Alder i høyrisiko Graviditet: Over 35 år

Del på Pinterest

I dag forsinker flere kvinner barsel for å få en’utdanning eller ta en karriere. Men på noen tidspunkt spørsmål om organiske klokker og på når de begynner å tikke.

Når du venter på å bli gravid til midten av 30 år eller senere, betyr det ikke automatisk problemer. Men det er noen ting å vurdere. Noen risikoer blir mer uttalt med kvinnenes aldring.

Her er hva du bør vite om å bli gravid etter 35 år.

Du kan ha større problemer med å bli gravid

En kvinne er født med et visst antall egg. Innen 30 og 40 år vil disse eggene bli redusert både i kvantitet og i kvalitet. Det er også sant at egget til en yngre kvinne er lettere befruktet. Hvis du er ca 30 år gammel og du ikke har tenkt etter seks måneders forsøk, snakk med legen din.

Du har større sjanse til å bære multipler

Oddsen for å ha tvillinger eller tredjedeler øker som en kvinne i alderen. Hvis du bruker fruktbarhetsbehandlinger for å bli gravid, øker muligheten for å oppfylle flere øker enda mer. Bære mer enn ett barn om gangen kan føre til komplikasjoner, inkludert:

  • for tidlig fødsel
  • preeklampsi
  • Vekstproblemer
  • Svangerskapsdiabetes

Flere komplikasjoner av graviditet kan forekomme

Gestasjonsdiabetes blir mer vanlig med alderen. Det betyr at du må følge et strengt kosthold for å kontrollere blodsukkeret. Et stoff kan også være nødvendig. Hvis svangerskapsdiabetes ikke behandles, kan det påvirke barnets vekst og utvikling.

Selv L’hypertensjon, eller hypertensjon, er mer vanlig under graviditet hos eldre kvinner. Denne tilstanden krever overvåking. Det kan også be om narkotika.

Barnet ditt kunne bli født for tidlig og ha en byrdefeil underordnet

Et barn født før 37 uker betraktes som for tidlig. Premature barn er mer sannsynlig å ha helseproblemer.

Caesarean levering kan være nødvendig

Når du er en eldre mor, risikoen for komplikasjoner som kan rettferdiggjøre en keiserseng øker. Disse komplikasjonene kan inneholde tidligere placenta. Dette er når placenta blokkerer livmorhalsen.

Barnet ditt har større risiko for noen fødselsskader

Kromosomale anomalier, som ned syndrom, blir mer sannsynlig hos barn født av eldre mødre. Kardial misdannelse er en annen risiko.

Du har flere muligheter for spontan abort og natimortalitet

Aldring, sjansene for avbrudd av graviditeten øker.

Tips for å holde seg i god helse under en høyrisiko graviditet

Ikke C’Det er måte å garantere en sunn graviditet og barn. Men ta vare på deg selv før graviditet og ta vare på barnet ditt under graviditeten er grunnleggende, uansett alder. Her er noen forslag til å huske på.

Fikse en avtale for graviditet

Før du tenker, fikser du en avtale med legen din for å diskutere din livsstil og helsen din. Dette er tiden du kan heve alle bekymringene du måtte ha, be om forslag til å forbedre oppfatningen din sjanser og få tilbakemelding om livsstilsendringer.

Ta del i alle prenatale avtaler

Under graviditet, program og deltar i vanlige prenatale besøk. Disse avtalene er viktige for å overvåke helsen din og barnet ditt. Det er også en’mulighet til å diskutere enhver tvil du måtte ha med fremdriften av graviditet.

Opprettholde et sunt kosthold

Et daglig prenatal vitamin er viktig. Under graviditeten trenger du folsyre, vitamin D, kalsium og andre ekstra næringsstoffer. Selv ditt daglige kosthold er viktig. Drikk mye vann og prøv å spise sunne matvarer som frukt og grønnsaker.

Fortsetter å trene

Det er viktig å forbli aktiv under graviditeten. A’vanlig fysisk aktivitet kan holde energinivået høyt og forbedre din generelle helse. Det kan også legge til rette for arbeidskraft og fødsel og hjelpe deg med å gjenopprette raskere etter fødselen.

Pass på at du får legen din godkjenning før du starter et nytt treningsprogram, og du får også det grønne lyset for å fortsette ditt nåværende program. Du må kanskje endre noen aktiviteter.

Unngå unødvendige risikoer

Du bør gi opp alkohol, tobakk og narkotika under graviditet. Hvis du tar andre stoffer eller kosttilskudd, kan du først se legen din.

Prenatal test for en høyrisiko graviditet

Risikoen for fødselsskader er større når du er en eldre mor. Legen vil trolig anbefale Prenatal Tests. Flere tester er tilgjengelige, inkludert maternal blodscreening og føtal DNA-screening uten celler.

Under disse testene blir blodet ditt utsatt for screening for å avgjøre om barnet ditt er i fare for visse anomalier. Disse testene tilbyr ikke endelige svar, men hvis de viser en økning i risiko, kan du velge en diagnostisk test. L’Amniocentese og tilbaketrekningen av Corial Villi vil gi informasjon om barnets kromosomer.

C’er en liten risiko for spontan abort assosiert med disse testene. Snakk med legen din for mer informasjon.

Kommende trinn

Hvis du er gravid eller du er klar til å bli gravid mellom halvparten og slutten av årene, er det viktig å være oppmerksom på risikoen. Gjør det du trenger for å holde din beste måte å ta vare på ditt fremtidige barn.

Del på Pinterest