Akupunktur for endometriose

Akupunktur og endometriose Definisjoner

Akupunktur

Akupunkturet er en form for behandling som inkluderer innsetting av svært tynne nåler gjennom en persons hud i spesifikke og strategiske punkter i kroppen. Tradisjonell kinesisk medisin anser akupunkturen som en måte å balansere qi (energi eller livskraft). Western Medicine anser det en metode for å stimulere muskler, nerver og bindevev.

Endometriose

L’endometriose er en tilstand som oppstår når endometrium, stoffet som dekker livmoren, vokser på livmoren eksteriør. L’endometriose involverer vanligvis stoffet som dekker bassenget, eggstokkene eller egglederne. Det sprer sjelden utover bekkenorganene og er ofte ganske smertefullt.

Akupunktur for endometriose

Profesjonelle Dell’Akupunktur Fremmer akupunkturen for endometriose som en naturlig og ikke-invasiv tilnærming, mindre risikabelt og billigere. Det har også færre bivirkninger enn rusmidler og kirurgi som anbefales av konvensjonell medisin.

Et av trinnene du kan oppleve når du besøker en akupunktur lege er en diagnose av tradisjonell kinesisk medisin (MTC) for å identifisere dine unike symptomer. Denne diagnosen brukes til å utvikle en tilpasset akupunkturbehandlingsplan. De vanligste MTC-ubalanser (grupper av symptomer) i # 8217; endometriose inkluderer:

 • blod stasis
 • Qi stagnasjon
 • nyre
 • Milt qi mangel
 • Stagnasjon og våtvarme stasis

Hvis du bestemmer deg for å prøve akupunktur for endometriose, planlegger du at det første kurset av den harde behandlingen fra seks til åtte uker med besøk en eller to ganger i uken. Etter den første fasen kan legen din flytte til to uker i måneden. Vanligvis vil du bli fortalt å forvente resultatene om tre eller seks måneder.

Din akupunktur lege kan også anbefale ernæringsmessig terapi som kan inkludere urteformler.

L’Akupunktur fungerer for endometriose?

Ikke c’det er et definitivt svar på spørsmålet på # 8217; akupunktur som fungerer for endometriosen. Det nærmeste svaret ville være at akupunkturen kunne hjelpe noen kvinner til å møte ubehaget i Endometriose, men ytterligere studier er nødvendig.

 • TIL 2011 artikkel I New England Journal of Medicine nevnte et studio som viste effektiviteten til den japanske stilen for smerten knyttet til smerten – 8217; endometriose. L’artikkelen konkluderte med at for å bekrefte disse resultatene, er det nødvendig med data fra store, randomiserte og kontrollerte studier.
 • TIL 2017 Magazine Artikkel Han indikerte at selv om litteraturen antyder at smerte kan reduseres med akupunktur, er det behov for ytterligere studier med den beste kliniske praksisen.

Konvensjonell behandling for endometriose

Det første trinnet som legen kan anbefale, behandler endometriosen med mot-ytelse medisiner (OTC) som fans. Hvis dette ikke gir deg de resultatene du trenger, kan ditt neste trinn være hormonbehandling. Dette inkluderer:

 • Hormonelle prevensjonsmidler
 • Progestin terapi
 • Dell’aromatase
 • GN-RH Agonister og antagonister (gonadotropinfrigivelsehormon)

Den endelige passasjen, hvis de første trinnene ikke gir deg den lettelsen du trenger, kan være kirurgi. Vanligvis kan legen anbefale laparoskopisk kirurgi for å fjerne endometrielt vev. I noen tilfeller kan legen anbefale A’hysterektomi, kanskje også fjerne eggstokkene.

L & # 8217;

Akupunkturet regnes ofte som en komplementær medisin med hensyn til et alternativ. En komplementær medisin er den som jobber sammen med andre medisinske behandlinger. Det erstatter dem ikke. Selv om det ennå ikke er demonstrert, er det noen indikasjoner på at 8217; akupunktur kan hjelpe noen kvinner med endometriose.

Å være sikker på hva 8217; akupunktur kan og kan gjøre for å behandle endometriose; Ytterligere kliniske forskningsstudier er nødvendig.

Før du tar en endelig avgjørelse om noen komplementær prosedyre (for eksempel akupunkturen) diskuterer med legen din. Det er få risikoer for akupunktur av en ekspertakupunktur. Det kan være en «8217; alternativ for de som ikke har funnet behandling med andre metoder.

L’Akupunktur er vanligvis ikke dekket av forsikring og krever generelt mange besøk og behandlinger. Hvis du vurderer akupunktur, diskuter kostnadene med legen din før du starter behandlingssyklusen. Du bør også snakke med legen din på [8217; bruk av denne behandlingen og resultatene du finner.