Akupunktur: Hvordan fungerer det, fordeler og resultater for smerte

L’akupunktur virker skummelt, men det er bevis som kan hjelpe & # 8211; veldig

Hvis du er ny i helhetlig helbredelse som en type behandling, kan akupunkturen virke litt og # 8216; skremmende. Hvordan kan du trykke nålene i huden din, få deg til å føle deg bedre? Det gjør ikke vondt?

Vel, nei, det er ikke den åpenbare smertefulle prosedyren som du kanskje kan forestille deg, og vurderer at det har blitt studert og praktisert for over 2.500 år , Det ser ut til at akupunkturentusiaster kan være seriøst interessert i noe. Noen sverger på # 8217; akupunktur, med henvisning til det som en & # 8220; mirakel & # 8221; Å forbedre livskvaliteten fordi det sies å kunne behandle noe, fra depresjon og allergier mot morgenkamp og kramper.

Hvis du lytter til hengivne, høres den tornede behandlingen nesten som en fantastisk trykk, men det er? La oss ta en nærmere titt.

Det så «8217; er akupunkturen?

L’Akupunktur er en gammel tilnærming basert på kinesisk medisin for behandling av en rekke forhold ved å aktivere bestemte punkter på huden med nåler. Paul Kempisty, Autorisert Akupunctor med SM i tradisjonell orientalsk medisin, forklarer: Akupunktur er] en minimalt invasiv metode for å stimulere områder av hudoverflaten rik på nerver for å påvirke vev, kjertler, organer og de forskjellige Kroppsfunksjoner & # 8221;.

Hver akupunkturnål gir et lite sår i innføringsstedet, og selv om det er ganske mildt å forårsake lite eller ingen ubehag, er det et tilstrekkelig signal for å la kroppen få vite hvordan man skal svare & # 8221; sier Kempisty. Dette svaret innebærer stimulering av immunsystemet, fremme av sirkulasjon i # 8217; området, sårheling og smerte modulasjon & # 8221;. Moderne forskning på’akupunktur er hovedsakelig basert på denne teorien.

Hva er filosofien bak akupunkturen?

Kinesisk filosofi bak akupunkturen er litt & # 8216; mer komplisert, siden den gamle praksisen ikke er tradisjonelt basert på vitenskap og medisin. [8220; trodde at menneskekroppen ble fylt og animert av en usynlig livskraft kalt og # 8216; qi’(uttalt & # 8216;) og når Qi strømmet bra og gikk til alle de riktige stedene, så ville en person eksperimentere med god mental og fysisk helse. Når qi rullet feil (låst eller mangler), ville dette oversette til sykdoms «8220, sier Kempisty.

Begrepet QI er ikke utbredt: tenk som den naturlige indre driften av kroppen din. Noen ganger er du mer utsatt for sykdommen når du føler deg stresset eller engstelig. Når du er avslappet og sunn, reflekterer kroppen din det fysisk. Tross alt, ditt humør, psykisk helse og generell trivsel påvirker din fysiske helse. Derfor har akupunkturen som mål å hjelpe folk til å nå balansen, eller qi, og følgelig å gi lettelse til mange lidelser.

Hva gjør akupunkturen?

Du kan være interessert i akupunkturen for et sett med grunner & # 8211; For eksempel søkte jeg etter behandling for min kroniske hodepine og sinus trykk & # 8211; Fordi det er utallige forhold og symptomer som sies at 8217; akupunkturhjelp. Her er bare noen av de mange uttalelsene:

Noen studier foreslår selv at 8217; akupunktur kan hjelpe Kreftbehandling Og multippel sklerose, Men søket etter disse forholdene er begrenset og krever bredere studier for å bekrefte fordelene.

Begrensede tester for

 • kviser
 • magesmerter
 • kreft smerte
 • fedme
 • søvnløshet
 • infertilitet
 • diabetes
 • schizofreni
 • stiv nakke
 • Alkoholavhengighet

Selv om det ikke er noen bevis på at 8217; akupunktur er et mirakuløst panacea, ser det ut til at det har noen bevis som en nyttig behandling for personer som kan ha flere forhold og sykdommer. C’Det er en grunn som har eksistert i mer enn 2500 år og med forskningsvekst, vil også øke vår kunnskap om hva som fungerer og hva det gjør.

Inkorporere akupunktur i virkeligheten

For nå, hvis du har en tilstand som akupunkturen har en vitenskapelig støtte, her er hva du kan forvente fra en økt: En akupunktursesjon vil vare fra 60 til 90 minutter, selv om det meste av denne tiden kan bli brukt til å diskutere symptomene dine og dine bekymringer med din utøver uten nåler. Delen av den faktiske behandlingen av akupunkturen kan vare ca. 30 minutter, selv om du ikke nødvendigvis har nåler i huden så lenge!

Når det gjelder resultater, er det nesten umulig å si hva du kan forvente, siden alle reagerer og eksperimenterer med akupunkturet annerledes.

«Det er ikke noe universelt svar All’akupunktur. Noen føler seg avslappet og kan være litt & # 8216; sliten, andre føler seg fulle av energi og klar til alle «8220; forklarer Kempisty. Noen mennesker opplever umiddelbart forbedring og andre behandlinger kan være nødvendig før du legger merke til en positiv forandring.& # 8221;

Det vanligste svaret på akupunkturen, men?

& # 8220; Folk føler seg lykkelige og innhold og kempor. Det er vanskelig å uttrykke i ord, men det er en tydelig, balansert og harmonisk følelse av at 8217; akupunktur gir de fleste og er ganske enkelt hyggelig!& # 8221; Du kan også føle deg trøtt etter en behandling og se endringer i dine spisevaner, sove eller # 8217; tarmene, eller ikke gjennomgå noen endringer.

Hvordan finner jeg en akupunktør?

& # 8220; Hvis du kjenner noen som har hatt en «8217; positiv erfaring med en akupunktør, spør den personen en referanse eller en personlig introduksjon. Det er vanligvis den beste måten, som folk som tror så ofte ofte holder selskapet, sier Kempisty.

Pass på at du ser en autorisert akupunktør (de burde ha lacs etter navn). En autorisert akupunktør er pålagt å overvinne den nasjonale sertifiseringskommisjonens eksamen for akupunktur og østmedisin (NCCAOM) eller fullføre NCCOM-programmet på grunnleggende om Eastern Medicine, Dell’akupunktur og biomedisin. Noen sertifiseringsbehov er imidlertid forskjellig fra stat til stat: For eksempel har California sin egen lisenseksamen. Du kan også søke på nettet Sertifiserte akupunktører i ditt område.

Hvor mye er en akupunktør?

Kostnaden for en akupunktursesjon avhenger av hvor du bor og det faktum at profesjonell tar forsikring eller ikke. For eksempel, UC San Diego Center for tilleggsmedisin Lading $ 124 for sesjon, uten forsikring. Ifølge ThumbTack er et selskap som forbinder kunder til fagfolk, gjennomsnittlig kostnad for en akupunktør i San Francisco, California, $ 85 per økt. Den gjennomsnittlige kostnaden for en akupunktur på Austin, Texas og Saint Louis, i Missouri, varierer fra $ 60-85 til sesjon.

Hva å gjøre hvis det ikke er noen akupuncutorer i byen din

Du bør aldri prøve akupunkturen alene. Ikke bare kan symptomene dine forverres, Kempisty insisterer på og # 8220; Det ville ikke være en god måte å balansere qi-qi & # 8221;. I stedet anbefaler Kempisty & # 8220; Tai Chi, yoga og meditasjon [og læring] enkle automatiske teknikker for å fremme strømmen av energi i din aroma og i forskjellige deler av kroppen din & # 8221; hvis du er på utkikk etter måter å få Lignende fordeler hjemme. Trykket på disse punktene er kjent som akupressur.

Lisa Chan, Lac og sertifisert refleksolog, ga litt informasjon om hvilke punkter i kroppen din du kan massasje alene.

Hvis du opplever menstruasjonskramper, for eksempel, og hold ankelen i ankelen med tommelen, trener lite eller ingen trykk & # 8221;. Dette dekker poeng k 3, 4 og 5. Hvis du har problemer med å sove, gni «Yintang» -sirkelen, plassert mellom øyenbrynene, med klokken, og deretter mot klokken. For å lindre lumbal smerte, anbefaler Chan å trykke på & # 8220; du 26 & # 8221;, plassen mellom halvparten av nesen og overleppen.

Det mest populære trykkpunktet er & # 8221; (tarmen Crasso 4), og med en god grunn. Trykk på dette punktet, plassert på muskelen mellom tommelen og # 8217; indeksen, tar sikte på å lindre hodepine, tannpine, stress og ansikts smerte og nakke. Ikke trykk dette punktet hvis du er gravid, med mindre du er klar for arbeidskraft. I dette tilfellet kan det bidra til å fremkalle sammentrekninger.

Acopressure poeng

 • I tilfelle av menstruasjonskramper, masserer den indre ankelen med et lite trykk.
 • For søvnløshet, gni med urviseren, og sirkler deretter mot klokken på punktet mellom øyenbrynene.
 • For lumbal smerte, trykk mellomrommet mellom halvparten av nesen og overleppen.
 • For generell hodepine, prøv å sette trykk på muskelen mellom tommelen og # 8217; indeksen.

Hvis du ikke er sikker på hvordan eller hvor du skal begynne, må du konsultere en sertifisert refleksolog eller akupunktør. En profesjonell kan demonstrere hvor og hvordan man skal bruke presset riktig. L’Akupunktur er anerkjent som trygt og gunstig for mange forhold, men det er ikke et panacea for alt: du bør fortsatt ta medisiner. Men selv om det ikke kan eliminere symptomene, kan det fortsatt lindre dem. Så det kan være verdt å prøve, spesielt når det gjelder kronisk smerte.

Hvis du fortsatt er skeptisk, snakk med legen din om dine bekymringer. De vil se på symptomene dine, din medisinske historie og generell helse for å avgjøre om akupunkturen er riktig for deg.

Danielle Sinay er en forfatter, musiker og lærer som bor i Brooklyn, New York. Han skrev for Bushwick daglig, hvor han er en samarbeidsredaktør, så vel som for tenåringsvogue, HuffPost, Healthline, Man Repeller og andre. Danielle oppnådde en grad på Bard College og en MFA i et navn kreativ skriving på den nye skolen. kan E-post Danielle.