Akutt hals smerte under svelging på den ene siden: årsaker, behandling

Du har noen gang svelget og hørt en akutt smerte på den ene siden av halsen? Dette kan oppstå av mange grunner.

Noe kan påvirke en side av kroppen din, som en abscess eller en del av den hovne kroppen.

Eller smerten på den ene siden av halsen kan skyldes kroppsstilling. Hvis du sover på den ene siden av kroppen, kan du høre symptomene på den siden mer akutt når du våkner.

Fortsett å lese for å finne ut hva du kan forårsake akutt smerte på den ene siden av halsen når du svelger, sammen med behandlingsalternativene og når du skal se en lege.

Mulige årsaker til smerte på den ene siden av halsen under svelging

Halsen inkluderer forskjellige deler av kroppen fra mandlene alle’esophagus. L’Handling av svelging finner sted i tre forskjellige faser, i:

 • munn
 • Larogle og Epiglottide
 • esophagus
 • Unilateral smerte under svelging kan forekomme i eller i nærheten av noen av disse kroppsdelene. Her er noen forhold (både vanlige og uvanlige) som kan forårsake ubehag:

  Mulige årsaker til smerte på den ene siden av halsen under vanlig eller uvanlig svelgingAcid reflux eller laryngoFaringeee refluxfellesnasal dryppfellesSvelgede lymfeknuterfelleslaryngittfellestonsillittfelleskreftfellesFravær eller treffsjeldenEpiglottittsjeldenGlossofaringeea NeuralgiasjeldenMunnkreft, Strupekreft, esophageal kreftsjelden

  Gastrointestinal reflux acid reflux (GERD) eller laryngoFaringe reflux (tilbakeløp av luftveien)

  Reflux kan forårsake mer enn en fordøyelsesbesvær. Det kan forårsake en brennende følelse eller hals smerte og til og med en irriterende postnasal drypp. Smerte alle’øre kan også oppstå på grunn av tilbakeløp.

  Reflux er A felles tilstand som sjelden kan forekomme eller oftere, avhengig av flere faktorer, inkludert:

  • Din anatomi
  • livsstil
  • dietten

  Nasal drypp

  Vår kropp behandlet slim og spytt som en klokke, men det kan være grunner nasal drypp øker eller blir tydelig, noe som fører til en smertefull svelging.

  Reflux, virus, allergier og til og med noen matvarer kan forårsake smerte eller hevelse i halsen og muligens øke i mucus og spyttproduksjon. Dette kan føre deg til å prøve smerte under svelging.

  utvidelse av lymfeknuter

  Du har mange lymfeknuter i hodet og nakken. Hvis du svulmer, kan du prøve ubehag i svelging.

  Svelgede lymfeknuter kan oppstå hvis du har et virus eller en bakteriell infeksjon, eller til og med en dental abscess eller en «8217, annen helsetilstand som kompromitterer immunforsvaret.

  laryngitt

  Spenningen i vokalstrengene er kjent som laringitt. Du kan virke hoard og prøve halsen irriterende.

  Du kan være utsatt for laryngitt hvis du har et virus eller en bakteriell infeksjon eller bruk av stemmen din, blant andre årsaker.

  Tonsillitt

  Dine mandler kan bli smittet, forårsaker smerte under svelging. Barn og tenåringer har ofte tonsillitt. De ingrossed lymfeknuter kan også forekomme med tonsillitt.

  Du kan ha tonsillitt på grunn av et virus eller en [8217; bakteriell infeksjon.

  Kreft

  Smerter under svelging kan skyldes munnirritasjonen forårsaket av et magesår. Dette er sår som vises overalt i munnen din i en uke eller enda lenger.

  Du kan eksperimentere med en på grunn av kostholdet ditt, traumer til munnen, stress eller bakterier, blant annet årsaker.

  Fravær eller treff

  En dårlig tannhelse kan forårsake smerte i svelging.

  Ignorere hulrom kan forårsake abscess. Abscesser kan forårsake nakkesmerter, kjeve og alle øre og forårsake svelging av problemer. Du kan kanskje bare høre disse symptomene på siden av den infiserte tannen.

  Tennene til den berørte dommen kan påvirke kjeften. De kan også føre til en cyste spredning på den ene siden av munnen. Dette kan forstyrre svelging.

  Dommens tenner gjennomgår en innvirkning når de ikke kan vokse som et normalt sett med molarer. I stedet forblir de under overflaten av tannkjøttet.

  Hvis du ikke har en’dental forsikring, klikk her For å finne ressurser for lavpris tannpleie i ditt område.

  Epiglottitt

  L’Epiglottitt kan forårsake hals smerte og vanskeligheter med å svelge. Krever umiddelbar medisinsk behandling.

  Denne tilstanden oppstår når gorge klaffen er skadet av et traumer, en infeksjon og en infeksjon og en lungeluft og grenser lungeluften.

  Du kan også ha symptomer som:

  • feberen
  • Akutte lyder når du puster
  • vokale endringer

  Glossofaringeea Neuralgia

  Smerten på den ene siden av halsen etter svelging kan være et resultat av smerte i nerver på grunn av den glansofaringeea neuralgia. Denne tilstanden kan forekomme på den ene siden i ørene, på baksiden av tungen, i mandlene eller i kjeven.

  Dette er en sjelden tilstand som kan forårsake slående og alvorlige smerterangrep. Du kan ha mange av disse angrepene i dager og uker. Svelging kan utløse smerten.

  Munnkreft, hals eller alt’esophagus

  Disse typer kreft kan forårsake smerte under svelging. Du kan ha dårlig D’ører eller en knutepunkt rundt nakken din hvis du har en halskreft som forårsaker ensidig smerte.

  Munnkreft kan forårsake smertefull svelging og kjeve smerte og sår eller knuter i munnen.

  Esophageal cancer kan føre til smertefull svelging og refluks.

  Behandlingsalternativer

  Dette symptomet kan skyldes forskjellige forhold, alt som krever forskjellige behandlinger:

  • Reflux. Betingelsene knyttet til tilbakeløp kan behandles med benk med narkotika for å redusere syren i magen, samt endringer i kosthold og livsstil.
  • Nasal drypp. Postnasal drypp kan be om forskjellige behandlinger avhengig av årsaken. Hold hydratisert kan hjelpe så vel som å ta antiallergiske eller decongestantiske stoffer.
  • Svelgede lymfeknuter. De svelgede lymfeknuter kan gå bort mens kroppen din kjemper med et virus og en infeksjon på 8217, eller du kan trenge reseptbelagte legemidler. Påfør en varm pakke eller ta en benk analgetisk for å redusere smertefulle symptomer.
  • Laryngitt. Laringite kunne gå bort alene, men det kan kreve narkotika som antibiotika eller steroider. Det kan være nyttig å holde den våte halsen med en luftfukter eller drikkevann.
  • Tonsillitt. Tonsillitt kan bli lenished av gurgling med saltet vann, ved hjelp av en luftfukter og ta benk-øverste smertestillende midler. Du kan trenge antibiotika hvis årsaken er bakteriell.
  • Fravær eller treff. De abscess tennene må behandles av en tannlege og kan forårsake en rotkanal. Tannlegen din kunne råde deg til å kirurgisk fjerne tennene til den berørte dommen.
  • Kreft. Sårene sårene går vanligvis vekk fra solen, men du kan finne lettelse med skyllene i munnen og med aktuelle eller muntlige stoffer.
  • Epiglottitt. Behandling av epiglottitten vil fokusere på luftveiens åpning og behandling av eventuelle infeksjoner med antibiotika.
  • Glossofaringeea Neuralgia. Glossofaringeea Neuralgia kan behandles med reseptbelagte legemidler, en nervøs blokk eller til og med kirurgi.
  • Munnkreft, hals eller alt’esophagus. Kreftbehandling kan inkludere kirurgi, narkotika, kjemoterapi og stråling.

  Når skal du se en lege

  Du bør alltid se etter en lege hvis du manifesterer potensielt dødelige symptomer som:

  • respiratoriske vanskeligheter
  • Vanskelighetsgrad å svelge
  • besvimelse (svimmelhet)
  • Høy feber, som er når et barn eller en voksen har en temperatur som overstiger 100.4 ° F (38 ° C)

  Kontakt lege for mindre alvorlige symptomer hvis de ikke løser seg over tid, eller hvis de blir verre. Å ignorere symptomer kan føre til større helseproblemer, så ikke forsink diagnosen.

  En lege må:

  • Diskutere symptomene dine
  • Utfør en fysisk undersøkelse
  • Bestil alle tester som trengs for å diagnostisere tilstand

  L & # 8217;

  Ulike forhold kan bidra til smerten på den ene siden av halsen under svelging.

  Vurder andre symptomer for å avgjøre hva som kan forårsake ubehag i svelging. Noen forhold kan kreve umiddelbar medisinsk behandling, mens andre kan behandles med hjemmemedisiner og hvile.

  Snakk med en lege hvis du er i tvil om symptomene dine.