Akkumulering: Årsaker, symptomer og behandling

Beskrivelse

L’Akkumulering oppstår når noen sliter med å kaste bort objekter og samler unødvendige objekter. I tide, # 8217; Manglende evne til å kaste bort ting kan overstige rytmen i samlingen.

Den kontinuerlige akkumuleringen av samlede gjenstander kan føre til usikre og usunne oppholdsrom. Det kan også føre til spenning i personlige relasjoner og alvorlig reduserer kvaliteten på hverdagen.

COS’er akkumuleringsforstyrrelsen?

Lagringsforstyrrelser (HD) er tilstanden som er forbundet med hoarding;. MH kan bli verre over tid. Mesteparten av tiden treffer det voksne, selv om tenåringer også kan vise trender på 8217; hoarding.

MH er klassifisert som en forstyrrelse i den femte utgaven av Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser. Denne betegnelsen gjør MH en diagnose av uavhengig psykisk helse. MH kan også manifestere seg på andre betingelser for mental helse.

Behandlingen krever selvmotivasjon og lyst til å endre sin oppførsel. Krever også involvering av en lege. Familiesupport kan være nyttig, så lenge både konstruktivt og ikke anklager.

Hva forårsaker forstyrrelsen i Akkumuleringen?

MH kan oppstå av flere grunner. En person kan begynne å akkumulere fordi han mener at en gjenstand han har samlet, eller tenker på å samle den, kan være dyrebar eller nyttig på et tidspunkt over tid. De kan også koble objektet med en betydelig person eller begivenhet som ikke vil glemme.

Akkumulatorene lever ofte med sine objekter samlet på bekostning av dine behov. For eksempel kan de gi opp med kjøleskapet fordi kjøkkenplassen er blokkert av objekter. Eller de kan velge å leve med et ødelagt apparat eller uten oppvarming i stedet for å la noen i sitt hjem løse problemet.

Folk som kunne være mer sårbare alle «hoarding inkluderer de som:

 • bor alene
 • Det vokste opp i et uorganisert rom
 • Han hadde en «8217; vanskelig og ugunstig barndom

MH er også forbundet med andre betingelser for mental helse. Noen av disse inkluderer:

 • angst
 • Oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD)
 • Depresjon
 • demens
 • Compulsive Obsessive Disorder
 • Tvangsmessig tvangssykdom av personlighet
 • schizofreni

Forskningen indikerer at MH også kan være knyttet til mangel på utøvende driftskapasitet. Manglene i Quest’område inkluderer blant annet symptomer l’manglende evne til:

 • Følg med
 • å ta avgjørelser
 • Kategoriser ting

Utøvende driftsunderskudd er ofte koblet til # 8217; ADHD i # 8217; barndommen.

Du er i fare for akkumulerende lidelse?

L’HD er ikke sjeldent. Om 2 prosent 6 folk har MH. I det minste 1 i 50 & # 8211; Kanskje enda 1 på 20 & # 8211; Folk har trender alle’betydelig eller tvangsmessig akkumulering.

Mh treffer menn og kvinner på samme måte. Det er ingen forskning basert på forskning som kultur, rase eller # 8217; Etnia har en rolle i de som utvikler tilstanden.

L’alder er en betydelig faktor for MH. Voksne i alderen 55 år er tre ganger Mer sannsynlig å utvikle MH sammenlignet med yngre voksne. L’Gjennomsnittlig alder av en person som leter etter hjelp for MH er ca 50 år.

Tenåringer kan også ha mh. I denne aldersgruppen er det generelt mer mildt og symptomene er mindre distressing. Dette skyldes at unge mennesker har en tendens til å leve med foreldre eller romkamerater som kan bidra til å håndtere akkumuleringsadferd.

MH kan begynne å forstyrre daglige aktiviteter rundt 20 år, men kan ikke bli alvorlig problematisk opptil 30 år eller mer.

Hva er symptomene på Akkumuleringen?

MH utvikler seg gradvis over tid, og en person kan ikke være oppmerksom på å manifestere symptomene på MH. Disse symptomene og tegnene inkluderer:

 • Ikke være i stand til å skille fra objekter, inkludert verdifulle og uvurderlige gjenstander
 • ha en overdreven mengde rot hjemme, på kontoret eller i et annet rom
 • Ikke kunne finne viktige gjenstander midt i overdreven lidelse
 • Ikke vær i stand til å slippe gjenstander for frykt de trengs «, en dag & # 8221;
 • Hold et overdreven antall objekter fordi de husker en person eller en begivenhet i livet
 • Akkumulere gratis gjenstander eller andre unødvendige artikler
 • føler deg angst, men maktesløs for mengden ting i deres plass
 • klandre overdreven lidelse på størrelsen på din egen plass eller på mangel på organisasjon
 • Miste rom til rot, noe som gjør dem i stand til å jobbe for de formålene som tilbys
 • Unngå å være vert for folk i rommet for skam eller forlegenhet
 • utsette reparasjonene hjemme på grunn av uorden og ikke vil la en person inn i hjemmet ditt for å reparere noe som er ødelagt
 • har konflikter med dine kjære på grunn av overdreven lidelse

Hvordan behandle MH

MH-diagnose og behandling er mulig. Det kan imidlertid være vanskelig å overbevise en person med MH for å gjenkjenne tilstanden. Folk kjære eller fremmede kan gjenkjenne tegn og symptomer på MH lenge før personen med betingelsen gjør kontoene.

Behandling for MH må fokusere på # 8217; individet og ikke bare på mellomrom som har blitt invadert av lidelse. En person må først være mottakelig for behandlingsalternativene for å endre akkumuleringsadferd.

Diagnose

Noen som leter etter behandling for MH, bør først konsultere legen din. En lege kan evaluere MH gjennom intervjuer med personen og med sine kjære. De kan også besøke personens plass for å bestemme tyngdekraften og risikoen for situasjonen.

En grundig medisinsk vurdering kan også bidra til å diagnostisere annen underliggende psykisk helsetilstand.

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

Kognitiv atferdsterapi (CBT) individ og gruppe kan være den mest effektive måten å behandle MH. Dette bør rettes av en lege.

Forskning har vist at denne typen behandling kan være nyttig. En gjennomgang av litteraturen har indikert at yngre kvinner som har deltatt i forskjellige CBT-økter og mottok flere husbesøk, har hatt stor suksess med denne behandlingslinjen.

CBT kan utføres i en person eller en gruppe kontekst. Terapi fokuserer på hvorfor noen kan få problemer med å kaste bort objekter og hvorfor han ønsker å bringe flere gjenstander i et rom. L’CBT-mål er å endre atferd og tankeprosesser som bidrar til hamding;.

CBT-økter kan inkludere etableringen av decluttering strategier og diskusjonen om måter å unngå å bringe nye elementer i rommet.

Guidede grupper fra par

Selv de peer guidede gruppene kan bidra til å kurere MH. Disse gruppene kan være vennlige og mindre skremmende for noen med MH. De møtes ofte ukentlige og gir regelmessige kontroller for å gi støtte og evaluere fremgang.

Medisinering

Det er ingen spesifikke stoffer for behandling av MH. Noen kan hjelpe med symptomer. En lege kan foreskrive en selektiv serotonin reuptake inhibitor eller en serotonin-norepinefrin reuptake inhibitor for å hjelpe med tilstanden.

Disse stoffene brukes vanligvis til å behandle andre betingelser for mental helse. Det er imidlertid ikke klart om disse stoffene er nyttige for MH. Noen undersøkelser indikerte at narkotika for ADHDS også kan være nyttige for MH.

Nyttig støtte

Støtte en person som lider av MH, kan være vanskelig. MH kan forårsake spenning mellom den berørte personen og deres kjære. Det er viktig at personen med MH er selvmotivert for å få hjelp.

Fra en fremmed er du fristet til å tro at rengjøringsrommet vil løse problemet. Men akkumuleringen vil trolig fortsette uten tilstrekkelig veiledning og intervensjon.

Her er noen måter du kan støtte en person med MH:

 • Stopp innbydende eller bistå personen med trender alle’hoarding.
 • Oppfordre dem til å lete etter profesjonell hjelp.
 • Støtte uten å kritisere.
 • Diskutere måtene de kunne gjøre plassen tryggere.
 • Foreslå hvordan behandlinger kan ha en positiv innvirkning på livet deres.

Hva er perspektivet

Lagringsforstyrrelser er en diagnostisk tilstand som krever en legehjelp. Med en profesjonell hjelp og tid kan en person være i stand til å overvinne sin akkumuleringsadferd og redusere farlig lidelse og indusere spenning i sin egen personlige plass.