Akupunktur for reumatoid artritt: fordeler og risiko

Beskrivelse

Akupunktur er en type tradisjonell kinesisk medisin som dateres tilbake tusenvis av år siden. Akupuncutors bruker subtile nåler i trykkpunkter i ulike deler av kroppen. Det sies at denne behandlingen:

 • redusere betennelse
 • kropp
 • Øke blodstrømmen

Det antas også at endorfinutgivelser. Dette er naturlige hormoner som reduserer følelsen av smerte.

I kinesisk tradisjon strømmer god energi gjennom & # 8221; qi & # 8221; (uttalt & # 8220; Chee & # 8221;). Kan blokkeres av hindringer som heter & # 8220; BI & # 8221;. Nålene åpner qi og fjerner bi.

De fleste hører ikke nålene eller føler meg en veldig liten punktering når nålene er satt inn. Det sies at nålene er tynnere enn en hårlås.

Noen bruker akupunktur til å behandle leddsmerter, hodepine, ryggsmerter og angst.

Siden den reumatoid artritt (AR) kan forårsake ledd eller nakkebetennelse eller toppen av nakken, og siden leddbetennelse kan forårsake smerte, kan folk med denne tilstanden prøve akupunktur for å finne lettelse.

Hva er fordelene?

Mens akupunkturen har sin skeptikere, er det noen vitenskapelige bevis som kan bidra til å lindre smerte hos mennesker med AR.

I en studie av Ottawa University hadde deltakerne med knæ smerte på grunn av at AR hadde noen Lettelse med elektrotopunktur. Denne typen akupunktur bruker en elektrisk strøm som pulserer gjennom nålene. Deltakere noterte en smerte reduksjon er 24 timer etter behandling og fire måneder senere. Imidlertid understreker studien at størrelsen på prøven var for liten til å anbefale elettroopuncture som en behandling.

Pacific College of Oriental Medicine Nevne to studier Viser fordelene med anda; akupunktur og # 8217; elettroaguncture:

 • Den første er en studie fra Russland med 16 personer som hadde RA. Har blitt vist at auricle-elektropunkturen, som legger nåler i spesielle deler av øret, forbedrer deres forhold gjennom blodprøver.
 • For det andre studioet, 54 deltakere med AR mottatt & # 8220; varm nåling & # 8221;. Dette er en akupunkturbehandling med bruk av Zhuifengsu, en kinesisk gress og # 8217; kinesisk gress. Det ble sagt at studien var 100% effektiv, selv om de ikke var oppført spesifikke kriterierinformasjon.

Akupunktur nåler kan plasseres på hele kroppen. Akupunkturpunkter bør ikke plasseres nøyaktig hvor du føler smerte, men i stedet ved trykkpunkter identifisert av akupunktøren din.

L’Akupunktør kan sette inn nåler i bena, knær, armer, i skuldrene og andre steder. Fokus på disse punktene kan redusere betennelsen, øke endorfiner og forårsake avslapning. Faktisk sov mange mennesker i løpet av sine økter.

Hva er risikoen?

Det er noen risikoer knyttet til akupunktur, selv om de fleste forskere mener at potensielle fordeler overstiger disse risikoene. Videre ser mange de mindre alvorlige risikoen for de som er forbundet med narkotika. Du kan oppleve:

 • Lys smerte på det punktet hvor nålene ble satt inn
 • mageknip
 • utmattelse
 • små blåmerker
 • svimmelhet
 • muskelkontraksjoner
 • Intense følelser

Noen studier har vist at 8217; akupunktur for L’AR hjelper eller gir ikke tilstrekkelig bevis for å demonstrere i begge tilfeller. En revisjon av studiene utgitt av Tufts Medical Center og Tufts University School of Medicine konkluderte med at de var Noen positive resultater, Videre forskning er nødvendig.

En artikkel i magasinet Reumatologi bemerker at de fleste positive studier kommer fra Kina og negative studier som utføres i Kina, er sjeldne. Forfatterne tror at det ikke er tilstrekkelig bevis for å støtte ideen om at ideen L & # 8217, fordi studier er for små og er ikke høy kvalitet.

Noen mennesker bør unngå akupunktur, inkludert:

 • Folk med hemorragiske lidelser. Du kan ha problemer med å helbrede på det punktet hvor nålen var plassert.
 • Gravide mennesker. Noen akupunkturbehandlinger innebærer et tidlig arbeidskraft.
 • Folk med hjerteproblemer. Hvis du har en pacemaker, kan [8217; bruk av akupunkturen med elektriske pulser eller varme, forårsake problemer med enheten.

Når du ser etter en akupunktør, er det noen viktige ting å huske på. Finn noen som har lisensen, siden han vil motta en grundig utdanning.

Også autoriserte Acupunts vil bare bruke sterile nåler. Ikke-sterile nåler kan forårsake infeksjoner, siden bakterier og virus kan komme inn i blodet. Nåler bør være ferdigpakket.

Det er også viktig å ikke erstatte akupunkturen med behandlingene som er foreskrevet av legen. L’Akupunktur har vist seg å fungere bedre hvis det er forbundet med narkotika.

Hva er andre naturlige behandlinger?

L’Akupunktur er ikke den eneste naturlige behandlingen som kan bidra til å lindre smerte fra RA.

L’vekslende varmt og kaldt kan også redusere hevelse og dermed redusere smerte. Bruk ispakker i 15 minutter om gangen, etterfulgt av et varmt og vått håndkle eller en elektrisk tallerken.

Selv Tai Chi kan være nyttig. Sakte bevegelse av’kampsport kan glide blod og øke fleksibiliteten. Ytterligere øvelser kan også være nyttige, spesielt vannøvelser.

Kosttilskudd som l’fiskeolje min hjelp med l’AR, ifølge noen studier. Det kan være spesielt nyttig for å redusere morgenstivheten.

Andre naturlige behandlinger inkluderer:

 • biofeedback
 • magnetiske smykker
 • Mind-Body Therapies som dyp pusting

Legg merke til at ikke alle disse behandlingene har vist seg å fungere. Diskuter legen din den beste naturlige terapien å bruke sammen med den foreskrevne behandlingen.

L & # 8217;

Hvis du er interessert i å prøve akupunkturen for å lindre symptomene på # 8217; AR, snakk med legen din for råd og anbefalinger. Noen forsikringsplaner dekker akupunkturen, spesielt for visse medisinske forhold. Se etter akupunkturen i # 8217; omfanget av planen din kan også hjelpe deg med å finne noen respektabel.

Hvis du ikke er sikker på hva som forårsaker smerten din, må du sørge for at du får en klar diagnose fra legen din før du ser etter enhver behandling.