Akne rundt munnen: årsaker, behandling og forebygging

L’akne er en hudsykdom som oppstår når porene er blokkert fra # 8217; olje (sebum) og de døde hudceller.

L’Akne rundt munnen kunne utvikle seg på grunn av et tilbakevendende trykk på huden nær munnen, for eksempel fra den daglige bruken av mobiltelefonen eller et musikkinstrument.

Selv kosmetikk eller andre produkter til ansiktet, som tannkrem, leppebalsam eller barberingskrem, kan være feilen. Selv hormoner og genetikk spiller en rolle.

Fortsett å lese for å finne ut hva som forårsaker munnen og som du kan behandle den og forhindre det.

Hva er årsakene til’akne rundt munnen?

De vanligste punktene for å se utsalgsstedene er på ansiktet, langs det t-formede området som starter fra forsiden og strekker seg fra nesen til haken. Dette skyldes at C & # 8217 er en større konsentrasjon av sebaceous kjertler (kjertlene som utskiller sebum) både på pannen og på haken.

Det er mer sannsynlig at 8217; akne manifesterer seg nær munnen hvis huden i Quest’området er irritert eller ofte berørt. Her er noen vanlige akne skyldige i nærheten av munnen:

Hjelmstropper

En hake i en hjelm kan lett hindre porene i nærheten av munnen. Hvis du har en sportshjelm med et chinhead, må du sørge for at det ikke er for stramt. Du kan forsiktig rengjøre ansiktet og haken etter at du har slått på en hake.

Musikkinstrumenter

Ethvert musikalsk instrument som hviler på haken, som fiolin, eller som stadig berører området rundt munnen, som en fløyte, kan forårsake ostrum av porene og # 8217; akne nær munnen.

Barbering

Barberingskrem eller # 8217; skjeggolje kan hindre porene eller irritere følsom hud, forårsaker akne;.

Leppepomade

Ditt daglige omsorgsregime kan være årsaken til de hindrede og irriterte porene i nærheten av munnen. Den fet eller oljeaktig leppebalsam kan være en vanlig kriminalitet.

Voks i leppene for leppene kan blokkere porene hvis leppebalsammen sprer seg fra leppene og huden. Dufter kan også irritere huden.

Bruker mobiltelefonen

Uansett hva som kommer i kontakt med haken din, kan du blokkere porene. Hvis det hviler på mobiltelefonen på haken mens du snakker, kan den forårsake munn eller hake akne.

Hormoner

Hormoner kjent som androgener stimulerer sebumproduksjon, som hindrer porene og døren til akne.

L’hormonal akne er klassisk designet for å forekomme på kjeven og haken. Men nylig Undersøkelser antyder at hormon-akneforbindelsen kanskje ikke er pålitelig som den ble tenkt en gang, i det minste hos kvinner.

Hormonelle svingninger kan være et resultat av:

Hva er den beste måten å behandle akne rundt munnen?

La oss innrømme det, akne kan være veldig irriterende. Hvis du er bekymret for din akne, se en hudlege.

En hudlege vil samarbeide med deg for å finne en behandling eller en kombinasjon av noen forskjellige behandlinger som fungerer for deg.

Generelt vil akne nær munnen svare på de samme behandlingene du vil bruke til å kurere akne på andre deler av ansiktet.

Disse kan inkludere:

 • Benk-top-stoffer, som kremer for akne, vaskemidler og geler som inneholder benzoylperoksid eller salisylsyre
 • Reseptbelagte orale eller aktuelle antibiotika
 • Emne reseptbelagte kremer, som L’retinsyre eller reseptbelagte benzoylperoksid
 • Spesifikke prevensjonspiller (kombinert orale prevensjonsmidler)
 • Isotretinoin (Accutane)
 • Lysterapi og kjemisk peeling

Hvordan hindre akne utbrudd rundt munnen

Et sunt hudpleie regime kan bidra til å forhindre akne. Dette inkluderer følgende:

 • Rengjør huden to ganger om dagen med en delikat eller delikat vaskemiddel.
 • Hvis du bruker sminke, må du kontrollere at den er merket som & # 8220; ikke kommetogen & # 8221; (Ikke pore obstruksjon).
 • Unngå å berøre ansiktet ditt.
 • Ikke ta kviser.
 • Dusj etter L’Øvelse.
 • Unngå å sette kroppen for overflødige lepper på huden når den gjelder det i leppene.
 • Hold produktene for fetthår vekk fra ansiktet.
 • Vask ansiktet ditt etter å ha spilt et verktøy som berører ansiktet ditt.
 • Bruk bare oljefrie og ikke-komedogene produkter på ansiktet.

Når skal du se en lege

Noen ganger er flekkene i nærheten av eller rundt munnen ikke akne. Noen andre hudforstyrrelser kan forårsake det som ligner kviser i nærheten av munnen. Be en helsepersonell å ta en titt.

Labial herpes

L’labial herpes, som manifesterer seg på leppene og munnen, ser ut som kviser. De har svært forskjellige årsaker og behandlinger. L’Type 1 Simplex Herpes (HSV-1) forårsaker vanligvis labial herpes.

I motsetning til kviser er ømme blister fulle av væske. De er vanligvis smertefulle for berøring og kan også brenne eller klø. Til slutt tørker de og danner skorper og faller deretter.

Periodral dermatitt

A’annen hudtilstand som kan ligne akne er periodær dermatitt. Periodral dermatitt er A’inflammatorisk utbrudd som treffer huden nær munnen. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men noen mulige utløsende faktorer er:

 • Aktuelle steroider
 • Bakterielle eller soppinfeksjoner
 • beskyttelse mot solen
 • P-piller
 • Fluor tannkrem
 • Noen kosmetiske ingredienser

Perioral dermatitt ser ut som en squamous eller rød og uregelmessig utslett, som omgir munnen som kan byttes for akne. Imidlertid, med periodisk dermatitt, kan det imidlertid også være en klar utslipp av væsker og litt og brennende kløe og brennende.

Hvis du oppdager at din akne ikke reagerer på behandlingen, ligner en og er smertefullt, pruriginøse eller brenner, kontakt lege for en diagnose og behandling.

L & # 8217;

Du kan med hell behandle akne med en kombinasjon av livsstilsendringer og narkotika.

For akne konsentrert på haken, kjeven eller over leppene, sørg for å unngå produkter som kan irritere det området, for eksempel duftende leppebalmer og oljeaktige produkter.

Vask alltid ansiktet med et delikat eller delikat vaskemiddel etter å ha spilt et verktøy som berører ansiktet eller iført en hjelm med en hake.