AHA VS BHA: Valg av en eksfoliant, typer syrer, produkter

Hva er aha og jeg bha?

AHA og BHA er typer hydroksysyrer. Du finner begge syrer i en rekke:

 • vaskemidler
 • toner
 • Fuktighetsgivende kremer
 • skrubbe
 • skrelle
 • masker

Hensikten er at ahas og bhas er å exfoliere huden. Avhengig av konsentrasjonen kan et relatert produkt fjerne døde hudceller fra overflaten av huden eller kan fjerne hele ytre laget.

Imidlertid er ingen av de to typer hydroksyacid & # 8220; beste & # 8221; Dell’andre. Begge er svært effektive metoder for dyp eksfoliering. Forskjellene er i deres bruk.

Fortsett å lese for å lære mer om disse forskjellene, slik at du kan avgjøre om huden din trenger et AHA- eller BHA-produkt.

Har delte fordeler?

AHA og BHA er begge eksfoliatorer for huden.

De kan hver

 • Reduser betennelsen, en nøkkelindikator for akne, rosacea og andre hudproblemer
 • Reduser utseendet på dilaterte porer og overfladiske rynker
 • uniform tonen i huden din
 • Forbedre den generelle hudstrukturen
 • Fjern døde hudceller
 • Lås opp porene for å forhindre akne

Hvor forskjellige AHA og BHAs er?

AHA står for alfa hydroksysyre. BHA er for beta idrossiacido.

Ahas er vannløselige syrer basert på sukkerholdig frukt. Bidra til å koble hudoverflaten slik at nye hudceller pigmentert jevnere kan generere og ta plass. Etter bruken vil du sannsynligvis legge merke til at huden din er jevnere for berøring.

D’En annen del, BHA er løselig i olje. I motsetning til ahas, kan BHAene trenge dypere inn i porene for å fjerne døde hudceller og overflødig sebum.

Hvilken syre å velge?

AHAS brukes hovedsakelig til:

 • Mild hyperpigmentering som senile flekker, melasma og arr
 • Dilaterte porene
 • Subtile linjer og overfladiske rynker
 • Ikke-ensartet hudfarge

Selv om AHAS ofte markedsføres som trygge for alle hudtyper, anbefaler vi deg å være forsiktig hvis du har ekstremt tørr og sensitiv hud. Du må kanskje jobbe gradvis opp til daglig bruk for å unngå å irritere huden.

BHA, D’annen del, brukes hovedsakelig til akne og solskader. Disse produktene trenger dypt inn i hårsekkene for å tørke ut overflødige oljer og døde hudceller for å frigjøre porene. På grunn av disse effektene er BHAs mer egnet for blandet hud i fettete. Lavere konsentrasjoner kan brukes til å hjelpe rolig følsom hud. Du kan også ha mer suksess med BHA hvis du ønsker å redusere rosacea-relatert rødhet.

Slik bruker du AHAS

Alle AHAer produserer A’betydelig eksfoliering. Imidlertid kan effektene og anvendelsene variere litt mellom typer syrer. Din valgte AHA skal ha en maksimal konsentrasjon mellom 10 og 15 prosent. Bruk nye produkter til alternative dager til huden brukes. Dette vil også redusere risikoen for bivirkninger, for eksempel L’irritasjon.

Uansett hvilken AHA velger, gjør de sterke eksfolierende effektene huden din mer følsom for solen. Bruk solkrem hver morgen for å hindre brannskader, senile flekker og økt risiko for hudkreft.

glycolic

L’glykolsyre er mer vanlig AHA TYPE. Det er også laget av en stort sett tilgjengelig plante: sukkerrør.

L’Glykolsyre gir betydelig eksfoliering. Dette gjør det til en komplett behandling for mange hudproblemer. Og takk til hans Antimikrobielle egenskaper, Det kan også bidra til å forhindre akneutløp.

L’Glykolsyre ligger i en serie peeling, samt i daglige hudpleieprodukter. Populære alternativer inkluderer:

 • Grønn eple peel juice skjønnhet, full kraft
 • Exuviance Triple Microdermoabrasion Face Polish
 • Dermadoctor rynke Revenge Cleanser
 • Mario Badescu glykolsyre toner

Laktikk

L’melkesyre er en annen vanlig AHA. I motsetning til andre frukter AHA, produseres melkesyre fra laktose i melk. Det er også kjent for sine betydelige eksfolierende og anti-aging effekter.

Som l’glykolsyre, laktinsyre er det plassert i en rekke produkter, for eksempel:

Tartaric

Selv om det ikke er så kjent, er Tartaric en annen type AHA. Er gjort med ekstrakter d’druer og kan bidra til å lindre tegn på solskader og # 8217; akne.

Fra en’se på noen av følgende produkter av juice skjønnhet som inneholder vinsyre:

 • Anti-aging serum med grønt eple
 • Eliminering av ufullkommenheter fra det grønne epleskallet
 • Anti-aging fuktighetskrem med grønt eple

sitrons sitronsyre

Som foreslått navnet, L’sitronsyre er oppnådd fra sitrusekstrakter. Hovedformålet er å nøytralisere hudnivåer og uniform de tøffe områdene i huden. L’sitronsyre er en god valle eller tonic som brukes før du bruker en fuktighetsgivende krem. Det kan også hjelpe deg med å jobbe med solkrem for å gi maksimal beskyttelse mot UV-stråler.

Vurder følgende tillegg til din dagtidsrutine:

Malins

L’Malicosyre er en type crossover Aha-Bha. Den er laget av eplesyrer. Sammenlignet med andre AHA, L’Malicosyre er ikke Effektiv som en solo ingrediens. Du kan imidlertid oppdage at det gjør andre syrer mer effektive.

Derfor er malinsyren vanlig i kombinert AHA-produkter, for eksempel:

 • Nattlysende Svampe Juice Beauty Green Apple Peel
 • Derma og overnattingskall

Mandelic

L’Mandelsyre inneholder større molekyler avledet fra mandelekstrakter. Kan kombineres med andre AHAer for å øke eksfolieringen. Brukt alene, kan syren forbedre konsistensen og størrelsen på porene.

Fra en’se på noen av de kombinerte produktene som inneholder mandelsyre:

 • ExuViance Performance Peel AP25
 • Exuviance Night Renewal Hydragel
 • Vivant Hudpleie Mandelsyre 3-1 Vask
 • Peel All’Mandelic Cellbone Acid

Slik bruker du Bha

BHAs er også designet for daglig bruk, men alle «8217; Start kan trenge å bruke dem et par ganger i uken til huden blir vant til. Selv om bhas ikke gjør huden din følsom for solen enn ahas, bør du fortsatt ha solkrem hver eneste dag. Dette vil bidra til å forhindre ytterligere skade på solen.

Salisylsyre

Salisylsyren er den vanligste BHA. Konsentrasjoner kan variere mellom 0.5 og 5 prosent, avhengig av produktet på fingertuppene. Hans Kjent som behandling av akne, men kan også bidra til å roe rødheten og General Betennelse’generell betennelse.

Tenk på noen av de følgende produktene basert på salicylsyre for å legge til din rutine:

L’sitronsyre

Selv om det hovedsakelig klassifiseres som AHA, er selv noen formuleringer av sitronsyre BHA. I stedet for ensartet hudnivå, er denne typen sitronsyre hovedsakelig brukt til å tørke overflødig sebum og rengjør de døde hudcellene dypt i porene. En av disse produktene er hjertet gjort enkel pority extractor av filosofi.

Hvordan kombinere AHA og BHA produkter

Ifølge en 2009 Gjennomgang, AHA og BHA produserer en fyldigere hud hvis den brukes sammen. Dette kan skyldes produksjon av kollagenproduksjon, som kan synlig gjøre mer kjøttfulle både dermis og # 8217; epidermis.

Av denne grunn inneholder mange produkter for sporadisk bruk, for eksempel Proactiv + Mark Korrigerende pads, begge syrer.

Du vil imidlertid ikke overlate AHA og BHA L’en på’andre. De er begge exfoliatorer, så bruk dem begge kan forårsake tørrhet og irritasjon.

Du kan også bruke AHA og BHA hver annen dag. Denne metoden fungerer bra hvis du bruker kjemisk peeling hjemme som inneholder AHA.

A’annen strategi består i # 8217; bruk disse syrene bare på enkelte deler av ansiktet. For eksempel kan du bruke en AHA til tørre områder og en BHA til fete områder hvis du har blandet hud.

Bunnlinjen

AHA og BHA deler lignende fordeler. Du kan få et visst nivå av eksfoliering fra hver enkelt.

Men hver ingrediens kan brukes til å oppnå forskjellige hudpleiemål. Hvis du er ute etter en all-inclusive anti-aging behandling, kan en AHA være den beste løsningen. En BHA kan være mer egnet hvis du vil roe betennelsen og bli kvitt akne.

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hva du skal velge, snakk med din hudlege. Kan svare på eventuelle spørsmål du har og anbefale ingredienser eller bestemte produkter for å prøve.