Akne behandling: typer, bivirkninger og mer

Akne og deg

L’akne er forårsaket av hindring av hårsekkene. Olje, smuss og døde celler på overflaten av huden hindrer porene og skaper kviser eller små lokaliserte infeksjoner. Behandlingene arbeider for å eliminere bakterier og tørre overflødige oljer som fører til akne. Flere behandlinger for akne; akne inkluderer rettsmidler for livsstil, aktuelle stoffer, orale medisiner og medisinske prosedyrer.

Den rette behandlingen for deg avhenger av dine individuelle forhold. Hvis du har en’mild til moderat akne, som hvite flekker eller hudormer, bør behandlingen være relativt enkelt. Men hvis du lider av cystisk eller inflammatorisk akne, kan behandling være mer utfordrende. L’Cystisk akne er en eller flere røde, store og smertefulle cyster under overflaten av huden. Legen din eller dermatologen kan hjelpe deg med å forstå hva slags akne du har.

Rettsmidler for livsstil

Mange mennesker med mild akne eller kviser kan håndtere tilstanden med livsstilsendringer. Oljen er en av hovedårsakene til akne, så det er viktig å holde ansiktet ditt rent og hår unna, spesielt hvis håret har en tendens til å være feit. Selv sebum av hår og ansikt akkumuleres på sengetøy. Endre putevaret hver dag eller hver uke kan bidra til å forhindre denne akkumuleringen.

Vask ansiktet to eller tre ganger om dagen med varmt vann og et delikat og ikke-slipemiddel. Ikke gni huden med for mye kraft. Dette kan ytterligere forverre huden din. Prøv også å ikke bruke hudpleieprodukter som kan være irriterende, som duftende lotioner eller oljebasert sminke. Velg fuktighetskrem og solfiltre merket som & # 8220; ikke-komedogen & # 8221;. Dette betyr at produktet ikke vil hindre porene.

Disse justeringene kan gjøre mye for å hjelpe deg med å løse L’mild akne. Hvis du trenger noe litt & # 8216; sterkere, kan legen din foreslå at du også bruker aktuelle eller muntlige stoffer.

Aktuelle legemidler

Toppikale stoffer er lotioner, geler og kremer som gjelder på huden din. Vanligvis påføres et tynt lag på huden om morgenen og før sengetid etter vasking av ansiktet. Noen er tilgjengelige på telleren, og andre krever resept.

Produkter for akne OTC inneholder vanligvis den aktive ingrediensen salicylsyre eller benzoylperoksid. Disse stoffene reduserer mengden olje produsert av kroppen. De bekjemper også betennelsen. Disse effektene bidrar til å behandle eksisterende flekker og forhindre ny opplæring.

Aktuelle reseptbelagte legemidler kan hjelpe når benkprodukter ikke er sterke nok. Disse gelene eller kremer for akne kan inneholde tretinoin (et retinoid medikament som kommer fra vitamin A), en sterkere versjon av benzoylperoksid eller et antibiotika som heter Clindamycin. Disse kan gjøre en bedre jobb i # 8217; Drep bakteriene når akne er moderat til grav.

Orale medisiner

Oral medisiner for akne kalles også systemiske behandlinger fordi de absorberes i hele kroppen. De er bare tilgjengelige på resept av legen. Disse stoffene brukes ofte til å behandle moderat til alvorlig akne som ikke reagerer på aktuelle agenter. De tre typene systemiske stoffer som brukes til å behandle akne inkluderer:

Antibiotika

Legen kan foreskrive en daglig antibiotika pille, som tetracyklin. Kan bidra til å bekjempe bakterier og infeksjoner fra innsiden mot utsiden. Antibiotika brukes ofte med aktuelle stoffer når gel og kremer alene ikke forbedrer tilstanden din.

P-piller

Justere hormonelle nivåer kan bidra til å forbedre akne for noen kvinner. Du bør imidlertid ikke bruke prevensjonspillen under graviditeten. Hvis du er gravid, spør legen din hva du kan gjøre for å forby utsalgsstedene.

Isotretinoin

L’Isotretinoin er et kraftig stoff i retinoid-familien. Reduserer størrelsen på sebaceous kjertlene slik at de produserer mindre olje. Det bidrar også til å justere utskifting av hudceller slik at cellene ikke blokkerer frigjøringen av overflødige bakterier og olje fra porene. L’Isotretinoin er hovedsakelig reservert for personer med seriøs cystisk akne. Legen kan foreskrive den når andre stoffer mot akne ikke fungerte. Imidlertid kan bivirkninger være seriøse, så det er ikke for alle.

Prosedyrer for kur akne

Selv om det ikke er vanlig foreskrevet som narkotika, kan noen medisinske prosedyrer brukes til å behandle alvorlig akne. Disse prosedyrene kan alle typisk utføres i legenes studie. De kan være smertefulle og i noen tilfeller å forårsake arrdannelse. Ikke engang helseforsikringsplaner dekker dem alltid. Du bør bekrefte at helseforsikringen din vil dekke disse prosedyrene før du programmerer dem.

Drenering og utvinning

Under drenering og # 8217; ekstraksjon, drenerer legen manuelt de store cyster som dannes under huden. Fjern væsker, smuss, pus og død hud Alle’Interiør av cysten for å redusere infeksjonen og smerten. Legen kan injisere antibiotika eller steroid i cysten for å akselerere helbredelse og redusere risikoen for arr.

Laserterapi

Laserterapi kan også bidra til å forbedre akneinfeksjon. Laserlys bidrar til å redusere mengden bakterier på huden som forårsaker akne.

Kjemisk peeling og microdermabrasion

Kjemiske peeling og microdermabrasion Fjern det øvre laget av huden. I prosessen fjernes hvite og svarte flekker også.

Behandlinger for akne under graviditet

Nesten alle opplever akne før eller senere. Det er mer vanlig blant ungdommer. Imidlertid kan voksne ha en breakout fra tid til annen, spesielt under graviditet. Men gravide kvinner med akne kan ikke ha alle de samme behandlingsmulighetene til andre.

De fleste stoffer som brukes til å behandle L’akne hos ungdom og voksne er ikke sikker på hvordan de skal brukes under graviditet eller sikkerhet for stoffet, er ikke kjent.

Topical retinoider er kategori c medisiner. Dette betyr at dyreforsøk har vist at de er skadelige for et utviklende foster hvis de administreres i store mengder. Ta kontakt med legen din før du bruker Tretinoin.

L’isotretinoin og tetracyklin kan skade et foster. L’Isotretinoin var knyttet til defekter til fødsel og tetracyklin kan misfarges barnets tenner. Ikke bruk ingen av de to under graviditeten.

Produkter for akne som er trygge å bruke under graviditet er de som bruker benzoylperoksid.

Bivirkninger

Bivirkningene av behandlinger for akne varierer avhengig av metoden som er valgt og styrken av stoffet.

For aktuelle stoffer for akne er de vanligste bivirkningene tørrhet og hudirritasjon. Heldigvis er disse symptomene midlertidige. De forbedrer ofte som kroppen din blir vant til medisiner. Hvis huden prude, brenner eller desigerer tungt, fortell legen din.

De potensielle bivirkningene av orale legemidler kan være mer alvorlige. Antibiotika kan forårsake mageforstyrrelser eller provosere svimmelhet og fantastisk. Hvis du også tar prevensjonspillen, bruk en reservekonvensjonsmetode. Noen antibiotika reduserer effekten av prevensjonspiller i graviditetsbeskyttelse.

Hvis du bruker prevensjonspillen til å styre akne, husk at bivirkningene av orale prevensjonsmidler inkluderer en økning i risikoen for blodpropper og hypertensjon.

L’Oral Isotretinoin kan forårsake alvorlige bivirkninger, spesielt hvis du blir gravid under rekrutteringen. Alvorlige fødselsskader er rapportert hos barn hvis mødre har tatt isotretinoin under graviditet. Legemidlet kan også øke risikoen for depresjon og selvmords tanker og påvirke kolesterolnivåer og leverfunksjonalitet.

Snakk med legen din

L’Akne er en veldig herdbar tilstand. Når de grunnleggende livsstilsendringene ikke ser ut til å gjøre sminke, kan du prøve den mindre invasive behandlingen, OTC-produktene. Hvis du trenger noe sterkere, må du sikre en avtale med legen din. Vil evaluere din akne og foreslå de neste trinnene for behandling. Avansert medisinsk forskning er å finne nye måter å bekjempe infeksjoner på.