Akne konglobata: Symptomer, årsaker, behandling og andre

COS’er konglobata akne?

L’Akne conglobata (AC) oppstår når cyster og knuter av akne begynner å vokse sammen i dybden under huden. Det er en form for nodulocistisk akne, en sjelden, men alvorlig inflammatorisk tilstand av huden som hovedsakelig er dannet på ansiktet, ryggen og brystet. Over tid, L’AC forårsaker betydelig og noen ganger disfiguring arr.

Selv om AC kan være seriøs, kan medisinske behandlinger bidra til å kurere akne, og redusere risikoen for arr. Snakk med dermatologen din fra alle tilgjengelige alternativer, og hvis du er egnet for noen av de kraftigste stoffene.

Hva et utseende har konglobata akne

Tips for identifikasjonen

L’Nodulocistisk akne, som L’AC, er preget av knuter med egenskaper som ligner på cyster. Nodulene til’akne vokser dypt i porene på grunn av blokkerte bakterier, olje (sebum) og hudceller. De resulterende caps herden og danner knutepunktene.

Til slutt kan selv omurområdet bli rødt og hovent. På grunn av deres tyngdekraft er nodulene i’akne er ikke herdbare med benkmidler.

Nodulocyt Dossi er ikke ekte cyster. Cyster er hulromfulle av væske dekket med epithelialt vev. Denne typen akne inneholder ikke et stoffbelegg. Og i motsetning til knutepunktet eller sporadisk cyste, innebærer denne typen akne flere knuter som forbinder sammen.

Mens den nodulocistiske akne er sjelden, er AC-subtypen enda mindre vanlig. Ikke bare vil du se utbredt noduler med AC, men L’akne vil også samle seg i store skinnfargede komedoner. Disse nodulene kan også bli til cyster som mister puzzelent pus hvis det ved et uhell brister. AC-epidemier er generelt verre på ryggen.

Når AC-utbruddene akkumuleres på huden din, kan du utvikle betydelige arr. Disse er klassifisert som tynne (atrofiske) eller tykke (hypertrofer).

Hva forårsaker konglobated akne og de som er i fare?

L’AC er forårsaket av tilkobling av knuter, abscesser og cyster. Det er vanskelig å kontrollere denne typen akne med motisiner fordi det sprer seg dypt under huden gjennom brystene.

Sekund Plast Dermatologi og kirurgi, Hvite menn er mer sannsynlig å utvikle AC. L’Utbruddet oppstår vanligvis i ungdomsårene, og symptomene kan fortsette i flere år.

I noen mennesker, L’AC er forårsaket av en selvbetennelse. Disse typer lidelser, som autoimmune sykdommer, er genetiske.

Hvordan denne tilstanden er diagnostisert?

Hvis du oppstår symptomer på AC eller annen nodulocistisk akne, kontakt legen din for diagnose. De vil se på dine skader og vil spørre deg om informasjon om enhver kjent historie notat av inflammatoriske hudforhold.

På grunn av alvorlighetsgraden av AC, vil du sannsynligvis bli rettet til en hudlege. De er spesialisert på diagnose og behandling av en rekke hudforhold, inkludert alvorlig akne. Ekstra tester, som en biopsi, kan brukes til å ekskludere andre forhold, for eksempel karsinom.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Gitt den utbredte naturen av’AC, dens behandling er like komplisert. Behandlinger for benk Akne virker ikke for den nodulocistiske akne fordi de bare behandler de øvre lagene i huden. L’AC utvikler seg og sprer seg dypt under hudoverflaten, så vil salicylsyren og andre OTC-topiske, ikke tilby noen forbedringer.

Legen kan anbefale en kombinasjon av aktuelle og muntlige stoffer på resept, samt rettsmidler for arr.

Aktuelle behandlinger

Aktuelle behandlinger alene vil ikke fungere for AC. Imidlertid kan de brukes sammen med orale legemidler for bedre resultater. De mest populære alternativene inkluderer benzoylperoksid reseptbelagte formler for å kvitte seg med sebum og død hud eller kortikosteroidceller for å redusere betennelse.

Orale medisiner

Medisinen isotretinoin mot akne er den mest effektive Behandlingsalternativ. Handler som blokkerer overflødig sebum i porene. På grunn av styrken til dette stoffet, vil du sannsynligvis ta det bare midlertidig.

Varemerkene inkluderer:

  • Accutane
  • Claravis
  • Amnesteem
  • Sotret

Orale steroider kan brukes hvis de injiserbare versjonene ikke reduserer betennelsen som omgir de eksisterende nodulene.

Kvinner som har AC, kan dra nytte av prevensjonspiller eller anti-androgene stoffer. Det antas at testosteron spiller en rolle i denne typen akne, så noen hormonelle stoffer kan hjelpe.

Rettsmidler for arr

Legen kan anbefale kirurgi for å behandle alvorlige arr. Kirurgen din vil bruke en ekskisjonsteknikk for å fjerne skruetvev, og du kan motta steroider for å redusere betennelse.

L’hudtransplantasjon er en’annen teknikk som brukes til betydelige arr. Din kirurg vil ta stoffer fra andre kroppsområder for å fylle det berørte området og gjøre det jevnt.

Både kirurgi og L’hudtransplantasjon kan gi lettelse fra ubehag og estetiske problemer.

Komplikasjoner er mulige?

Det er sannsynlig å skape arr med AC, men en tidlig intervensjon kan bidra til å redusere fremtidige arr. Som tilstanden helbreder, kan du ha mørke flekker. Din hudlege kan hjelpe deg med å behandle arr med profesjonell dermabrasion eller kjemisk peeling.

Hud disfiguring er en’andre mulige komplikasjoner av & # 8217;. Som for risikoen for arr, Første egenskaper L & # 8217, er mindre sannsynlig å utvikle deformiteter. Arr kan også bli problemer senere i livet, hvor vev bryter og forårsaker disfigurement.

En gang behandlet AC, du kan utvikle seg Sekundære komedoner senere i livet. Disse komedonene kan fylles med keratin, hovedkomponenten i den eksterne hudstrukturen.

A’Andre hensyn er muligheten for sikkerhetsvirkninger knyttet til narkotika. Accutane innebærer den høyeste risikoen. Mulige bivirkninger inkluderer:

  • Depresjon, spesielt hos ungdom
  • Komplikasjoner under graviditeten
  • Følsomhet overfor solen
  • Solen brenner

Hva er perspektivet?

På grunn av BCs inflammatoriske karakter er utbruddene kronisk og pågår, spesielt i den første voksenlivet. Tenåringer som utvikler AC, kan fortsatt ha denne tilstanden opptil 20 og 30 år. Når du ser forbedringer, må du holde fast i behandlingsplanen for å sikre at stoffene dine fortsetter å fungere for å forhindre dannelsen av nye knuter.

Din hudlege vil se deg med jevne mellomrom for å overvåke behandlingen din. Måneder kan være nødvendig før stoffene har full effekt, men du bør informere legen din dersom du ikke ser noen forbedringer.