Agurk ansiktsmaske: Gjør-det-selv-fordeler og oppskrifter

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

De er deilig som en sunn matbit eller i salat, men du trenger ikke å spise agurker for å samle sine fordeler. Denne nærende grønnsaken er også en fin måte å behandle huden din på.

Agurker har antiinflammatoriske egenskaper, de er også rike på antioksidanter og næringsstoffer som vitamin C og folsyre, noe som gjør dem til en utmerket ingrediens for en gjør-det-selv-ansiktsmaske.

I denne artikkelen vil vi gi en nærmere titt på hvordan agurker kan dra nytte av huden din, og hvis du vil vite hvordan du lager en ansiktsmaske på hjemmelaget agurk, har vi også noen oppskrifter å dele med deg.

Hvordan kan agurker nytte av huden din?

Det er lett å bruke mye penger på produkter som lover å forbedre tekstur, tone og # 8217; generelt aspekt av huden din. Mens noen av dem kan tilby, trenger du ikke nødvendigvis å skille deg fra mye penger for å få en sunn og lysende hudfarge.

Selvfølgelig hjelper gode gener. Men noen ganger er det også et spørsmål om å bruke enkle og næringsrike ingredienser som har muligheten til å øke hudens helse på ulike måter.

Rik på vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, agurker er en av de naturlige ingrediensene som kan hjelpe huden din på forskjellige fronter. Her er en titt på noen av disse fordelene.

1. Reduserer hevelse og hevelse

utdanning har vist at agurker har muligheten til å redusere hevelse og hevelse i huden. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har kort søvn og finner ut at du har mørke og hovne sirkler under øynene dine.

Skiver av kjølt agurk eller agurkjuice kan bidra til å redusere hevelse og samtidig og samtidig vekke opp & # 8221; Huden fra # 8217; ser sliten ut.

2. Hjelp den akneisk trendhuden

Fet hud og døde hudceller kan hindre porene og utløse akne utsalgssteder. Agurker, som er litt astringent, kan bidra til å rense huden og begrense porene. Dette kan bidra til å redusere utbrudd.

3. Bidrar til å bekjempe den for tidlig aldring

Ifølge en 2011 studie, Antioxidantkomponenter i agurker kan gjøre det til en anti-rynke ingrediens potensielt nyttig.

Videre inneholder agurker både vitamin C og folsyre. Vitamin C har evnen til å stimulere veksten av nye celler, mens folsyren bidrar til å bekjempe miljøgifter som kan gjøre huden sliten eller alderen for tidlig. Kombinert, disse komponentene kan hjelpe huden din til å virke mer brus og sunn.

4. Beroliger irritasjonen

L’Forfriskende og antiinflammatorisk effekt av agurker kan bidra til å lindre smerte, rødhet og # 8217; irritasjon forårsaket av forbrenninger, biter av insekter og kutane utbrudd.

5. Gir en base for hydrering

Agurker er vann i 96 prosent. Selv om vannet alene ikke er nok til å fukte huden, kan juice av en agurk lett blandes med andre fuktighetsgivende ingredienser som honning eller L’aloe vera å hydrere og berolige huden.

Hva du trenger for å lage en ansiktsmaske på agurk?

Forbered din agurk ansiktsmaske tar ikke lang tid og er ganske enkelt. For å starte, trenger du følgende:

 • Agurk 1
 • Terrine
 • Skje for å blande seg
 • mål
 • Frunator eller Kitchen Robot
 • filter

Husk at bestemte oppskrifter også kan be om andre ingredienser, for eksempel L’Aloe Vera, The Flour D’havre eller honning.

Hvordan lage en ansiktsmaske på agurk

Her er 3 alternativer for gjør-det-selv agurk ansiktsmasker, som starter fra den enkleste oppskriften:

1. Agurk base ansiktsmaske

Denne oppskriften kan være et godt alternativ hvis du er på utkikk etter en rask og enkel måte å oppdatere eller forynge huden din.

 • Bland eller bland en halv avskallet agurk i en blender eller en kjøkkenrobot til du får konsistensen av en vandig pasta.
 • Separat saften fra noen faste stykker ved å hælde blandingen gjennom en belastning.
 • Påfør agurkjuice på det nylig vasket ansiktet. La masken sette på huden i 15 minutter.
 • Skyll masken med kaldt eller varmt vann og tampong ansiktet med en myk klut.
 • 2. Ansiktsmaske på agurk og aloe vera

  Denne masken kan være spesielt nyttig hvis du har tørr hud på grunn av # 8217; aloe vera som kan øke hydrering.

 • Bland eller bland en halv avskallet agurk i en blender eller en kjøkkenrobot til du får konsistensen av en vandig pasta.
 • Separat saften fra noen faste stykker ved å hælde blandingen gjennom en belastning.
 • Tilsett 2 ss aloe vera gel til blanding. Bland opp for å få en homogen blanding.
 • Påfør masken på ansiktet og masser forsiktig. La masken sette på huden i 15 minutter.
 • Skyll masken med kaldt vann. Tørket ansiktet med en myk klut.
 • 3. Ansiktsmaske på agurk, D & # 8217 mel; havre og honning

  Denne oppskriften kan være et godt alternativ for akne trend hud. Sammen med Astringent egenskapene til agurk, kan mel D’havre kan bidra til å exfoliere og fjerne døde hudceller, mens honning kan arbeide for å balansere bakterier på huden.

 • Bland eller bland en halv avskallet agurk i en blender eller en kjøkkenrobot til du får konsistensen av en vandig pasta.
 • Separat saften fra noen faste stykker ved å hælde blandingen gjennom en belastning.
 • Tilsett 1 spiseskje mel D’havre til blandingen. Bland D & # 8217 mel; havre og agurk juice til glatt.
 • Tilsett 1 spiseskje honning til blandingen og bland til den er godt blandet.
 • Påfør blandingen på ansikt og nakke og forsiktig massasje med fingertuppene. La masken sette på huden i 15 minutter.
 • Skyll masken med varmt vann. Tørket ansiktet med en myk klut.
 • Hvordan søke

  For å få de beste resultatene, rengjør alltid huden dypt før du bruker en maske og sørg for at du har fjernet alt trikset.

  Når du bruker en ansiktsmaske til agurk, må du forsiktig massere masken på huden med små sirkulære bevegelser. Dette hjelper ingrediensene til å trenge inn i porene dine. Det stimulerer også blodstrømmen på hudoverflaten.

  La masken sette på huden i 10-15 minutter, skyll deretter med varmt eller kaldt vann. Ikke bruk varmt vann. Dette kan irritere og tørke huden.

  Ikke bruk en ansiktsmaske mer enn to eller tre ganger i uken. Overdreven bruk kan irritere huden eller avbryte den naturlige balansen av oljer.

  Hva skal du se etter i en maske som er kjøpt i butikken

  Hvis du ikke har tid til å lage masken, kan du kjøpe en agurkmaske på apoteket, skjønnheten eller nettbutikken.

  Før Dell’kjøp, kontrollerer alltid etiketten for å sikre at du ikke er allergisk eller følsom for en maske ingrediens. Også, se etter en maske som oppfyller dine spesifikke hudpleie krav.

  Hvis du har tørr hud, se etter et produkt formulert med ingredienser som kan tilsettes fuktighet, for eksempel hyaluronsyre, glyserin eller # 8217; aloe vera. Hvis du har akne-tendens hud, velg en maske uten olje, som vil redusere sjansene for å blokkere porene.

  Noen masker som kan fungere godt, avhengig av hudtype, inkluderer:

  • Raya agurk is sorbet masque. Laget med agurk, kamille og aloe veraekstrakter, fungerer denne forfriskende gelmasken godt for å redusere rødhet og betennelse og å berolige huden. Finn det på nettet.
  • Agurk gel maske Peter Thomas Roth. Ideell for tørr hud, virker denne masken å berolige, fukte og avgifte med agurkekstrakter, papaya, kamille, ananas, sukkerholdig lønn og aloe vera. Kjøp det på nettet.
  • Peel-off ansiktsmaske på agurk freeman. Ideell for normale og blandede skinn, hjelper denne peeling-vekk masken å fjerne urenheter mens du fukter huden. Finn det på nettet.

  Bunnlinjen

  Agurker kan hjelpe deg med å føle deg bra både inne og ute. Jeg er ikke bare en utmerket kalorisk matbit. Agurker kan også berolige huden, redusere hevelse og rødhet og bidra til å bekjempe tegn på aldring.

  Med antiinflammatoriske egenskaper, samt antioksidanter og næringsstoffer som vitamin C og folsyre, er agurker en næringsstoffer for en ansiktsmaske og en god base for tilsetning av andre ingredienser som kan dra nytte av huden din, som honning, aloe vera eller flak d’havre.

  Du kan lage ansiktsmasken på agurken etter en enkel gjør-det-selv-oppskrift, eller du kan kjøpe en ansiktsmaske på nettet eller i et apotek.

  Hvis du ikke er sikker på at en agurk ansiktsmaske passer for huden din, må du snakke med legen din eller dermatologen din.