ånde lukt kan utvikle seg hvis du har:

  • A’sinusinfeksjon
  • postnasal drenering
  • kronisk bronkitt
  • A’infeksjon i øvre eller nedre luftveiene

Tonsils beregninger kan også være en kilde til halitose fordi bakterier har en tendens til å samle på steiner.

Sykdommer

L’Uvanlig lukt av pusten kan være et symptom på noen sykdommer, inkludert nyresykdom, diabetes og gastroøsofageal refleksforstyrrelser (GERD). Gerd er en relativt vanlig årsak til halitose. I tilfelle av nyre- eller hepatisk insuffisiens eller diabetes, kan pusten ha en lukt av fisk. Når diabetes ikke er under kontroll, kan pusten din ha en fruktig lukt.

Hvordan diagnostiseres L’Lukt Dell ‘# 8217;?

Tannlegen din vil snuse pusten din og stille deg spørsmål om problemet ditt. De kan råde deg til å gjøre en avtale om morgenen, før du vasker tennene dine. Du kan forvente å svare på spørsmål om frekvensen som du tar tennene dine og floss, hvilken type mat du spiser og eventuelle allergier eller sykdommer du måtte ha. Fortell legen din hvor ofte russere, hvilke stoffer tar og når problemet begynte.

Legen vil snuse munnen, nesen og språket for å diagnostisere problemet ditt. De vil forsøke å bestemme kilden til eller # 8217;. Hvis lukten ikke ser ut til å komme fra tenner eller munn, vil tannlegen din anbefale deg å besøke din familie lege for å utelukke en underliggende sykdom eller tilstand.

Hva er behandlingsalternativene for å puste lukten?

Hvis pusten lukten skyldes en plaketakkumulering, kan en tannrengjøring løse problemet. Ved periodontal sykdom kan det være behov for en dyp tannrengjøring. Også behandlingen av underliggende medisinske problemer, som en sinusinfeksjon eller en nyresykdom, kan bidra til å forbedre pustenes pust. Tannlegen din kan råde deg til å bruke et kunstig spyttprodukt og drikke rikelig med vann hvis du tørker av Fauci forårsaker ditt luktproblem.

Hvordan kan jeg forhindre pusten lukt?

Du bør vaske tennene dine to eller flere ganger om dagen. Bruk tanntråd hver dag, og sørg for at du går inn i alle tennene dine. Bruk en antimikrobiell munnvann hver dag for å drepe bakterier. Også børste tungen med en tannbørste eller en skrape kan bidra til å fjerne bakterier.

Å holde seg hydrert kan ofte bidra til å eliminere eller forhindre pustenhet. Drikk vann for å vaske bort matpartikler og hold munnen fuktig. Slutte å røyke hvis du røyker kan også bidra til å holde munnen fuktig og luktfri.

Det er flere rutiner som kan forhindre pusten lukt. Rengjør daglige dentalproteser, paragliding og inneslutningsenheter. Erstatt din gamle tannbørste med en ny hver tredje måned og planlegger en tannrengjøring og en eksamen hvert halvår.