Aichmophobia: Hvordan overvinne frykten for skarpe gjenstander

Fobias er ekstrem frykt for visse gjenstander, mennesker, dyr, aktiviteter eller situasjoner som egentlig ikke er veldig farlige, men det forårsaker imidlertid agfinere bekymring og oppførsel.

Mens de fleste opplever angst fra tid til annen, forårsaker noen fobier alvorlige og varige fysiske og psykologiske effekter.

Disse effektene kan være så alvorlige at det blir mye vanskeligere å spille daglige rutinemessige aktiviteter som å gå på skole eller jobbe. Fobias kan påvirke de samme voksne og barna.

L’Acmophobia er en fobi av skarpe og spisse gjenstander. Folk med aichmophobia vil føle seg engstelig, bekymret og fryktet rundt noen spiss gjenstand og kan forårsake skade. Dette kan inkludere blyanter, penner, nåler, pinner, saks og andre vanlige husholdninger.

L’Acmophobia ligner på andre typer fobi, inkludert Tripanophobia og Belonophobia. Men folk med Tripanofobia frykter utelukkende medisinske nåler og prosedyrer som involverer nåler. Folk med Belonofobia frykter spesielt pins og nåler, mens folk med aichmophobia frykter mange typer skarpe og spisse gjenstander.

Hvordan diagnostiseres L’Acmophobia?

Det er beregnet 10 millioner mennesker I USA lider av fobier. For noen mennesker er frykten håndterbare irritasjoner som utløser fra tid til annen, som når du må fly til et fly eller få blodtrekk.

For folk med fobier, forårsaker disse situasjonene en lammende frykt som forstyrrer livet. Hvis frykten for skarpe og spisse objekter forstyrrer din evne til å fungere normalt, bør du gjøre en avtale med legen din, som kan være i stand til å lede deg til en passende psykisk helsepersonell.

Når du blir evaluert til Aichmophobia, vil du spørre deg om dine symptomer og ta din sosiale historie, medisinske og psykiatriske.

Kan referere til den diagnostiske og statistiske håndboken på psykiske lidelser (DSM-5) Dell’American Psychiatric Association. Nye studier pågår for tiden på hvordan bildebehandlingstester som kjæledyrskanning og magnetisk resonans kan være i stand til å kaste lys på hvordan hjernestrukturen kan være koblet til å ha visse fobier.

Hvordan behandlet L’Acmophobia?

Som andre spesifikasjonsfobier er typen behandling som oftest brukes til acmophobia en type psykoterapi, kalt terapi Dell & # 8217;. Terapien Dell’eksponering fungerer ved å hjelpe deg med å endre svaret ditt på skarpe og spisse objekter for å frykte dem mindre.

Du kan starte terapi øktene i Dell’først ser på bildene av knivene, så finn deg selv i samme rom som en kniv, og deretter holde en kniv og deretter bruke en kniv for å kutte maten. Forskere har nylig begynt å utforske potensialet til virtuell virkelighet I # 8217; bidrar til å avsløre personer med fobier til deres frykt trygt og kontrollert.

En annen vanlig psykoterapi behandling for acmophobia er atferdsmessig kognitiv terapi, som består i # 8217; avsløre en person til fobi mens du lærer coping teknikker. Disse coping teknikkene kan hjelpe deg med å tenke på din aichmophobia og hvordan du påvirker deg mindre stressende.

I mange tilfeller er en enkelt psykoterapi vellykket i # 8217; bidrar til å behandle Aichmophobia;. Men i noen tilfeller må du foreskrive medisiner som reduserer følelser av angst eller panikk, slik at du midlertidig kan møte frykt under behandling. Vanligvis er disse legemidlene kortsiktige for spesielt vanskelige situasjoner.

Noen vanlige foreskrevne medisiner for acmophobia inkluderer:

  • Betablokkere. Medisiner som blokkerer stress kroppseffekter som strekker kroppen under en fobieksponering. Noen vanlige kroppsvirkninger inkluderer økning i hjertefrekvens og blodtrykk, en skjelvende stemme og svak kunst.
  • Sedativer. Også kalt benzodiazepin, kan hjelpe deg med å slappe av ved å redusere # 8217;. Disse stoffene skal brukes med forsiktighet fordi de pleier å skape avhengighet. De med en historie med narkotikamisbruk eller alkohol bør ikke ta benzodiazepiner.

Hva er utsiktene for acmophobia?

L’Behandlingsmål er å forbedre livskvaliteten ved å redusere frykt. Det kan være nyttig å høre kontroll på dine spisse gjenstandsreaksjoner.

Hvis du fortsetter å ha problemer, kan du vurdere å spørre ytterligere hjelp. Auto-hjelp eller støttegrupper kan hjelpe deg med å komme i kontakt med andre som også har problemer med å takle sin aichmophobia.

Med behandling, blir de fleste mindre engstelige og skremt rundt skarpe gjenstander. Typen og varigheten av behandlingen er i stor grad avhengig av alvorlighetsgraden av fobien din. Noen mennesker trenger en lengre eller mer intens behandling enn andre. Snakk med legen din dersom du tror at din aichmophobia er verre i stedet for å forbedre over tid.

Når du jobber for å ta vare på din aichmophobia, prøv ikke å unngå situasjoner selv om du skremmer deg. Bruk terapi øktene til å jobbe med utviklingen av håndteringsteknikker når fobi føles overveldende.

Det er også viktig å ta vare på deg selv å spise på en sunn måte og forbli aktiv, siden det er sunt, kan redusere # 8217;. Faktisk har forskere oppdaget at søvn virker sterkt redusert L’angst forbundet med visse fobier. Unngå også koffein og andre stimulanter kan være nyttige for å holde i sjakk. Angst.

Hvis du oppdager Aichmophobia eller A’andre fobi i barnet ditt, konsulter deres grunnleggende lege som kan referere til en mental lege. Du kan hjelpe din sønn til å møte situasjonen åpenbart snakker om frykt og prøver å ikke styrke sin spesifikke fobier ved å oppmuntre det til å forsøke å overvinne situasjonene som utfordrer det.

Endelig, prøv å modellere en positiv oppførsel ved å vise hvordan du bedre svarer foran noe skummelt. Gjenkjenne frykt og vis dem hvordan du skal håndtere det.

L & # 8217;

L’Acmophobia er en bestemt fobi der folk frykter skarpe og spisse gjenstander. Siden disse objektene vises overalt, fra kjøkkenet til klassen, kan det være en mer utfordrende fobi for å erobre.

Mange lærer å leve med L’Aichmophobia og vellykket utvikle håndteringsteknikker som reduserer angst og stress. En psykisk helsepersonell kan skissere riktig behandlingsplan for å tilfredsstille dine behov. Med riktig behandling kan du overvinne acmophobia.