Akne Keloidalis Nuchae: Årsaker, Sjampo, Kremer, Andre behandlinger

COS’er akne keloidalis nuchae?

L’Akne Keloidalis Nuchae er en type follikulitt, som er betennelsen i en hårfollikkel. Treffer baksiden av hodet og nakken. Navnet kan være misvisende: L’Akne Keloidalis Nuchae er faktisk en type akne. Andre navn for det inkluderer cheloidalis follikulitt, akne keloidalis eller akne cheloidalis nuchae.

L’Akne Keloidalis Nuchae begynner med små pruriginøse fremspring som danner rundt baksiden av nakken, langs håret hengende. Over tid blir små fremspring arr og hår inne og rundt dem faller. Arene utvides til slutt og virker cheloider. Disse er harde og lettelse arr.

Del på Pinterest

Hva årsaken?

Legene er ikke sikker på hva som forårsaker akne keloidalis nuchae, men noen mennesker virker mer sannsynlig å utvikle det i forhold til andre. Hanner med mørkere hud, spesielt menn av afrikansk opprinnelse, har en Høyere risiko. Menn med Stivt eller krøllete hår De er også mer sannsynlig å utvikle den.

Selv om den eksakte årsaken er ukjent, har forskerne noen teorier om de mulige årsakene:

 • Nærbilde barbering. Noen tror at skader på grunn av nærbilde barbering forårsaker betennelse som ødelegger hårfollikelen.
 • Konstant irritasjon. L’Irritasjon eller L’vanlig friksjon forårsaket av krager med skjorter og hjelmer kan dra og forårsake follikulitt og noen arr. Varme og # 8217; fuktighet kan gjøre situasjonen verre.
 • Noen stoffer. jeg var der saker av folk som vokser opp akne keloidalis nuchae etter å ha tatt cyklosporin. Dette stoffet brukes til å behandle reumatoid artritt og psoriasis. Det var også L’bruk av antiepileptiske stoffer tilkoblet tilstand.
 • Genetiske mutasjoner. EN genetisk mutasjon som øker mulighetene for noen som har en svak struktur av hårfollikelen, kan spille en rolle.
 • Kronisk infeksjon. Kroniske lavverdige infeksjoner kan også forekomme spille en rolle I utviklingen av keloidalis nuchae akne.

Hvordan det blir behandlet?

L’akne keloidalis nuchae kan være vanskelig å behandle. Ulike teknikker fungerer bedre for noen mennesker enn andre.

Laserterapi

Ulike typer laserterapi ble brukt til å behandle nuchae cheloidalis akne;. Milde tilfeller av tilstanden kan behandles effektivt ved hjelp av laser hårfjerning. Laser og lysbehandling virker ved å redusere inflammatorisk respons og ødelegge hårfollikelen.

De fleste krever noen laser økter fordelt på # 8217; noen uker bue. Legen vil ønske å behandle infeksjon før laserterapi. De kan også få deg til å bruke aktuelle steroider eller retinoider i kombinasjon med laserterapi for å få bedre resultater.

Dressing

Legen kan foreskrive ett eller flere legemidler for å kurere akne cheloidalis nuchae, inkludert:

 • Aktuelle steroider for små papulater
 • Orale antibiotika for eventuelle infeksjoner
 • En kort syklus av orale kortikosteroider for omfattende og betent skader
 • Injiseringer av steroider for store papulater

Kirurgi

Hvis tilstanden din er seriøs og arrene dine er flotte, kan legen din anbefale kirurgi.

Alternativer for operasjonen avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden din og kan omfatte:

 • Kirurgisk fist. Også kalt en kutan slag eller slagbiopsi, utføres denne prosedyren ved hjelp av et sirkulært bladbrudd for å perforere huden og fjerne skaden. L’området behandles med en antiinflammatorisk og lukket-syet medisinering.
 • Kirurgisk ekskisjon. Dette er en tradisjonell operasjon der en skalpell brukes til å kutte skaden. Denne metoden brukes til å behandle store skader og forhindre dem i å regrowing. Denne typen kirurgisk sår helbreder bedre hvis det er åpent. Uker eller måneder kan være nødvendig for å helbrede.
 • Elektrokirurgi. I stedet for å bruke en skalpell for å fjerne skaden, bruker elektrokirurgien en høyfrekvent elektrisk strøm for å kutte stoffet.

Det er benkbehandlinger?

Som en del av behandlingen kan legen anbefale noen benkprodukter for å forhindre forverring av’akne cheloidalis nuchae.

Sjampo

Tar shampoo, noen ganger kalt karbon tjære sjampo, tilhører en klasse med narkotika kalt keratoplastics. Disse stoffene brukes til å behandle forskjellige pruriginøse hudforhold. De induserer huden for å kvitte seg med de døde hudcellene og bremser ned veksten av nye hudceller. Dette kan lindre ærekrenkelse og kløe.

Telenovelas

Infeksjonsforebygging er en viktig del av behandlingen av keloidalis nuchae akne. Prøv å holde det rene området ved hjelp av et antimikrobielt rengjøringsmiddel på [8217; berørt område regelmessig. Søker en som inneholder benzoylperoksid, som dette. Legen kan også gi deg et vaskemiddel som inneholder klorhexidin, som dette. Følg legen din instruksjoner hvor ofte du skal bruke den og hvor lenge.

Tips for styring av’akne keloidalis nuchae

Selv om det kan være vanskelig å kvitte seg med det helt på’Akne Keloidalis Nuchae, følg disse forslagene kan hjelpe deg med å holde den under kontroll:

 • Slitne skjorter og jakker uten krage som ikke gni halsen eller # 8217; hår hengende.
 • Unngå svært kort hårklipp eller nærbilde barbering som kan skade hårsekkene.
 • Slutte å bruke salve, hårfett eller lignende produkter. De kan forstyrre hårveksten.
 • Unngå å bruke hatter og hjelmer som forårsaker friksjon langs baksiden av nakken.
 • Hold baksiden av den rene og tørre halsen. Når du rengjør huden, vær forsiktig så du ikke gni for sterk. Dette kan irritere huden.

Hva er perspektivet?

L’Akne Keloidalis Nuchae kan ikke ha en kjent kur, men kan behandles å unngå utløsere og bruke en kombinasjon av behandlinger som anbefales av legen.