Akupunktur for angst: Fordeler, bivirkninger og hva du kan forvente

Beskrivelse

Mer enn 40 millioner amerikanske voksne har angstsymptomer, som refererer til A’overdreven bekymring for at det er vanskelig å kontrollere og ofte påvirker hverdagen. Det blir ofte behandlet med psykoterapi, narkotika eller en kombinasjon av begge.

L’Akupunktur, en gammel praksis som inkluderer innsetting av nåler i kroppstrykkpunkter, blir en populær alternativ behandling for angsten. Det er noen vitenskapelige bevis på at 8217; akupunktur hjelper med noen symptomer på angst. Forskerne prøver imidlertid fortsatt å bestemme effekten av akupunktur på spesifikke typer angst, som panikkanfall, posttraumatisk stressforstyrrelse og obsessiv-tvangssykdom.

Les videre for å lære mer om hva vi gjør & # 8211; og ikke ennå & # 8211; Vi vet om’bruk av akupunktur for å behandle angsten.

Hva er fordelene?

Flere studier har blitt utført på virkningen av effekten av # 8217; akupunktur på # 8217; angst. Disse studiene fokuserte hovedsakelig på D & # 8217-forstyrrelsen; generalisert angst og tyder på at akupunkturen er nyttig i behandlingen av den generelle angsten.

En lovende 2015-studio, for eksempel funnet at akupunkturen har forbedret symptomer hos personer med angst som ikke reagerte på andre behandlinger, inkludert psykoterapi og narkotika. Deltakerne mottok ti 30 minutters akupunktursøkter over 12 uker. De har opplevd en betydelig reduksjon i deres angst, selv 10 uker etter behandling.

Men to revisjoner av det eksisterende søket, en av 2007 og A’en annen av 2013, påpeker at mange studier på’argument er ikke veldig pålitelig. Noen hadde svært få deltakere, inkludert den nevnte ovenfor, mens andre ble designet dårlig. D’Andre deler, disse anmeldelsene understreker også at akupunkturen ikke ser ut til å ha en negativ effekt på # 8217; angst.

I en nyere studie av 2016 på rotter, L’akupunktur var effektiv for å redusere angsten. Forskere har foreslått som påvirker måten kroppen aktiverer kampen eller fluktresponsen.

Mens vi trenger å forstå bedre som akupunkturen påvirker angst, panikkanfall og fobier, viser søket lovende resultater for akupunktur som et brukbart og sikkert alternativ. Hvis du lider av angst som ikke har svart på andre behandlingsmetoder, eller du er rett og slett interessert i å prøve noe nytt, bør akupunkturen ikke forverre dine symptomer.

Det er risiko?

Selv om akupunkturen ikke er verre enn 8217; angst, innebærer noen mulige bivirkninger og risikoer. Du kan unngå de fleste av disse ved å sikre at du ser en autorisert akupunktør. I USA varierer lisenskravene fra stat til stat, men de fleste krever en undersøkelse fra National Certification Commission for Akupunktur og Eastern Medicine.

Den viktigste bivirkningen som folk opplever med akupunktur er smerte etter en økt. Dette forsvinner vanligvis innen få timer, selv om det også kan legge igjen noen blåmerker. Noen mennesker advarer også smertebit i løpet av en økt.

Autoriserte Acupunts er pålagt å bruke sterile og disponible nåler. Du kan inngå en infeksjon på 8217, hvis legen din ikke har brukt tilstrekkelig steriliserte nåler. Mayo Clinic bemerker at disse komplikasjonene er svært sjeldne hvis du ser en erfaren og sertifisert akupunktør.

Personer med noen helsemessige forhold bør ikke ha akupunktur. Du bør unngå akupunktur hvis:

  • Ha en pacemaker
  • har en blødningstilstand, som hemofili

Det er også viktig å holde tritt med noen behandling for den nåværende angsten, inkludert foreskrevne medisiner mens du gjør akupunkturen. Du bør ikke stoppe stoffinntaket uten å først snakke med legen din.

Hva å forvente

Når du går inn for din første avtale, vil Acupunctore starte med å spørre deg hvilke symptomer du prøver å håndtere. Vil også be om informasjon om eventuelle stoffer du tar på din medisinske historie og ethvert annet helseproblem du har. Dette er en god tid å stille noen vedvarende spørsmål om prosessen.

Under din faktiske økt vil de sette inn lange og subtile nåler i forskjellige trykkpunkter på kroppen din. Avhengig av trykkpunktene som brukes, kan dette ta 10 til 30 minutter. Din akupunkturer kan også vri nålene eller påføre dem en elektrisk puls. De vil forlate nålene i maksimalt 20 minutter før de fjerner dem med forsiktighet.

Du prøver sannsynligvis ikke en umiddelbar tilfredsstillelse. De fleste akupunkturbehandlinger er bestemt til å gjentas. Noen rapporterer umiddelbare forbedringer, men de fleste notatene tynne og gradvise endringer med gjentatte besøk.

Før du går, sørg for at du har forstått kostnadene som er involvert. Noen helseforsikringsplaner dekker akupunkturen for medisinske eller psykiske helsemessige forhold, inkludert angst, men andre nei.

Bunnlinjen

Akupunkturen kan være en effektiv lavrisikobehandlingsalternativ for angst. Videre forskning pågår, men C’Det er et løfte og bør ikke forverre symptomene.

Pass på at du finner en tilstrekkelig opplært akupunktør som er dannet i statusen din: de vil bli registrert hos Statens helsesrådet. Det er også viktig å holde tritt med andre behandlinger for angst, som for eksempel terapi eller narkotika. Du vil kanskje også bruke andre alternative behandlinger, inkludert avslapning, øvelser og meditasjon for å redusere stress og forbedre ditt generelle trivsel.