Afrin under graviditet: det er trygt?

Introduksjon

Du kan forvente morgen kvalme, strekkmerker og ryggsmerter, men graviditet kan også forårsake noen mindre kjente symptomer. En av disse er allergisk rhinitt, også kalt allergier eller høst. Mange gravide kvinner lider av nysing, cola nese og nasal overbelastning (lukket nese) forårsaket av denne tilstanden.

Hvis nesesymptomene dine er irriterende, kan du se etter teller rettsmidler (OTC) for lettelse. Afrin er en nasal decongestant otc spray. Den aktive ingrediensen i Afrin kalles oximetazolina. Det brukes til å gi kortvarig lindring fra nesebeløpet på grunn av forkjølelseskive, høfeber og øvre luftveierallergi. Det brukes også til å behandle overbelastning og brysttrykk. L’Oximetazolina virker ved å begrense blodårene i nesegatene, som hjelper deg med å puste lettere.

Men så mange stoffer leveres Afrin med unike hensyn under graviditet og # 8217; amming. Oppdag sikkerhets forholdsregler med Afrin og hva dine andre alternativer for behandling av allergi symptomer er.

Sikkerhet under graviditeten

Afrin ville nok ikke være det første valget av legen din for å behandle allergiene dine under graviditeten. Afrin regnes som en annen linje behandling under graviditet. Andre linjebehandlinger brukes dersom frontlinjens behandlinger mislykkes eller har bivirkninger som forårsaker problemer.

Du kan bruke Afrin under alle tre trimestere av graviditet, men du bør bare bruke den hvis legen din første linje valg ikke fungerer for deg. Vær imidlertid sikker på at du snakker med legen din før du bruker Afrin eller annet stoff hvis den foreskrevne medisinen ikke virker for deg.

Afrin-effekter under amming

Det er ingen studier som viser effekten av Afrin under amming. Selv om det ikke er kjent med sikkerhet, a kilde I Nasjonalbiblioteket i USAs medisin antyder medisinen at en liten del av dette stoffet vil bruke barnet ditt gjennom morsmelk. Likevel bør du snakke med legen din om fordeler og risiko før du bruker denne medisinen under amming.

Afrin bivirkninger

Du bør bare bruke Afrin som indikert av legen din og i ikke mer enn tre dager. L’Bruk av Afrin oftere enn foreskrevet eller i lengre tid kan forårsake en rebound overbelastning. Bounce Congestion oppstår når nesebeløpet kommer til å gjenoppstille eller forverres.

Noen andre vanlige bivirkninger av Afrin inkluderer:

Disse symptomene skal forsvinne deg selv. Ring legen din hvis de blir verre eller ikke gå.

Afrin kan også forårsake alvorlige bivirkninger. Disse kan inkludere en rask eller langsom hjertefrekvens. Ring legen din umiddelbart hvis du har litt hjertefrekvensvariasjon.

Alternative løsninger for allergi

Alternativer til første linje med narkotika

Et første linje med allergi under graviditeten ville ha så mange undersøkelser som viser to ting: at stoffet er effektivt, og det forårsaker ikke fødselsskader når de brukes under graviditeten. De første ledningene som brukes til å behandle nasalallergi hos gravide, inkluderer:

Legen din vil trolig foreslå at du prøver en av disse stoffene før du bruker Afrin.

Finn ut mer: Oversikt over nasal og orale kortikosteroider for allergi »

Ikke-farmakologiske alternativer

Problemene med nasale bryster og bryster er irriterende, men ikke farlige for livet, så legen kan også foreslå ikke-farmakologiske metoder for å lindre ubehag. Legen din kan først foreslå å prøve disse forslagene for å hindre eller redusere allergi symptomer.

Redusere allergi symptomer

Tilleggsinformasjon: Netto vaser for nasal congestione »

Snakk med legen din

Hvis du har andre spørsmål på [8217; bruk av Afrin under graviditet eller # 8217; amming, snakk med legen din. De kan foreslå andre alternativer som kan bidra til å lindre nasal- og sinusproblemer. Du kan spørre legen din, stille følgende spørsmål:

Legen din kan hjelpe deg med å finne lettelse fra allergi symptomene dine mens du holder graviditeten din trygg.