Agrafia: Symptomer, årsaker, behandling og mer

Del på Pinterest

Tenk deg å bestemme seg for å merke en liste over artikler du trenger fra matbutikken og finn at du ikke aner om hvilke bokstaver som gjør ordet brød.

Eller skriv et oppriktig brev og finn ut at ordene du skrev, ikke gi mening for noen andre. Tenk deg å glemme lyden som gjør brevet & # 8220; z & # 8221;.

Dette fenomenet er kjent som agrafia, eller tap av evnen til å kommunisere skriftlig, som kommer fra skade på hjernen.

Så’er agrafi?

For å skrive, må du kunne utføre og integrere mange separate ferdigheter.

Hjernen din må kunne behandle språk. Med andre ord må du kunne konvertere dine tanker til ord.

Du må kunne:

 • Velg de riktige bokstavene for å konkurrere disse ordene
 • Planlegg hvordan du tegner grafiske symboler vi kaller bokstaver
 • Kopier dem fysisk med hånden din

Mens du kopierer bokstavene, må du kunne se hva du skriver nå og planlegger hva du skal skrive etter.

L’Agraphy oppstår når ethvert hjerneområde som er involvert i skriveprosessen, er skadet eller skadet.

Fordi både talespråket og det skrevne språket er produsert av Inntrengt forbundet nevrale nettverk i hjernen, folk som har agrafia, har vanligvis også andre språkforstyrrelser.

Personer med agrofi har ofte også problemer med å lese eller snakke riktig.

Agraphia mot Alexia mot Aphasia

L’Agraphy er tapet av evnen til å skrive. L’Aphasia refererer vanligvis til tapet av evnen til å snakke. Alexia, D’Andre deler er tapet av evnen til å gjenkjenne ordene du en gang kan lese. Av denne grunn kalles Alexia noen ganger & # 8220; ordblindhet & # 8221;.

Alle tre av disse forstyrrelsene er forårsaket av skade på språkbehandlingssentre i hjernen.

Hvilke typer agrafia?

L’utseende av’Agrafia varierer avhengig av hvilket område av hjernen som har blitt skadet.

L’Agraphy kan deles inn i to store kategorier:

 • sentral
 • perifer

Den kan deles videre i henhold til hvilken del av skriveprosessen er blitt kompromittert.

Sentral agrafi

L’Sentral agrafi refererer til et tap av skriving som kommer fra en dysfunksjon i språklige, visuelle eller hjernemotorer.

Avhengig av hvor lesjonen er, kan folk med sentral agrafi ikke være i stand til å skrive forståelige ord. Deres skriving kan ha hyppige stavefeil eller syntaks kan være problematisk.

De spesifikke former for sentral agrafi inkluderer:

Dyp agrafi

En lesjon på venstre parietal lobe i hjernen, ødelegger noen ganger muligheten til å huske hvordan ord er skrevet. Denne evnen er kjent som staveminne.

Med den dype agrafi, slår en person ikke bare å huske stavemåten til et ord, men kan også ha problemer med å huske hvordan & # 8220; Scan & # 8221; ordet.

Denne evnen er kjent som en fonologisk ferdighet. L’Deep Agrafia er også preget av semantiske feil og # 8211; forvirrede ord hvis betydninger er relaterte & # 8211; For eksempel, skriv sjømann i stedet for havet.

Alessia med agrafia

Denne lidelsen fører til at folk mister evnen til å lese og skrive. De kan kanskje markere et ord, men kan ikke lenger få tilgang til den delen av staveminnet der de enkelte bokstavene i ordet er lagret.

Ordene som har en uvanlig stavemåte, er generelt mer problematiske enn ordene som følger enklere stavemønstre.

Lessisk agrafi

Denne lidelsen innebærer tapet av evnen til å skrive ord som ikke er skrevet fonetisk.

Personer med denne typen agrafia kan ikke lenger skrive uregelmessige ord. Dette er ord som bruker leksikalsk stavemåte i stedet for et fonetisk stavemåte.

Fonologisk agrafi

Denne lidelsen er omvendt Dell’Lexical Agraphy.

Evnen til å uttale et ord har blitt skadet. Å skrive et ord riktig, en person med Fonologisk agrafi må stole på lagrede staver.

Folk som har denne lidelsen har mindre problemer med å skrive ord som har konkrete betydninger som fisk eller bord, mens de har flere problemer med å skrive abstrakte begreper som tro og ære.

GERSTMANN Syndrome

GERSTMANN Syndrome består av fire symptomer:

 • Fingers Agnosia (L’manglende evne til å gjenkjenne fingrene)
 • høyre venstre forvirring
 • agrafia
 • Acalculia (tap av evnen til å utføre enkle numeriske operasjoner som tillegg eller subtraksjon)

Syndromet oppstår etter en skade på venstre vinkeltur, vanligvis på grunn av et slag.

Men det var også forbinder Med utbredt hjerneskade på grunn av forhold som:

 • lupus
 • alkoholisme
 • Kullmonoksydforgiftning
 • Overdreven bly eksponering

Peripheral Agrafia

L’Peripheral Agrafia refererer til et tap av skriveferdigheter. Selv om det er forårsaket av hjerneskade, kan det virke feilaktig forbundet med motorfunksjonen eller visuell oppfatning.

Innebærer tapet av kognitiv evne til å velge og koble bokstavene til å danne ord.

Araphy aprassica

Noen ganger kalt Agrafia & # 8220; Pure & # 8221; Agrasi AgraFia er tapet av skriveevne når du fortsatt kan lese og snakke.

Denne lidelsen noen ganger okkuperer Når C’Det er en lesjon eller en blødning i frontal lobe, i parietal lobe eller i den temporale lobeet i hjernen eller i thalameren.

Forskere Tro at Opraustetica agrafhy som deg som deg Le’tilgang til områdene i hjernen din som lar deg planlegge bevegelsene du må gjøre for å tegne bokstavene.

Visuospace AgraFia

Når noen har den visuospatiale agrafi, kan du kanskje ikke holde horisontal stavemåte.

De kan gruppere ord deler feil (for eksempel å skrive Ia Msomeb Ody i stedet for at jeg er noen). Eller de kan begrense sin skriving til en kvadrant på siden.

I noen tilfeller kan personer med denne typen agrafy utelatt bokstaver fra ord eller legge til slag i visse bokstaver mens de skriver dem. L’Visuospace Agrafia har vært assosiert med skade på hjernens halvkule.

Referanse agrafi

Også kalt repeterende agrafi, gjør denne skriveforstyrrelsen folk til å gjenta bokstaver, ord eller deler av ord mens du skriver.

Discorage agrafi

Denne typen Agrafia har funksjoner i Aphasia (manglende evne til å bruke språk i ordet) og aprassic agrafia. Det er forbundet med Parkinsons sykdom eller skaden på frontalen i hjernen.

Siden det er knyttet til problemer med å skrive knyttet til planlegging, organisering og fokus, som regnes som lederoppgaver, kalles denne typen skriftlig lidelse noen ganger Discorage agrafi.

Musikalsk agrafi

Sjelden, en person som en gang visste hvordan å skrive musikk, mister denne kapasiteten på grunn av hjerneskade.

I en Saker rapportert i 2000, en piano lærer som hadde lidd en hjernekirurgi mistet evnen til å skrive både ord og musikk.

Dens evne til å skrive ord og setninger til slutt ble restaurert, men hans evne til å skrive melodier og rytmer gjenopprettet ikke.

Hvilken sak l’agrafi?

En sykdom eller en lesjon som påvirker hjernens områder som er involvert i skriveprosessen, kan bringe til agrafi.

Lingvistiske ferdigheter finnes i forskjellige områder av den dominerende siden av hjernen (motsatt side til den dominerende hånden), i parietal, frontal og temporal lobes.

Språksentre i hjernen har nevrale forbindelser til hverandre som letter språk. Skader på språklige sentre eller forbindelser mellom dem kan forårsake agrafi.

De vanligste årsakene til agrafia inkluderer:

Slag

Når l’blodstrømmen til språket i hjernen er avbrutt av et slag, kan du miste muligheten til å skrive. Forskere de fant at språkforstyrrelser er en hyppig konsekvens av slaget.

Hodeskade

Sentrene for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) beskrive en traumatisk hjerneskade som & # 8220; bump, skutt eller sjokkerende hode som avbryter hjernens drift & # 8221;.

Enhver lesjon av denne typen som påvirker de språklige områdene i hjernen, enten det kommer fra et fall i dusjen, fra en bilulykke eller en hjerne følelse på fotballbanen, kan forårsake en midlertidig eller permanent agrafia.

Demens

L’Agrafia som forverres konstant, noen forskere Jeg tror, ​​et av de første tegnene på demens.

Med mange typer demens, inkludert L’Alzheimer, miste folk ikke bare evnen til å tydelig kommunisere skriftlig, men kan også utvikle problemer med å lese og ordet som deres tilstand utvikler seg.

Dette oppstår vanligvis på grunn av atmosfæren på 5217; atrofi (krymping) av språkområdene i hjernen.

Mindre vanlige lesjoner

En lesjon er en’område av unormalt stoff eller skade på hjernens interiør. Lesjoner kan forstyrre den normale driften av # 8217; området der de vises.

Leger på det Mayo Clinic Tilordne hjerneskade til en rekke årsaker, inkludert:

 • tumorer
 • aneurysm
 • Malformitt årer
 • forhold som multippel sklerose og slag

Hvis en lesjon oppstår i et hjerneområde som hjelper til med å skrive, kan Agraphy være en av symptomene.

Hvordan diagnostisert l’agrafi?

Datastyrt tomografi (TC), Magnetisk resonans med høy oppløsning (MR) E Positron Emission Technology (PET) Skanner hjelper leger til å se skade på hjerneområdene der det er språkbehandlingssentre.

Noen ganger er endringene umerkelige og kan ikke oppdages med disse testene. Legen kan sende inn lesing, skrive eller talte tester for å bestemme hvilke språkprosesser som kan ha blitt kompromittert av din skade.

Hva er behandlingen for agrafi?

I alvorlige tilfeller der hjerneskrivelsen er permanent, kan det ikke være mulig å fullstendig gjenopprette forrige nivå av skrive evne til noen.

Det er imidlertid noen Undersøkelser Viser at når rehabilitering inkluderer en rekke forskjellige språklige strategier, er gjenvinningsresultater bedre enn når en enkelt strategi brukes.

En 2013 studere Han fant ut at skriveferdighetene forbedret for folk som hadde folkene som hadde Alessia med agrafi da de hadde flere behandlingsøkter der de leser den samme teksten igjen og igjen til de kunne lese hele ord i stedet for brev med brev med brev.

Denne lesestrategien er kombinert med interaktive stavemåteøvelser der deltakerne kan bruke en stavemåte for å hjelpe dem med å identifisere og rette opp stavefeilene.

Rehabiliteringsterapeuter kan også bruke en kombinasjon Ordøvelser av syn, mnemonomiske hensiktsmessige og anagrammer for å hjelpe folk å lære.

De kan også bruke stavemåte og skriveøvelser av orale setninger og muntlig lesing og stavepraksis for å håndtere underskudd på flere områder samtidig.

Annen forskere De hadde en viss suksess ved hjelp av øvelser for å styrke forbindelsene mellom lydene av ord (fonemer) og bevisstheten om bokstavene som representerer lydene (Grafemi).

Disse metodene kan hjelpe deg med å utstyre folket i å håndtere strategier, slik at de kan fungere bedre, selv når hjerneskade ikke er reversibel.

Bunnlinjen

L’Agraphy er tapet av en tidligere evne til å kommunisere skriftlig. Det kan skyldes:

 • traumatisk hjerneskade
 • slag
 • Helseforhold som demens, epilepsi eller hjerneskade

Mesteparten av tiden opplever folk med agrafia også lidelser i deres evne til å lese og snakke.

Selv om enkelte typer hjerneskade ikke er reversible, kan folk kanskje gjenvinne noen av deres skriveferdigheter ved å jobbe med terapeuter for å lære å planlegge, skrive og skrive mer nøyaktig.