Akutt skyte smerte til beinet som går og kommer: årsaker og behandling

Del på Pinterest

Legene kaller smerte i bena som går og er intermitterende claudication.

Det er flere mulige årsaker til intermitterende claudication, hvorav de fleste skyldes den endrede blodstrømmen. Imidlertid kan årsaken skyldes noe alt «8217; # 8217; arterie eller noe utenfor det.

Selv om smerte sjelden er en medisinsk nødsituasjon, bør du konsultere en lege umiddelbart hvis smerten er seriøs eller hvis du tror du ikke har benet ditt.

Fortsett å lese for å lære om potensielle årsaker og behandling av intermitterende smerte i bena.

Potensielle årsaker til intermitterende smerte med bena

Følgende er noen mulige årsaker til akutt og lachinating smerte som går og kommer.

Sykdom i’perifere arterie

Sykdommen i’perifer arterie (pute) er en Vanlig årsak til intermittent ben smerte. Tilstanden skyldes aterosklerose eller innsnevring av arteriene. Selv om denne tilstanden kan påvirke kroppen din hvor som helst, kan det påvirke benet eller bena.

Som du føler hvor akutt smerte manifesteres og lanserer til beina som blir verre når trappene stiger eller går. Andre symptomer inkluderer nummenhet, smerte eller følelse av tyngde til benmuskler. Smerte forsvinner vanligvis når man hviler. Smerte kan manifestere seg overalt i bena, inkludert lår, skinker, kalver eller føtter. Du kan også legge merke til å ha sår eller sår som sakte helbrede, et ben som føles kaldere til berøring enn den andre eller neglene på føttene som blir langsommere på et ben sammenlignet med # 8217;.

Diabetisk nevropati

Diabetisk nevropati kan forårsake akutt og lancing smerte eller ben på grunn av kronisk skade på grunn av diabetes.

Hvordan du føler hvor brennende eller lakende smerte manifesteres og kommer og vanligvis ikke er relatert til aktiviteten. Diabetisk nevropati kan forårsake ben og fotsmerter. Hvis du er den, er det viktig å regelmessig sjekke føttene dine for sår fordi diabetisk nevropati kan påvirke evnen til å oppleve når du har en skade.

Compartmental stress compartmental syndrom

Kompartment Kronisk innsats syndrom er en vanlig lidelse i 30 prosent av idrettsutøvere med bein smerte.

Idrettsutøvere som praktiserer repeterende aktiviteter, som sykling, løping eller svømming, kan utvikle kronisk compartmental syndrom.

Hvordan det føles hvor smerte på grunn av den fysiske øvelsen som vanligvis forsvinner når en person slutter å gjøre trening. Du kan også ha nummenhet, problemer med å flytte foten din eller se musklene dine hovne med bevegelse. Forsiden av den nedre delen av bena eller kalvemuskulaturen er vanligvis de interesserte stillingene.

Cystisk tilordnet sykdom

Cystisk tilordnet sykdom er en sjelden sykdom som påvirker arteriene (og noen ganger venene) på benet eller bena.

De fleste som har denne tilstanden har smerte i bena som går og kommer uten risikofaktorer for PVD eller pute, for eksempel:

 • diabetes
 • overvektige
 • røyk

Tilstanden forårsaker dannelsen av en cyste i benet som kan trykke på arteriene i bena, som påvirker blodstrømmen.

Hvordan du føler hvor akutt og lachinating smerte kommer og kommer og kommer. De er ikke alltid knyttet til aktiviteten. De fleste cystiske eventyret sykdommer forekommer i det Poplitea Arteria På bunnen av benet. Det er imidlertid mulig at en person kan utvikle tilstanden når som helst i benet.

Fangst av’Poplitea arterie

Compartment kronisk innsats syndrom har mange symptomer til felles med fangst av poplitea arterien. Dette gjør det vanskelig å forstå forskjellen mellom de to forholdene.

Hvordan det føles hvor smerte, kramper og spenningssensasjoner manifesteres. Tilstanden er svært sjelden og streik mindre dell’1-3.5% av pasientene klager smerte med relaterte ben til aktiviteten. L’Fot nummenhet er mer sannsynlig å indikere fangst av poplitea arterien med hensyn til compartmental syndrom fra kronisk innsats. Til kalven, og forårsaker vanligvis maksimal ubehag på baksiden av benet.

Behandle bensmerten hjemme

Nedenfor er noen måter som kan hjelpe deg med å behandle smerte i de intermitterende benene hjemme:

 • Tog. Selv om øvelsen kan bidra til noen bensmerter, bidro treningsøkter minst to ganger i uken redusere smerte for å gå og øke avstanden som en person kan reise, ifølge en 2017 å gjennomgå.
 • Slutt å røyke. Hvis du røyker, anbefaler vi deg å stoppe. Røyking er en viktig risikofaktor for akutt smerte når du går. Røyking kan føre til endringer i blodårene og lette blodkoagulasjonen, som kan bidra til bein smerte.
 • Følg et sunt kosthold for hjertet ditt. Å velge et sunt kosthold for hjertet ditt kan hjelpe deg med å holde vekten og blodsukkernivået. Dette kan bidra til å redusere noen av risikofaktorene som kan føre til pute.
 • Kryss-trening. Hvis bensmerter skyldes overdreven bruk på grunn av den fysiske aktiviteten, må du teste en ny mindre repeterende aktivitet på ben og føtter, hvordan du tar aerob eller svømmetur.

Holde en sunn vekt og ta vare på kroppen din, kan bidra til å redusere akutte og lakende smerter når det er mulig.

Når skal du se en lege

Kontakt lege umiddelbart hvis du manifesterer følgende symptomer relatert til benpine:

 • Mangel på pulser i ankelen eller i den øvre delen av foten
 • Ben som føles veldig kaldt til berøring
 • ben som begynner å vises blå eller misfarget
 • sterk ben smerte som ikke forbedrer seg med hvile

Disse symptomene kan indikere at blodstrømmen er alvorlig kompromittert og en nødintervensjon kan være nødvendig. Hvis du ignorerer disse symptomene, kan du miste fingrene eller benet på grunn av mangel på blodstrøm.

Du bør snakke med en lege hvis du lider av kronisk ben smerte, selv om den forsvinner når du hviler.

En lege kan evaluere sirkulasjonen og de mulige årsakene underliggende. Behandle ben smerte er viktig for å redusere muligheten for at aktiviteten din er negativt påvirket.

En lege kan anbefale narkotika

En lege må kanskje foreskrive medisiner for å redusere sannsynligheten for at nye blodpropper dannes som vil videre påvirke blodstrømmen. Eksempler er anti-gips medisiner, for eksempel L’aspirin eller klopidogrel (Plavix).

De kan også foreskrive medisiner for å redusere benpine når de går, som Pentosfillina eller Cilostazolo.

Alvorlig kompromittert blodstrøm kan kreve kirurgi

Hvis en person har alvorlig kompromittert blodstrømmen til bena eller narkotika, hjelper ikke en lege, en lege kan anbefale kirurgi for å gjenopprette blodstrømmen.

Eksempler er angioplastikk, som inkluderer innsetting av en liten ballong for å åpne arterien, eller en venøs bypassoperasjon. Indikasjonene for kirurgi er vanligvis avhengig av den underliggende årsaken.

Ta bort

Akutt og intermittent ben smerte kan begrense aktivitetsnivået. Smerten som ikke er korrelert med en skade, eller som ikke forårsaker et konstant smerte, kan ofte behandles hjemme med noen endringer i livsstilen.

Men hvis smerten blir alvorlig, eller du har symptomer på dårlig sirkulasjon, kontakt lege umiddelbart. En lege kan diagnostisere årsaken til smerte og anbefale behandlingsalternativer.