Akne nese: årsaker, behandling og mer

Hva å gjøre

Nesen din er en av de vanligste akne nettstedene. Porene i Quest’området pleier å være større, så de kan blokkere deg lettere. Dette kan forårsake røde kviser og fremspring som ser ut som cyster.

Men ikke hele nesen akne er den samme. Før du prøver å kurere nesen akne, er det viktig å bestemme kilden nedenfor: akne vulgaris eller akne rosacea. En gang den eksakte årsaken til nesen i nesen, vil du kunne bruke mer målrettede behandlinger.

Fortsett å lese for å lære å identifisere hvilken type akne som du har å gjøre med, hvordan å behandle det og mer.

Det er akne vulgaris eller akne rosacea?

Det kan være vanskelig å forstå forskjellen mellom akne vulgaris og akne rosacea fordi de har lignende symptomer. Både på nesen kan også forekomme. Dette er imidlertid to svært forskjellige forhold.

L’Akne vulgaris er korrelert til kviser, hudormer, cyster og andre former for akne, mens L’Akne Rosacea er en type rosacea. Det er også mulig å ha både akne vulgaris og akne rosacea på samme tid.

Du kan skille de to forholdene ved å evaluere huden din. L’Akne vulgaris har en tendens til å innebære obstruerte porer, som kan dukke opp som:

 • Protubanze full av pus
 • Hudormer
 • pimples

De dybt hindret porene kan forårsake cyster eller pustler. Disse er dypere fremspring, noen ganger større, smertefulle og holde kontakten.

Hvis du har nesen akne, kan du også ha akne på andre deler av ansiktet, som haken og pannen. L’Akne kan også forekomme på andre deler av kroppen.

I sammenligning, L’Rosacea Acne er hovedsakelig preget av overdreven rødhet og diffus hevelse. Disse symptomene kan starte på nesen og spre seg til nærliggende ansiktsområder, som kinn. Nesen kan virke forstørret på grunn av betennelsen, og til slutt kan kviserne dukke opp på den rødede huden.

Hva forårsaker utviklingen av akne på nesen?

Når typen akne har blitt identifisert som du gjør, er det nyttig å forstå hvorfor det kan skje.

Hva er årsakene til # 8217; akne vulgaris?

L’akne vulgaris er forårsaket av porene blokkert. De sunne porene støttes av sebaceous kjertler som produserer talg for å holde huden frisk og hydrert. Men noen ganger produserer porene dine for sebum.

Når the Sebum er kombinert med død hud, smuss eller bakterier, kan akne oppstå. Nesen er spesielt sårbar fordi porene dine vanligvis er større i dette området;.

Setet til akne på nesen kan også indikere helsemessige forhold. For eksempel L’akne på forsiden av nesen kan indikere fordøyelsesproblemer. L’lateral nese akne kan være relatert til hormonelle svingninger. Selv om det ikke er så vanlig, kan akne også forekomme alle «8217; nese inne på grunn av hårfjerning eller puste av nesen.

Hva er årsakene til rosacea?

L’Akne Rosacea, D & # 8217, en annen del, er en type rosacea. Rosacea er forårsaket av ingrossed blodkar som også kan bli synlige. Den relative betennelsen skaper rødhet som de ikke løser seg selv. Protubanze som ligner på kviser er også mulige.

Navnet & # 8220; acne rosacea & # 8221; Det kan være litt & # 8216; misvisende fordi det nesten insinuerer at akne forårsaker rosacea. Acne Rosacea er faktisk et begrep en lekmann for en subtype av rosacea kalt Papulopustolosa Rosacea, eller Subtype 2. Selv om rosacea-subtypen kan forårsake hudutslett som ligner på kviser på nesen, er det viktig å innse at denne tilstanden ikke er den samme i den tradisjonelle akne; .

Hvordan kurere akne vulgaris

Hvis du lider av akne vulgaris, vil behandlingsalternativene dine avhenge av det faktum at du må gjøre med ikke-inflammatorisk eller inflammatorisk akne.

Ikke-inflammatorisk akne

L’Ikke-inflammatorisk akne refererer til små kviser, hudormer og kviser. De fleste tilfeller kan enkelt behandles med tellerhjelpene (OTC). Medisinske toner, kremer og flattopbehandlinger kan bidra til å bryte ned bakterier, fjerne overflødig olje og bli kvitt tørre hudceller.

Selv om benzoylperoksidprodukter kan tilby noen fordeler, er Salisylsyre mer effektiv for denne typen akne. L’Salisylsyre virker ved å fjerne overflødige døde celler rundt hårsekkene, banker ned og forhindrer akne. Det regnes som den vanligste typen eksfolierende beta idrossiacido (BHA).

Alfainrossiac exfoliators (AHA), som l’glykolsyre, kan låse opp porene også redusere utseendet på senile flekker. Retinoider kan også hjelpe ved å åpne porene som er blokkert.

Reseptbelagte legemidler brukes vanligvis ikke til ikke-inflammatorisk akne;.

Kjøp salicylsyreprodukter.

Inflammatorisk akne

L’Inflammatorisk akne er den mest alvorlige formen for akne. Det ser vanligvis ut som cyster eller noduler. En måte å vite om du har denne typen akne er å evaluere hvis C’Det er veldig hevelse rundt nesen og # 8217;.

Hjem rettsmidler og benk produkter kan være nyttig hvis din inflammatoriske akne er uvanlig.

For eksempel kan den påførte isen redusere betennelsen og en varm klut kan bidra til å trekke ut olje og pus fra bunnen av huden.

OTC pimples patches kan ha lignende effekter. Spotbehandlinger som inneholder benzoylperoksid, for eksempel behandling for nøytrogen på stedet akne, bidrar til å redusere aknebilder for å redusere aknestrekene. Selv benk retinoider kan hjelpe.

Kjøp behandling for akne på Neutrogena Post.

For den inflammatoriske akne av den alvorlige og tilbakevendende nesen, kan det være nødvendig å konsultere en hudlege for reseptbelagte styrkebehandlinger. For eksempel kan antibiotika midlertidig lindre alvorlige kviser og cyster, samt redusere betennelsen.

Reseptbelagte retinoider, som Isotretinoin (Accutane), gir maksimal lettelse takket være evnen til å begrense sebaceous kjertlene. Isotretinoin kan imidlertid ha alvorlige bivirkninger, så vi anbefaler deg å diskutere fordeler og ulemper med legen din.

Slik behandler du Rosacea Acne

Rosacea er en tilstand av delikat hud som krever medisinsk behandling. Det har ikke vist at hjemmets rettsmidler og benkprodukter vil innrekke rosacea, og deretter reparere en avtale med din hudlege. De kan bidra til å utvikle en passende behandlingsplan.

Medisinering

Legen din kan anbefale den refusjonære (Alphagan P) for å redusere rødhet og # 8217; betennelse. Dette legemidlet virker ved å begrense blodkarene. Over tid kan det også bidra til å forbedre kviser som har utviklet seg.

Legen din kan også foreskrive medisiner som gir umiddelbar lindring fra kviser forårsaket av rosacea akne. Antibiotika brukes vanligvis for inflammatorisk akne og effekter er midlertidige. Andre ingredienser, som metronidazol og azelainsyre, anbefales på lang sikt;.

Hvis ingen av disse stoffene fungerer, kan legen foreskrive isotretinoin som en siste utvei.

Alternative terapier

Hvis det brukes i kombinasjon med reseptbelagte legemidler, kan noen terapier også være nyttig for rosacea:

 • Dermabrasion og microdermabrasion kan fjerne overflødige hudceller som fører til akne.
 • Teknikker for å redusere stress, for eksempel meditasjon og massasje, kan bidra til å redusere underliggende betennelse.
 • Laserterapi kan redusere rødhet, men ikke nødvendigvis akne det forårsaker.

Hvordan hindre fremtidige utgifter eller flammer

Utvikle og vedlikeholde en vanlig hudpleie rutine er nøkkelen til å få huden ren og fjerne overflødig oljer. Samtidig anbefaler vi deg å gjøre noen ekstra trinn for å hindre at akne insinuerer på nesen din.

Du burde

 • Vask ansiktet to ganger om dagen med et gelbasert delikat vaskemiddel.
 • Bruk en tonic for å fjerne smuss og overflødig olje. Medisinske toner har den ekstra fordelen med å behandle eksisterende akne;.
 • Fortsett med en fuktighetskrem som passer for din hudtype. Dette sikrer at huden din er riktig hydrert slik at sebaceous kjertlene ikke overbelaster og produserer mer olje som forårsaker akne;.
 • Bruk en maske alle’leire en eller to ganger i uken. Dette vil hjelpe deg å bli kvitt porene som er blokkert på nesen og til slutt kan du få porene til å se yngre ut.
 • Bruk solkrem hver dag. L’Soleksponering øker ikke bare risikoen for hudkreft og rynker, men kan også tørke huden og øke sebumproduksjonen i porene.

L’Akne Rosacea er best administrert ved å behandle den underliggende rosacea. Foreskrevne legemidler, hvis tatt i henhold til instruksjonene, kan bidra til å forhindre rehabilitering som kan føre til kviser på nesen. Tradisjonelle behandlinger for akne kan forverre rosacea, så du vil ikke ha dem hvis de ikke er angitt av en lege.

Hvis du lider av akne vulgaris over Rosacea Acne, anbefaler vi deg å konsultere din hudlege. De kan hjelpe deg med å bestemme den beste behandlingsplanen for å kvitte seg med kviser uten forverrende rosacea.