Akupunktur for hårtap: Det er effektivt?

Akupunktur for behandling av hårtap

L’Akupunktur er en alternativ medisinsk terapi. Formidlet for tusen år siden i Kina, har akupunkturet blitt brukt i århundrer for å behandle en rekke lidelser og ondskap, fra ryggsmerter til hodepine.

I # 8217; tradisjonell akupunktur, helsen din avhenger av en god qi, en livskraft som gir energi som strømmer gjennom kroppen din. Når Qi er låst, kan du bli syk. L’Akupunktur bidrar til å gjenopprette en sunn energiflyt ved å frigjøre disse veisengrene. Under en akupunktursesjon stimulerer en utøver spesifikke punkter i kroppen din med svært tynne nåler. Disse punktene samsvarer med symptomene du prøver å håndtere.

L’Akupunktur får noen ganger kreditt som behandling for A’bredt utvalg av ondskap, noen rettferdiggjorte, andre nei. Forskning støtter uttalelsene til tilhengerne på Akupunktur i enkelte områder av behandlingen, særlig ved å lindre lav ryggsmerter og smerten i nakken.

På andre områder, for eksempel hårtap, er forskning mindre avgjørende. Det er imidlertid noen tester som tyder på at 8217; akupunktur kan være nyttig for minst en type hårtap.

Akupunktur for mannlig skallethet

Ingen søk støtter bruk av akupunktur for å behandle mannlig skallethet. Mannlig skallethet er ofte et resultat av genetiske faktorer og hormonelle endringer. Det er usannsynlig at 8217; akupunktur påvirker disse forholdene.

I en studereForskerne fant imidlertid at 8217; akupunktur er noen ganger bedre enn medisin for behandling av en annen type hårtap: L’alopecia areata. L’Alopecia Arena oppstår når kroppens immunsystem angriper hårsekkene. Angrepene av follikler fører til hårtap, ofte i små flekker på hele hodebunnen.

Det er ikke klart hvorfor akupunkturen er effektiv i behandlingen av denne tilstanden. Det kan være relatert til blodet økt og forbedre sirkulasjonen i huden, en kommune fordel akupunktur. Dette kan bidra til å stimulere hårsekk, nerver og blodårer, slik at hårtapet stopper. Dermed kan regrowth begynne med en ekstra behandling.

Akupunktur for hårtap hos kvinner

Kvinnelig type hårtap, en vanlig type hårtap hos kvinner, er også et resultat av genetiske faktorer og endringer i hormoner. Selv i dette tilfellet støtter søket ikke bruk av akupunkturen for å behandle hårtap hos kvinner.

Men kvinner som lider av alopecia-området, kan imidlertid se en forbedring i høst og hår gjenvekst med bruk av akupunktur. Små nåler kan bidra til å stimulere hodebunnen og forbedre håret retur muligheter.

Hvordan virker det

Under en akupunktursesjon vil en utøver sette inn tynne nåler i bestemte punkter i kroppen din. Disse punktene er justert med lidelser, symptomer eller forhold du opplever. Mens du kanskje prøver lettelse fra ryggsmerter, er det for eksempel mulig at utøveren legger nåler i armene, føttene, nakken og andre steder.

Nålene er ment å stimulere kroppene i kroppen rik på nerver. Dette inkluderer hud, vev og kjertler. Nåler kan også forbedre blodsirkulasjonen. For hårvekst kan nåler også stimulere hårsekkene, noe som kan oppmuntre til hårvekst.

Bivirkninger for å få akupunktur på hodet

Generelt er akupunkturen en godt tolerert alternativ medisinsk terapi. Noen individer kan manifestere allergiske reaksjoner på nåler eller noe produkt som brukes under akupunktursesjonen. Dette kan inkludere oljer, lotions eller aromaterapi produkter.

Tradisjonell behandling mot hårtap inkluderer hormonbehandling, narkotikabreaksjon, laserterapi og til og med kirurgi. Sammenlignet med noen av disse, har akupunkturen svært få bivirkninger eller mulige komplikasjoner og kan være en måte å behandle hårtap sammen med narkotika.

Bivirkninger av’akupunktur på hodet kan inkludere:

 • hodepine
 • sårhet
 • ekkymose
 • muskelkontraksjoner
 • mindre blødning

Bivirkninger av’akupunktur kan være verre hvis du ikke jobber med en autorisert profesjonell. Du setter deg i fare for infeksjoner og skader hvis personen som administrerer akupunkturen din, ikke er autorisert og ekspert. Hvis du bruker en utdannet og kvalifisert profesjonell, er det få risikoer.

L’akupunktur kan forårsake hårtap?

Ingen søk har funnet tester at akupunktur kan forårsake hårtap. Imidlertid er det ingen studio tilfeller av mennesker som mistet håret i forhold til akupunkturen for å demonstrere eller motbevise denne muligheten.

Velg en utøver

Hvis du er interessert i å jobbe med en akupunktur lege for å kurere hårfall eller en annen tilstand, husk disse tre tipsene:

 • Kontroller legitimasjonene. En profesjonell og erfaren akupunktør vil ha en lisens og en sertifisering fra National Certification Commission for Acupuncture og Eastern Medicine (NCCAOM). Hvis de er autorisert, vil de trolig bruke LAC forkortelse etter deres navn.
 • Inkludere kravene til staten din. Trenings- og utdanningsstandarder varierer avhengig av staten. Noen er strenge om kravene og sertifiseringen, andre nei. Sørg for at staten din overholder de høyeste standardene.
 • Be om en personlig henvisning. Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne å lete etter en akupunktør, spør en venn en utsatt. Noen leger er til og med i stand til å referere til disse fagfolkene. Det er usannsynlig at 8217; helseforsikring dekker denne terapien. Sjekk med forsikringsselskapet ditt før du gjør en avtale for å forstå alternativene dine.
 • Ta bort

  Hvis du lider av hårtap, har du en rekke behandlingsmuligheter tilgjengelig i henhold til motivet av hårtap. Disse alternativene spenner fra tradisjonelle stoffer til alternativ terapi, for eksempel akupunktur. Selv om søket ikke har funnet ut at akupunkturen er effektiv for behandling av hårtap, er det få bivirkninger forbundet med denne form for terapi.

  Før du bestemmer deg for å bruke akupunkturen for å stoppe hårtapet eller for å få dem til å regrow, vurdere alternativene med en lege og en autorisert akuporor. For mange mennesker, L’akupunktur er en langsiktig og kontinuerlig behandlingsplan. Du bør ikke forvente resultater fra # 8217; i dag i morgen. Men hvis du føler deg komfortabel med dette alternativet, kan du se noen suksess for Areache Alopecia.