Akinesia: Symptomer, årsaker og behandlinger

AKINESIA

Akinesia er et begrep for tapet av evnen til å bevege muskler frivillig. Det er ofte beskrevet som et symptom på Parkinsons sykdom (PD). Det kan også vises som et symptom på andre forhold.

Et av de vanligste tegnene på acinesia er Freezing & # 8221;. Dette betyr at ett eller flere områder av kroppen din ikke lenger kan bevege seg på grunn av en nevrologisk tilstand, som PD. Disse forholdene forårsaker svekkelse og død av nerveceller (nevroner) i hjernens bevegelsessentre. Så neuroner kan ikke lenger sende nervesignaler og muskler. Dette kan få deg til å miste muligheten til å kontrollere musklene. Dette kan inkludere ansiktsmuskler, hender, ben eller andre muskler du bruker hver dag.

L’Acinesia og mange av betingelsene som forårsaker dem er progressive. De fleste forholdene er progressive og uhelbredelige, men ikke alle. En alvorlig hypothyroidisme kan forårsake reversibelt acinetisk syndrom. Også narkotikarparkinsonisme kan potensielt reverseres.

Behandlinger og narkotika er tilgjengelige for å redusere utviklingen av # 8217; acinesia og nevrologiske forhold som PD. De kan bidra til å begrense effektene av Acinesia på ditt daglige liv.

Føtal acinesia

L’Acinesia kan skje med et foster i # 8217; livmor. Denne tilstanden kalles føtal acinesia. I disse tilfellene beveger foster ikke så mye som de burde. Denne tilstanden kan også forekomme med andre symptomer. Lungene av et foster kan ikke utvikles riktig, eller barnet kan bli født med unormale ansiktsfunksjoner. Disse symptomene er kjent som deformasjonssekvens av føtal acinesia (fads). Mest sannsynlig kommer det fra sine gener.

Akinesia og Disksia: Hva er forskjellen?

L’Acinesia er forskjellig fra Domkinesia. Dyskinesi kan forekomme i forhold der muskler kontrakter eller beveger seg ufrivillig. I # 8217; Acinesia, er du ikke i stand til å lede musklene dine for å flytte (noen ganger helt). Men musklene mister ikke sine evner. Det er ekstrapyramidalt system eller bevegelsessentre som er defekte.

I Dyskinesia kan musklene bevege seg uventet eller hele tiden uten evnen til å stoppe. Som L’Acinesia, dyskinesi kan også forekomme under forhold som PD.

Symptomer

Det mest gjenkjennelige symptomet på acinesia er Freezing & # 8221;. Dette kan få deg til å føle deg stiv i en eller flere muskelgrupper. Det kan gjøre ansiktet frosset i en’det eneste ansiktsuttrykket. Kan også få deg til å gå med en hard og distinkt bevegelse kjent som & # 8220; frysing av’Gait & # 8221;.

Dette symptomet oppstår også på grunn av en tilstand som kalles progressiv noppeale (PSP) lammelse, som har en tendens til å påvirke gå og # 8217; balanse før i PD. Andre symptomer som kan vises sammen med acinesia hvis du lider av PD inkluderer:

  • Tremor av musklene (tremor) av hender og fingre, spesielt når du er i ro eller distrahert
  • mykgjøring av stemmen eller nedgangen i talen
  • Ikke vær i stand til å stå eller holde en bestemt stilling
  • Flytt sakte og ta lengre tid for å fullføre fysiske aktiviteter (Bradicinesia)

PSP-symptomer som kan vises sammen med acinesia (spesielt ansikt) inkluderer:

  • Tap av visning eller sløret syn
  • Ikke vær i stand til å flytte øynene dine veldig raskt
  • Ikke vær i stand til å se opp og ned lett
  • Ikke være i stand til å opprettholde visuell kontakt i lang tid
  • har problemer med å svelge
  • å ha depresjon symptomer, inkludert sopp D & # 8217;

Behandling

Medisinering

En av de vanligste behandlingene for PD Acinesia er en blanding av levodopa, en agent av sentralnervesystemet og Carbidopa. Carbidopa bidrar til å holde bivirkningene av levodopa, som kvalme, fra # 8217; være for alvorlig.

L’Acinesia i PD kan oppstå på grunn av mangelen på dopamin. Hjernen din produserer dopamin og sender den til kroppen din fra nevroner. Levodopa bidrar til å behandle acinesia og andre symptomer på Parkinsons sykdom fordi hjernen blir dem til dopamin. Det kan derfor transporteres til kroppen din for å lindre muskulær stivhet på’acinesia og IKT og tremor av andre symptomer på PD.

Levodopa og Carbidopa kan samhandle med andre stoffer og har noen alvorlige bivirkninger. Snakk med legen din om hvordan denne behandlingen kan påvirke deg før du begynner å ta disse medisinene.

Mao-B-hemmere bidrar også til å forhindre at dopamin blir nedbrytet naturlig av kroppsenzymer. Dette øker også mengden dopamin som er tilgjengelig for å bekjempe acinesia og senke fremdriften til PD.

Narkotika er vanligvis ikke effektive i behandlingen av acinesesia som kommer fra PSP. Antidepressiva kan bidra til å lindre acinesia og depressive symptomer som kan utlede fra PSP. Botulin injeksjoner kan også bidra til å takle symptomer som ufrivillig øyelokk lukning (blepharospasme).

Implanterbare stimulatorer

Hvis standardmedisiner løper ut før eller ikke har den ønskede effekten på Acinesia, kan legene diskutere muligheten for kirurgisk implanterende elektroder for å stimulere bevegelsessentre. Denne behandlingen hjelper med symptomer i de mest avanserte tilfellene. Dette kalles dyp hjernestimulering. Det er en teknikk som brukes mer og mer i det demokratiske partiet.

Det er fordeler og begrensninger. Snakk med legen din for å se om du vil anbefale denne behandlingen.

Over disken

L’Acinesia kan forårsake smerte og stivhet og # 8217; ta medisiner for PD eller PSP kan forårsake smerte og ubehag. L’Ta av benk smertestillende stoffer, som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) som L’ibuprofen og paracetamol, kan bidra til å redusere en del av smerten som kan forårsake PD, PSP eller tilhørende stoffer.

Alternativ og husforhandlere

Å gjøre regelmessig trening kan hjelpe deg med å redusere smerte og ubehag som kan oppstå med acinesia og andre forhold i motorfunksjonen som kan utlede fra PD eller PSP. Snakk med legen din eller fysioterapeut for å utvikle et treningsprogram som er behagelig og trygt for deg, avhengig av dine symptomer og progresjon av Acinesesia. Pass på at du ikke strever for mye eller faller under treningen er viktig. Gjør yoga eller tai chi, som hjelper til med å strekke musklene, kan hjelpe deg med å senke utviklingen av acinesia. Har vist seg at den fysiske øvelsen forsinker den funksjonelle nedgangen i PD.

Ta Coenzyme Q10 i flere måneder kan hjelpe deg hvis du er i de første fasene av PD eller PSP. Spis mat med mange fibre og drikk rikelig med vann (minst 64 gram om dagen) kan bidra til å holde symptomene på et minimum.

Selv behandlinger som bidrar til å slappe av musklene, som massasje og akupunktur, kan lindre symptomene på PD og PSP. Meditere eller utfører aktiviteter som slapper av deg, hvordan du lytter til musikk eller maling, kan hjelpe deg med å sakte effektene av # 8217; acinesia og hjelpe deg med å holde kontroll over musklene dine.

Risiko årsaker og faktorer

L’Acinesia som kommer fra PD og PSP har ikke alltid en åpenbar årsak fordi disse forholdene kan skyldes en kombinasjon av dine gener og miljø. Du tror også at bunker av stoff i hjernen kalt lewy kropper kan bidra til PD. Et protein i disse lewy kroppene, kalt alpha-sinuclein, kan også spille en rolle i å forårsake PD.

Outlook

Akinesia og mange av forholdene som fører til at de ennå ikke har en kur. Men mange stoffer, terapier og livsstilsendringer kan hjelpe deg med å holde deg aktiv og i stand til å utføre daglige aktiviteter.

Hvert år oppstår ny forskning på PD, PSP og andre relaterte forhold, særlig på Lewy-legemer og andre biologiske egenskaper som kan forårsake disse forholdene. Denne undersøkelsen kan nærme seg leger og forskere til å forstå hvordan man skal behandle og behandle acinesesia og dets årsaker.