Akutt abdominal smerte går og kommer: årsaker og behandling

Beskrivelse

Den akutte og lachinere i magen som går og er kan disorienterende og til og med skremmende. En dyp indre smerte ALLE’Abdomen kan indikere et helseproblem.

Mens i noen tilfeller kan en sterk magesmerter bringes tilbake fordøyelsesbesvær, de fleste tilfeller av akutt smerte i deg mageregionen krever diagnose av en helsepersonell og rettidig behandling.

Det er viktig å holde styr på andre symptomer, som kvalme, oppkast, svimmelhet eller forvirring.

Denne artikkelen vil håndtere noen av årsakene til akutt smerte i magen og vil diskutere andre symptomer som kan gi deg en «8217 indikasjon på hva årsaken.

Hvis lakende smerter i mageområdet plutselig starter og ikke avbryter innen 2 timer, kontakt legen din eller gå direkte til beredskapsrommet.

Årsaker og behandling for akutt og inkonsekvent magesmerter

Det er mange mulige årsaker til akutt magesmerter. Noen årsaker er mer alvorlige enn andre.

Blindtarmitt

Blindtarmitt er en’betennelse i deg blindtarm, et rørorgan. L’Appendisitt kan gjenkjennes av akutt smerte som forårsaker i Nederst til høyre på’Abdomen. Kvalme, oppkast og hevelse er andre vanlige symptomer.

L’Appendisitt blir vanligvis behandlet av Kirurgisk fjerning av’Tillegg.

Gallestein

Gallestein De er objekter som ligner på steiner som kan danne seg i galleblæren eller i gallen leger. Disse steinene består av kolesterol eller bilirubin.

Når galleberegninger blokkerer en kanal i galleblæren, forårsaker de en intens smerte til # 8217; Abdomen. Smerten kommer fra … Flammasjon av galleblæren, som kalles cholecystitis.

Andre cholecystitis symptomer inkluderer:

 • svette
 • Han retched
 • feber
 • Gulaktig farge på huden eller øynene

Hvis galleberegninger forårsaker symptomer, må du kanskje behandle dem med narkotika eller Laparoskopisk kirurgi Oppløs eller fjern steinene. Noen ganger er det nødvendig å fjerne hele galleblæren.

Ovariecyster

Ovariecyster De er lommer fulle av væske som finnes i eggstokkene. De kan danne deg selv under eggløsning.

Hvis de blir store nok, kan ovariecyster forårsake intens smerte i # 8217; underlivet, konsentrert på kroppssiden der cysten er plassert. Hevelse, hevelse og trykk i området kan også forekomme i området.

Ovariecyster går noen ganger vekk fra solen, men noen ganger må de kirurgisk fjernes.

Irritable Colon Syndrome

Sykdommer i’irritabel tarm er forholdene i fordøyelseskanalen som forårsaker mild eller alvorlig smerte før en tarmbevegelse.

Hvis du har Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS), Du vil legge merke til modeller i magesmerter som vises konstant etter å ha spist visse ting eller i enkelte øyeblikk av dagen.

Andre symptomer inkluderer:

 • opphovning
 • Gassiness
 • Muco i intestinal bevegelse
 • diaré

Behandling for IBS inkluderer:

Urinveisinfeksjon

TIL Urinveisinfeksjon (UTI) er oftere A’Blæreinfeksjon.

Imidlertid kan en hvilken som helst del av urinveiene bli smittet, inkludert urinrør og # 8217; nyrer. I tillegg til magesmerter forårsaker en IVU også en brennende følelse under vannlating og et hyppig ønske om å urinere.

IVUS behandles vanligvis med antibiotika.

Fordøyelsesbesvær og gass

L’fordøyelsesbesvær er en Felles sett med symptomer Du kan prøve etter å ha spist. Spis for fort, nyt alkohol og fettstoffer og spising mens du føler meg i # 8217; Angst kan forårsake fordøyelsesbesvær.

Gassen, som er luft fanget i fordøyelseskanalen, er resultatet av fordøyelsen av maten av kroppen. Noen ganger kan gass og fordøyelsesbesvær forårsake akutt smerte i den øvre delen av Abdomen eller # 8217; lavere tarm. Denne smerten løser vanligvis alene etter å ha en tarmbevegelse.

Fordøyelsesbesvær og gassformet smerte kan behandles med benk-top-stoffer antacids.

Du kan kjøpe online antacids.

gastroenteritt

gastroenteritt er Også kalt & # 8220; intestinal påvirkning & # 8221; & # 8211; Selv om det ikke er forårsaket av et influensavirus.

Gastroenteritt er A’infeksjon i # 8217; tarmene som forårsaker:

 • diaré
 • Han retched
 • Sterke magesmerter

Symptomene på Perce 8217; mage påvirkning er irriterende, men regnes ikke som en nødsituasjon, med mindre det blir ekstremt dehydrert.

Hvile og hydrering er førstegangsbehandlinger for gastroenteritt.

Peptiche sår

TIL Peptisk sår Det er en pest i mageforingen. Det kan skyldes # 8217; langsiktig bruk av ibuprofen eller A’infeksjon Helicobacter pylori bakterie.

Peptiske sår forårsaker døve og brennende magesmerter. A’Peptidsår må diagnostiseres og behandles slik at det kan helbrede, men det meste er ikke en medisinsk nødsituasjon.

Peptiske sår blir vanligvis behandlet med Protoniske pumpehemmere eller antibiotika, avhengig av deres årsak.

Laktoseintoleranse og matallergi

Spis noe som du er allergisk eller følsom kan forårsake akutt smerte ALL’Abdomen mens kroppen din sliter med å fordøye den. Noen ganger oppstår gass og fordøyelsesbesvær hvis du spiser mat med kroppen din & # 8220; det er ikke D’Avtale & # 8221;.

Med mindre du har matallergi som setter deg i fare anafylaksi, Magesmerter fra matallergi eller følsomhet er ikke en nødsituasjon. Du kan også legge merke til hevelse eller diaré på grunn av matforbruk som kroppen din ikke kan fordøye seg riktig.

Hvis du har en Laktoseallergi, Snakk med legen din om erstatnings enzympiller som hadde råd til å konsumere meieri ubehagelig.

Ekstrauterin graviditet

Mellom 1 og 2 prosent graviditeter jeg er Ektopiske graviditeter, Ifølge en gjennomgang av 2011 publisert i BMJs seksuelle og reproduktive helsemagasin.

Et egg som er implantert i egglederøret i stedet for livmor i # 8217; livmoren kan ikke støtte en begrepet graviditet. Hvis ikke adressert, kan denne typen graviditet være farlig for livet.

En sterk smerte i # 8217; underlivet, så vel som noen vaginal blødning, kan indikere en ekstrauterin graviditet. Narkotika for fruktbarhet og røyk øker risikoen for denne typen graviditet. Noen ganger opplever diaré og oppkast også.

Ektopiske graviditeter må behandles med narkotika og kirurgi for å redde fallopulasjonsrøret og bevare fruktbarheten. Symptomene på denne tilstanden ligner på en normal graviditet i sine tidlige stadier.

Snakk med legen din dersom du har grunn til å mistenke denne tilstanden.

Smerte alle’eggløsning

Det er ikke sjeldent at kvinner har magesmerter i perioden med eggløsning.

Før egget blir egget droppet, ovaia kan føle deg og # 8220; langstrakt & # 8221; Like før de blir løslatt, noe som forårsaker litt og # 8216; i # 8217; underlivet. Denne typen smerte kan virke intens, men bør ikke vare mer enn noen få timer.

For øyeblikket er det ingen behandlinger for eggløsning smerte, Men orale prevensjonsmidler kan redusere alvorlighetsgraden.

Matforgiftning

Matforgiftning oppstår når bakteriene i maten du spiser infiserer fordøyelseskanalen og forårsaker diaré, kvalme og akutt smerte i magen.

L’matforgiftning er akutt, noe som betyr at det starter raskt og vanligvis ikke varer lenge. Hvis du blir dehydrert eller hvis matforgiftningen skyldes noen farlige bakteriestammer, kan matforgiftningen bli en nødsituasjon.

Når du skal se en helsepersonell

Det er noen tilfeller hvor magesmerter umiddelbart skal adresseres av en helsepersonell.

Ring 911 eller lokalt nødnummer eller gå til beredskapsrommet hvis en av følgende forhold oppstår:

 • Magesmerter under graviditet
 • Vedvarende og akutt magesmerter som varer i mer enn 6 timer
 • Plutselig magesmerter begynner etter å ha spist
 • avføring
 • abdominal hevelse
 • gul skinn

Hvordan årsakene til magesmerter er diagnostisert

Hvis du har sterk magesmerter, og du trenger medisinsk behandling, vil legen din sannsynligvis stille deg spørsmål om symptomene dine og arten av smerten din. Svarene dine vil hjelpe dem å forstå følgende trinn i testen og diagnosen.

Tester som kan utføres for å evaluere magesmerter inkluderer:

Ta bort

Årsakene til akutt magesmerter varierer i alvorlighetsgraden. Mens en bit & # 8216; av ubehag etter å ha spist eller en’sporadisk fordøyelsesbesvær skjer med oss ​​alle, bør dyp indre smerte ikke bli ignorert.

Vær oppmerksom på andre symptomer mens du overvåker magesmerter og kontakt legen din dersom du lider av sterk smerte.